Ποιος είναι ο μυστηριώδης «καρχαρίας» που κατέχει 2,1 δισ. σε Dogecoin

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένας πραγματικός «καρχαρίας» του Dogecoin. Είτε πρόκειται για έναν και μόνο άνθρωπο, είτε για μία οντότητα, κάποιος έχει στην κατοχή του το 28% όλων των Dogecoin που υπάρχουν σε κυκλοφορία, ένα μερίδιο που σήμερα αντιστοιχεί σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Και φυσικά, επειδή μιλάμε για ένα κρυπτονόμισμα, η ταυτότητα αυτής της οντότητας δεν είναι γνωστή.


Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013, ως ένας χιουμοριστικός φόρος τιμής στο Bitcoin και τα εκατοντάδες άλλα νομίσματα που αποσκοπούσαν να αντιγράψουν την επιτυχία του. Οι πρωτεργάτες του, λοιπόν, έφτιαξαν ένα νόμισμα εμπνευσμένο από ένα γνωστό διαδικτυακό μιμίδιο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα συνήθως ανορθόγραφο σκυλί ράτσας Shiba Inu. Δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν κάνει την πρόθεση τους πιο ξεκάθαρη: Το Dogecoin δεν ήταν πολλά παραπάνω παρά ένα αστείο.

Μέχρι πρότινος, έτσι το αντιμετώπιζε ο περισσότερος κόσμος. Σίγουρα, ίσως να ήταν λίγο πιο δημοφιλές από όσο θα έπρεπε λόγω της διασύνδεσης του με το γνωστό meme, μα ακόμη και πριν λίγους μήνες όταν ένα Bitcoin κόστιζε 30.000 δολάρια, η τιμή του Dogecoin κυμαινόταν στο μισό σεντ.

Όμως όλα άλλαξαν όταν το κρυπτονόμισμα-ανέκδοτο, για τον οποιοδήποτε λόγο, τράβηξε την προσοχή επωνύμων όπως ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban, ο ράπερ Snoop Dogg και βέβαια, ο Elon Musk. Τον τελευταίο καιρό, είτε γράφει στα social sedia, είτε εμφανίζεται ζωντανά στην τηλεόραση, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρει το Dogecoin.

Έτσι, μέσα στο 2021, η τιμή του Dogecoin παρουσιάσε μία εξωπραγματική αύξηση του 900%, κάνοντας ένα νόμισμα να ισοδυναμεί με πέντε σεντς. Αυτό σημαίνει πως όλα τα Dogecoin σε κυκλοφορία αξίζουν 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια και άρα ο μεγαλύτερος κάτοχος του έχει στα χέρια του 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως και το Bitcoin, έτσι και το πολύ λιγότερο σοβαρό «ξαδελφάκι του» παράγεται από μία διαδικασία γνωστή ως mining, στην οποία άτομα χρησιμοποιούν υπολογιστές για να λύσουν περίπλοκες εξισώσεις, φέρνοντας στον κόσμο νέα νομίσματα. Όπως γίνεται προφανές και από την ονομασία τους, δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης των κρυπτονομισμάτων, μιας και η ανωνυμία και η αποκεντρωμένη φύση τους συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους

Ένα από τα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε για τον μυστηριώδη ιδιοκτήτη των δύο δισεκατομμυρίων είναι πως η διεύθυνση του, το αναγνωριστικό ενός λογαριασμού κρυπτονομισμάτων, κατέχει Dogecoin από τον Φεβρουάριο του 2019. Περιέργως, σε κάποιες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει λάβει 28,061971 dogecoin. Ο Elon Musk έχει γεννηθεί στις 28 Ιουνίου του 1971.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα ο Musk χρησιμοποίησε το Twitter για να ενθαρρύνει τους κατόχους μεγάλων ποσοτήτων Dogecoin να πουλήσουν τα νομίσματα τους.

Ωστόσο, όσο συναρπαστικό και να ήταν ο δυνατός άνδρας της Tesla και της SpaceX να βρίσκεται πίσω από όλα αυτό, κάτι τέτοιο μάλλον δεν συμβαίνει, σύμφωνα με την εκτενή έρευνα της Wall Street Journal. Όπως δήλωσε ένας ειδικός στο θέμα στην εφημερίδα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει Dogecoin σε μία δημόσια διεύθυνση, κάτι που εξηγεί τις αναφορές στον Musk.

Όσο για την τεράστια συγκέντρωση Dogecoin σε έναν λογαριασμό, ίσως να μην είναι όσο ασυνήθιστο όσο φαντάζεστε. Σε πολλές περιπτώσεις, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν μόνο μία διεύθυνση για να αποθηκεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών διαφορετικών πελατών. Για παράδειγμα, η Robinhood επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάξουν Dogecoin μόνο με τις διευθύνσεις της ίδιας της εταιρείας.

Όπως είπε στην Wall Street Journal ο Chris Benediksen, υπεύθυνος Έρευνας στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Coinshare, η συγκέντρωση μίας μεγάλης ποσότητας ενός κρυπτονομίσματος στα χέρια ενός ή λίγων ανθρώπων δεν είναι πάντα ανησυχητική. Άλλωστε, σε αντίθεση με το Bitcoin, δεν υπάρχει κανένα όριο στα Dogecoin που μπορούν να «εξορυχτούν».

Και πάλι, όμως, οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε Dogecoin μπορεί, φυσικά, να φέρει μεγάλη αναταραχή στην αγορά, αν αποφασίσει να ξεφορτωθεί σημαντικό μέρος των ιδιοκτησιών του.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template