Στα «τάρταρα» το bitcoin-280 δισεκατομμύρια δολάρια «εξαφανίστηκαν» από την αγορά crypto

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021


Περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια «εξαφανίστηκαν» από την αγορά crypto, καθώς το bitcoin πέφτει κάτω από 40.000 $ για πρώτη φορά εδώ και 14 εβδομάδες.
Όπως αναφέρει το CNBC, το Bitcoin σημείωσε απότομη πτώση την Τρίτη συνεχίζοντας το μαζικό sell-off που ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν.

Το κρυπτονόμισμα υποχώρησε πάνω από 13% και στο χαμηλότερο επίπεδο ημέρας «κατέρρευσε» στα 38.585,86 $, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που έπεσε κάτω από τα 40.000 $.
Οι αρνητικές ειδήσεις της περασμένης εβδομάδες είχαν σημαντική επίπτωση στην «όρεξη» των επενδυτών για το bitcoin.

Στην ουσία, το Bitcoin έχει απολέσει όλα τα κέρδη που κατέγραψε μετά την ανακοίνωση της Tesla Inc. στις 8 Φεβρουαρίου ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχεδίαζε να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα για πληρωμές.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει σημειώσει πτώση κατά περίπου 40% από το ρεκόρ των 65.000 $, φτάνοντας σε τομές που είχαν να καταγραφούν πριν o Mr. Tesla ανακοινώσει την επένδυσή του.

Το ιστορικό της κατάρρευση.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, ο οποίος εξέπληξε τους θιασώτες της αγοράς πριν λίγες ημέρες όταν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν θα δέχεται πλέον το Bitcoin ως μέσο πληρωμής. Το κλίμα έγινε ακόμη χειρότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο όταν ο Μασκ έγινε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εξόρυξης bitcoin.
Ο ρόλος της Κίνας

Στη συνέχεια, την Τρίτη, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας επανέλαβε με ανακοίνωσή της την απόφαση να μην δέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής, επισημαίνοντας τον ρυθμιστικό κίνδυνο ελλοχεύει στην εν λόγω αγορά. Η ανακοίνωση συνέβαλε στην πτώση του Bitcoin.
Οι traders στην Κίνα κάποτε αντιπροσώπευαν ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς bitcoin, αλλά μετά τους περιορισμούς των κινεζικών αρχών, η επιρροή τους μειώθηκε σημαντικά. Οι κινεζικές συναλλαγές στην αγορά crypto έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.




«Αυτές οι τεράστιες μεταβολές που έχουμε δει στην αγορά τονίζουν την κερδοσκοπική φύση των κρυπτονομισμάτων ως περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η Fiona Cincotta, ανώτερο στέλεχος χρηματοοικονομικών αγορών στο City Index και πρόσθεσε «Έχουμε τον Elon Musk να καθοδηγεί συναλλαγές και να προκαλεί προβλήματα για άλλη μία φορά και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είναι και η τελευταία φορά».

Ο Μασκ, με τις συχνά αινιγματικές του αναρτήσεις στο Twitter που μπορεί να πυροδοτήσουν συναλλαγές δισεκατομμυρίων, έχει γίνει ένας χαρακτήρας σαν τον Σβενγκάλι στην αγορά.

Όταν Tesla και Μασκ «αγκάλιασαν» το bitcoin, πολλοί αναγνώρισαν σ’ αυτήν την κίνηση ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των κρυπτονομισμάτων και την καθιέρωσή τους ως περιουσιακών στοιχείων.

Όλα αυτά ανατράπηκαν καθώς ο Μασκ τρέλανε τους επενδυτές με τα tweets του τις τελευταίες μέρες.
«Δεν νομίζω ότι τα σχόλιά του συμβάλλουν στο να γίνουν τα κρυπτονομίσματα μια πιο σοβαρή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Οι άνθρωποι το βλέπουν και σκέφτονται ότι πρόκειται περισσότερο για μία εφήμερη μανία», δήλωσε ο David Bianco, επικεφαλής επενδυτικών υπηρεσιών στο DWS Group. «Οι επαγγελματίες επενδυτές δεν θέλουν να ακούσουν για τις επενδύσεις που συζητούνται στο Saturday Night Live».

Τα άλλα κρυπτονομίσματα

Τα άλλα κρυπτονομίσματα «βυθίστηκαν» επίσης. Το ether, το ψηφιακό νόμισμα που τροφοδοτεί το blockchain Ethereum, υποχώρησε σχεδόν 15% στα 3.001,70 $ στις 1:15 π.μ. . Το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο και υποστηρίχθηκε από τον Μασκ, έπεσε πάνω από 18% στα 0,4076 $, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template