Η μυστική ζωή του 38χρονου που έχει στην ατζέντα του όλους τους δισεκατομμυριούχους

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Είναι ο άνθρωπος που πυροδότησε τη μανία των SPAC, των εταιρειών που αντλούν χρήματα από επενδυτές με τη μορφή «λευκής επιταγής» για να κάνουν εξαγορές. Όμως ο 38χρονος Βρετανός Ίαν Όζμπορν προτιμά να αφήνει τον συνέταιρό του, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τσαμάθ Παλιχαπιτίγια, να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Το διαπιστώνει κανείς ακόμα και στη φωτογραφία του 2017 από την εισαγωγή της εταιρείας τους, της Social Capital Hedosophia, στη Wall Street

Ο Παλιχαπιτίγια εμφανίζεται να χτυπά το καμπανάκι, όμως ο Όζμπορν, που στεκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, έχει μυστηριωδώς κοπεί από τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Όζμπορν αποφεύγει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, έστω και εάν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της δράσης. Η Social Capital Hedosophia (SCH) εντυπωσίασε τη Wall Street με την αντίστροφη συγχώνευση με την Virgin Galactic το 2019, η οποία πυροδότησε το «πάρτι» των SPAC.

Σήμερα, ο Όζμπορν θεωρείται μεγάλη προσωπικότητα του finance και της τεχνολογίας, έστω και εάν τα πρώτα βήματα της καριέρας του έγιναν σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο. Από έφηβος ασχολήθηκε με τις θεατρικές παραγωγές στο West End του Λονδίνου.

Μέσω μίας διαδρομής που ακόμα και όσοι τον γνωρίζουν καλά δεν μπορούν ακριβώς να καταγράψουν, βρέθηκε να κινείται στους κύκλους των πλούσιων και ισχυρών του πλανήτη. 
Σήμερα, ταξιδεύει διαρκώς από το Χονγκ Κονγκ έως το Λονδίνο και κινείται μεταξύ των ισχυρότερων δισεκατομμυριούχων του κόσμου, με τους οποίους ανταλλάσσει χάρες, κάνει διασυνδέσεις και κλείνει δουλειές.

Η καριέρα του περιλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες από τη στρατηγική επικοινωνία έως το venture capital, με πελάτες όπως ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ Λι Κα-Σινγκ και ο Αμερικανός τραπεζίτης Ρόναλντ Πέρελμαν. Με διασυνδέσεις από τη Silicon Valley έως την Νταόυνινγκ Στριτ, το δίκτυο των γνωριμιών του Όζμπορν του επιτρέπει να φέρνει κοντά δισεκατομμυριούχους όπως ο Τζακ Μα της Alibaba και ο Έβαν Σπίγκελ της Snap, να συστήνει CEOs σε πολιτικούς και να επενδύει σε μερικές από τις πιο περιζήτητες startups.

«Δεν γνωρίζω πώς έφτασε στο σημείο όπου έφτασε αλλά είναι μία τέχνη», λέει στο Business Insider ένας παλιός του φίλος και συνεργάτης.

Όσο για τον ίδιο, προτιμά να μην λέει πολλά. «Όπως πιθανότατα θα έχετε μάθει μιλώντας σε πολύ κόσμο για εμένα, προτιμώ να αφήνω τους άλλους να μιλούν δημοσίως», είπε όταν το αμερικανικό σάιτ τον προσέγγισε για δηλώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template