ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-Μια ανάσα από την εξιχνίαση: Τι δεν λένε οι αστυνομικοί για το έγκλημα

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Σύμφωνα με τις διαρροές της ΕΛΑΣ, αλλά και την τοποθέτηση του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργου Καλλιακμάνη, οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην άκρη του νήματος και σύντομα θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ενόχου ή των ενόχων.

Τα ερωτήματα, τουλάχιστον για τους αστυνομικούς ρεπόρτερ και όσους ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένουν πολλά. Συμβαίνει το ίδιο και σε ότι αφορά την αστυνομία; Απομένει να φανεί, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πράγματα που λέγονται και πράγματα που δεν λέγονται.

«Έχουμε στα χέρια μας πολύ σοβαρά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη», δήλωσε την Τετάρτη ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, χωρίς φυσικά να εξηγήσει σε τί αναφέρεται.

Ένα από τα στοιχεία που έχει προβληματίσει εντονότατα την αστυνομία είναι το γεγονός ότι οι δράστες αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες ασφαλείας (εξού και δεν υπάρχει καμία απόδειξη εισόδου και εξόδου τους προς και από την οικεία), ενώ την ίδια στιγμή άφησαν, φεύγοντας, το κινητό τηλέφωνο δίπλα στον 32χρονο πιλότο.

Δεν είναι όμως το μοναδικό: σε σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται και το πώς οι δράστες δεν εισέβαλαν οργανωμένοι στο σπίτι, αλλά ακινητοποίησαν τον 32χρονο τυλίγοντάς τον με σπάγκο που βρήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Παράλληλα του φίμωσαν το στόμα με μονωτική ταινία, την οποία επίσης βρήκαν εντός του ακινήτου. Κοινώς πήγαν να κάνουν ληστεία χωρίς ταινία και σκοινί, ενώ την 20χρονη μητέρα την έδεσαν με μια μπλούζα.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην ταινία με την οποία φιμώθηκε ο πιλότος δεν βρέθηκαν καν ίχνη από γάντια, όπως θα ήταν το φυσιολογικό από τη στιγμή που οι δράστες δεν άφησαν κανένα άλλο ίχνος στο σπίτι (παρότι έμειναν σε αυτό περίπου 90 λεπτά). 
Χαρακτηριστικό δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA στα δάχτυλα και στα νύχια της 20χρονης Καρολάιν, παρότι, σύμφωνα με τις δραματικές περιγραφές του συζύγου της, η τραγική μητέρα πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Επιπλέον, μολονότι σύμφωνα με τη μαρτυρία του 32χρονου πιλότου οι δράστες χρησιμοποίησαν το παράθυρο για να εισβάλουν στο σπίτι, το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης. Ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στο πάτωμα, στη μέση του δωματίου στο υπόγειο και γύρω υπήρχαν διάσπαρτες πεταμένες βίδες. Ούτε γυαλιά ήταν σπασμένα κάτω, ούτε το τελάρο είχε ίχνη από κατσαβίδι.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, ο τρόπος δράσης των ληστών άφησε πίσω του κάποια… λάθη. Πρόσθεσε ότι οι γείτονες από το δίπλα σπίτι δεν άκουσαν απολύτως τίποτα, «εκτός από τα γρυλίσματα του σκύλου γύρω στις 4:20». Ακόμη ένα στοιχείο, που όπως είπε, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δολοφόνοι της άτυχης μητέρας.

Πώς γίνεται λοιπόν από τη μια να υπάρχουν τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και απ’ την άλλη να διαρρέεται από αστυνομικές πηγές ότι οι αρχές βρίσκονται μια ανάσα από την εξιχνίαση του εγκλήματος; Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες η απάντηση είναι πιο απλή απ’ όσο πιστεύει κάποιος.

Προφανώς και η αστυνομία έχει δώσει απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα και προσπαθεί τώρα να δέσει με αποδείξεις τις ενδείξεις προκειμένου να εξιχνιάσει το έγκλημα. Μέχρι να γίνει αυτό θα στέλνει με διαρροές αντικρουόμενα μηνύματα προκειμένου να θολώσει τα νερά ώστε να μην έχουν οι δράστες την πραγματική εικόνα της πορείας των ερευνών, για να κάνουν το μοιραίο λάθος.

Το σίγουρο όπως λένε, είναι ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία της εξιχνίασης του πιο φρικιαστικού εγκλήματος που έχει συμβεί στη χώρα την τελευταία δεκαετία.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template