ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ- Το θύμα Ντίμης Κορφιάτης, ο αστυνομικός ληστής, η νεκρή ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ένα παζλ για γερούς λύτες ,για σύγχρονους ντέντεκτιβ τύπου Ηρακλή Πουαρό πονοκεφαλιάζει την κοινωνία της Ζακύνθου και οχι μόνο. Το θύμα ο επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί για φόνο, είχε αθωωθεί, δολοφονήθηκε η σύζυγός του ,επέζησε αυτός με 3 σφαίρες στο κορμί του στον Άγιο Σώστη όμως σήμερα ήταν άτυχος..

Έπεσε σήμερα νεκρός στην 2η φονική ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του στην Ζάκυνθο, μέσα σε 11 μήνες.

Ο 54χρονος ξενοδόχος...Ντίμης Κορφιάτης, είχε κατηγορηθεί αλλά είχε αθωωθεί για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Έπεσε σήμερα νεκρός στην 2η φονική ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του στην Ζάκυνθο, μέσα σε 11 μήνες.


Ο ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης, με αποκαλυπτική κατάθεσή του είχε «φωτογραφήσει» τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων Νικήτα Αρετάκη, που την άνοιξη του 2016 χρηματοδοτούσε εξ ολοκλήρου την ανέγερση σχολείου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς ως δράστες της ληστείας προφυλακίστηκαν αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου με τον Αλβανό συνεργό του. Ο Κορφιάτης όμως ήξερε πολλά αφού όπως είχε πει για τον αξιωματικό «ο μεγάλος», είχε επαφές με άτομα που κατηγορήθηκαν ως οι αυτουργοί της δολοφονίας του σωματώδους 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, τον Αύγουστο του 2017 στη Ζάκυνθο».

Εξάλλου ο 54χρονος, είχε επιπλέον προειδοποιήσει παλαιότερα για αναμενόμενα «χτυπήματα» σε ΑΤΜ στο νησί. Λίγο αργότερα όντως είχε γίνει μπαράζ εκρήξεων ΑΤΜ στο αεροδρόμιο αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού. Μάλιστα άγνωστοι είχαν βάλει και εκρηκτικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο της άτυχης συζύγου του στο Λαγανά. Η γυναίκα του δολοφονήθηκε πέρσι τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο όταν επέβαινε σε σκουτεράκι που οδηγούσε ο 54χρονος. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι που είχαν διαφύγει με ταχύπλοο σκάφος απ’ το νησί, στόχο είχαν να σκοτώσουν τον ξενοδόχο αλλά δεν τον κατάφεραν αν τον τραυμάτισαν σοβαρά.

Η ληστεία των 550.000 ευρώ στον νυν δήμαρχο

Στην υπόθεση του νυν δημάρχου Ζακύνθου πάντως ο Κορφιάτης είχε αποκαλύψει την δράση του πρώην αστυνομικού ως εγκέφαλου της ληστείας. Κάθειρξη 20 ετών σε πρώην αστυνομικό της Ασφάλειας Ζακύνθου και 21 χρόνων κατά συγχώνευση στον Αλβανό, ο οποίος εκτός από τη ληστεία κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε σωματική βλάβη στο θύμα, είχε επιβάλει, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πάτρα στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματία Νικήτα Αρετάκη.

Η ληστεία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2016 στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην εκκλησία της Ανάληψης. Ο κ. Αρετάκης περπατούσε στον μικρό πεζόδρομο και είχε μαζί του μία μικρή τσάντα που περιείχε 550.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για πληρωμές για την κατασκευή του Αρετάκειου Σχολείου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Εκείνη την ώρα, του επιτέθηκε ένα άτομο, το οποίο προσπάθησε να του αποσπάσει την τσάντα και, επειδή αντιστάθηκε, τον έσπρωξε με δύναμη. Ο Αλβανός τελικά, κατάφερε και του πήρε την τσάντα με τα χρήματα.

Η εκτέλεση της Βάϊας Ζήση στην Γκράβα


Η Βάϊα Ζήση, δολοφονήθηκε στις 18 Απριλίου του 2004, και για τον φόνο της είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο, Διονύσης [Ντίμης] Κορφιάτης. Το δικαστήριο όμως εξέδωσε αθωωτική απόφασή η οποία ήταν και ομόφωνη. Η Βάια Ζήση, είχε δολοφονηθεί όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό στο ανοιχτό γκαράζ της πολυκατοικίας της, δίπλα απ’ τα σχολεία της Γκράβας. Μαζί με τον Ντίμη είχαν γίνει συνέταιροι στην πρώτη αγορά ξενοδοχείου που είχαν κάνει στη Ζάκυνθο, γι’ αυτό και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ως ο «ηθικός αυτουργός», αλλά στο δικαστήριο η βαριά κατηγορία κατέπεσε.

“Μετά από τριήμερη αποδεικτική διαδικασία, αποδείχτηκε ότι ο Διονύσης Κορφιάτης δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τη δολοφονία της Βάϊας Ζήση. Η αλήθεια πάντα αποδεικνύεται και όποιος βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιστατικά, δεν έχει κανένα πρόβλημα ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Οι συκοφάντες και οι ψευδολόγοι, για ακόμη μια φορά, διαπίστωσαν ότι οι συκοφαντίες δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Θριάμβευσε, και πάλι, η αλήθεια και το δίκιο” είχε δηλώση τότε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κορφιάτη, Παναγιώτης Κεφαλληνός. Η Βάϊα Ζήση είχε κατηγορηθεί ως η πιο παλιά ιδιοκτήτρια των περισσότερων οίκων ανοχής στην Αθήνα, αλλά είχε βίαιο τέλος ένα συνηθισμένο απόβραδο επιστρέφοντας στο σπίτι της όπου ζούσε με τις δυο κόρες της.

Η ενέδρα στον Άγιο Σώστη

Η 37χρονη σύζυγος του ξενοδόχου, πέρσι άφησε πίσω της τρία παιδάκια, ηλικίας 2,5, 10 και 12 ετών. Δύο δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο άντρας της. 
Οι δολοφόνοι οδηγούσαν λευκή μηχανή. Ο άντρας κατάφερε τραυματισμένος να τους ξεφύγει.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template