Έχασε δικαστική μάχη με την οικογένεια Παντελίδη η Μίνα Αρναούτη – Δεν έχει να πληρώσει την αποζημίωση

Σάββατο 22 Μαΐου 2021


Έχασε τη δικαστική μάχη με τους γονείς και τα αδέρφια του Παντελή Παντελίδη η Μίνα Αρναούτη, η οποία υποχρεώνεται να τους αποζημιώσει με 11.500 ευρώ, να δημοσιοποιήσει στο facebook την εις βάρος της καταδικαστική απόφαση, αλλά και να σταματήσει να αναφέρεται στην οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή.


Τρία χρόνια μετά την αγωγή που είχε καταθέσει η οικογένεια Παντελίδη για συκοφαντική δυσφήμηση, η Μίνα Αρναούτη καλείται να καταβάλει 2.000 ευρώ στον καθέναν στους γονείς Σταύρο και Αθηνά Παντελίδη, και στα δύο αδέρφια του αδικοχαμένου τραγουδιστή, Τριαντάφυλλο και Κωνσταντίνο, ενώ κινδυνεύει με κατάσχεση της περιουσίας της, αν δεν καταβάλει το ποσό που έχει επιδικαστεί. Η κοπέλα, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του μοιραίου τζιπ στο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016 που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, δημοσιοποίησε την εις βάρος της δικαστική απόφαση σε ανάρτησή της στο facebook. Αναφέρει δε πως, λόγω της αναπηρίας της από το τροχαίο, δεν μπορεί να καταβάλει το χρηματικό ποσό.

Χαρακτηριστικά έγραψε: «Κατόπιν αγωγής της οικογένειας Παντελίδη εναντίον μου, στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, με την οποία μου ζητούσαν 84.000 ευρώ συνολικά, εν τέλει καταδικάστηκα να τους πληρώσω 2.000 ευρώ στον καθέναν, πέραν τόκων και δαπανών (περίπου 11.500 ευρώ).

Χθες δικαστικός επιμελητής έφερε στην οικία μου στη Μυτιλήνη διαταγή πληρωμής, με την οποία μου ζητούν τα ποσά αυτά, τα οποία, λόγω της αναπηρίας μου και του τροχαίου, δεν έχω να πληρώσω. Εάν δεν τα πληρώσω, έχουν το δικαίωμα να μου κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία».
Η απόφαση

Νωρίτερα, με βάση τη δικαστική απόφαση, είχε υποχρεωθεί και ανάρτησε στο facebook το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, συμμορφούμενη προς την υπ’ αριθμ. 28/2019 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου και την 55/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, η οποία:

«Υποχρεώνει την εναγόμενη να άρει την ιστορούμενη στο σκεπτικό της παρούσας προσβολή του δικαιώματος στην προσωπικότητα των εναγόντων και συγκεκριμένα να αναρτήσει δημόσια στον προσωπικό λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης “facebook” το διατακτικό της παρούσας.





Απαγορεύει στην εναγόμενη να προβαίνει στο μέλλον στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας των εναγόντων. Απειλεί κατά της εναγόμενης για την περίπτωση μη συμμόρφωσής της με τις ανωτέρω διατάξεις της παρούσας απόφασης και για κάθε παράβαση των ως άνω δύο διατάξεων της στο μέλλον χρηματική ποινή 100 ευρώ υπέρ των εναγόντων. Αναγνωρίζει ότι η εναγόμενη οφείλει να καταβάλει στους ενάγοντες το ποσό των 2.000 ευρώ για έκαστο εξ αυτών, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση. Καταδικάζει την εναγόμενη σε μέρος από τα δικαστικά έξοδα των εναγόντων, τα οποία ορίζει στο ποσό των 500 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι της για να εκτελέσει τη διαταγή πληρωμής του συνολικού ποσού των 11.500 ευρώ ενάμιση μήνα μετά την αγωγή σχεδόν 1.000.000 ευρώ που υπέβαλε η ίδια προς την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Πέντε χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα η Μίνα Αρναούτη αξιώνει αποζημίωση 960.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμησή της από τους γονείς και τα αδέρφια του τραγουδιστή.

Σχολιάζοντας την αγωγή της, ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη Απόστολος Λύτρας δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Υπάρχει απόφαση, και μάλιστα Εφετείου, που καλεί την κυρία Αρναούτη να πληρώσει κάποια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση στην οικογένεια του Παντελή. Η οποία απόφαση έχει τελεσιδικήσει. Από εκεί και μετά, σε σχέση με την αγωγή που έχει κάνει η κυρία Αρναούτη, θέλω να πω πως δεν υπήρχε κανένας σκοπός συκοφαντίας εναντίον της. Σκοπός της οικογένειας ήταν και είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template