Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος περιέγραψε έναν από τους δράστες – Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από ληστές στα Γλυκά Νερά προσπαθεί να συνθέσει η Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας, ο 32χρονος πιλότος, είδε το πρόσωπο ενός εκ των τριών δραστών και το έχει περιγράψει στις αρχές, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι ίσως οι αρχές να μην απέχουν πολύ από τη σύλληψη των δραστών του άγριου εγκλήματος.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συμμορίες αλλοδαπών και εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο και από τις κάμερες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν επήλθε από ασφυξία που της προκάλεσαν οι ληστές – δολοφόνοι. Πιθανολογείται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει της έφραξαν το στόμα και τη μύτη με ύφασμα – πιθανόν την μπλούζα της. Ο 32χρονος πιλότος και αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της συζύγου του περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι άκουγε την άτυχη κοπέλα να προσπαθεί να φωνάξει με «πνιχτή φωνή» . «Σίγουρα ασκήθηκε βία εις βάρος της, ωστόσο στο σώμα της δεν υπήρχαν εξωτερικά ίχνη κακώσεων», πρόσθεσε αρμόδια αστυνομική πηγή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν θεωρούν πιθανό οι δράστες να διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση, π.χ. από μέλη ενός συνεργείου οικοδομών, ενώ διευκρινίζουν ότι η οικογένεια δεν απασχολούσε οικιακή βοηθό. Αρμόδιος αξιωματικός δεν διέψευσε πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια της ληστείας ο ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε –απευθυνόμενος σε συνεργό του– διάλεκτο που δεν κατάλαβε ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας. Σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του τελευταίου ότι οι δράστες νωρίτερα μιλούσαν καλά ελληνικά, λέγοντάς του «πες μας πού είναι τα λεφτά», η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται σε κακοποιούς που είτε προέρχονται από την κοινότητα των Ρομά της Αττικής ή ζουν χρόνια στην Αθήνα και ενδεχομένως διατηρούν ρίζες σε χώρα των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Υπολογίζεται ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και παρέμειναν στο εσωτερικό του για περίπου 30 λεπτά. Παρότι ο 32χρονος τούς αποκάλυψε γρήγορα πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, εκείνοι έπνιξαν την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν δίπλα στο μόλις 11 μηνών βρέφος και συνέχισαν να ψάχνουν τους χώρους του σπιτιού για χρήματα. Ο πιλότος κατάφερε –αν και δεμένος– να καλέσει το «100» στις 6.20 π.μ.

Παράλληλα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών την υπόθεση ερευνά και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στη χώρα και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν, όπως αυτή σε σπίτι στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σημειώνεται πως τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών έχουν προχωρήσει στην προκήρυξη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Σε κοινή απόφαση που συνυπέγραψαν οι κ. Χρυσοχοΐδης και Σκυλακάκης, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, «σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου».

Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες στην Αλόννησο η κηδεία της 20χρονης.

Τραγική φιγούρα ο 32χρονος σύζυγός της, ο οποίος έφτασε στο νησί με ελικόπτερο κρατώντας στην αγκαλιά του το 11 μηνών παιδί τους. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template