Internet Computer-Το νέο κρυπτονόμισμα που σε 3 ημέρες απέκτησε αξία 45 δισ. δολαρίων

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ανεβαίνει περισσότερο το θερμόμετρο στην αγορά κρυπτογραφημένων νομισμάτων, ενώ διευρύνεται το σύμπαν των κρυπτογραφημένων αξιών και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Το εντεινόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών αντανακλά η ιλιγγιώδης αξία του νέου κρυπτονομίσματος μόλις δύο ημέρες μετά την εισαγωγή του στις σχετικές πλατφόρμες. Πρόκειται για το Internet Computer, που ήδη εντάσσεται στα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου, καθώς από την επίσημη πρεμιέρα του τη Δευτέρα μέχρι χθες είχε ήδη συγκεντρώσει αξία ύψους περίπου 45 δισ. δολαρίων. Η τιμή αυτή το κατατάσσει στην όγδοη θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες ψηφιακές και κρυπτογραφημένες αξίες της κατάταξης CoinMarketCap.

Η μάλλον ιδιάζουσα ονομασία του Internet Computer και ίσως το ιδιαίτερο στοιχείο που παρουσιάζει για τους επενδυτές είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, δηλαδή σε όσους δημιουργούν λογισμικό ή περιεχόμενο, να δημοσιεύει στο Ιντερνετ ό,τι θέλει χωρίς να πρέπει να το περάσει μέσα από τους ψηφιακούς κολοσσούς του είδους της Amazon, της Facebook ούτε να χρησιμοποιήσει τους κεντρικούς υπολογιστές, τους κοινώς γνωστούς ως server, ή τις υπηρεσίες νέφους. Μιλώντας στο Bloomberg, ο Ντομινίκ Γουίλιαμς, που επινόησε και ίδρυσε το σχέδιο του Internet Computer, τόνισε πως στόχος του πονήματός του ήταν να αποφύγουν οι ενδιαφερόμενοι τους τοίχους και τα εμπόδια κάθε είδους αλλά παράλληλα και να μειωθεί το κόστος. Οι χρήστες του νέου κρυπτονομίσματος θα μπορούν έτσι να δημιουργήσουν νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες υπηρεσίες που θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά προς τους τιτάνες του Ιντερνετ.

Το δίκτυο που υποστηρίζει το Internet Computer χρησιμοποιεί έξυπνο λογισμικό και έξυπνες παροχές που εκτελούν λειτουργίες ανάλογες με του δεύτερου σε μέγεθος κρυπτονομίσματος, του Ethereum, το οποίο και εκτιμάται πως θα ανταγωνιστεί ευθέως. Εν ολίγοις εντάσσεται, έτσι, στην κατηγορία κρυπτονομισμάτων όπως τα Polkadot και Binance Coin που κινούνται ανταγωνιστικά προς το Ethereum. Σημειωτέον ότι το Ethereum έχει σημειώσει πολύ μεγαλύτερη άνοδο από το ευρύτερα γνωστό και πρώτο σε μέγεθος κρυπτονόμισμα, το bitcoin, και πιθανολογείται από κύκλους του κλάδου ότι θα το ανταγωνιστεί σύντομα. Το ντεμπούτο του Internet Computer συμπίπτει με μια ευρύτερη εκτόξευση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα με τη συνολική αγορά τους να έχει φτάσει σήμερα στα 2,48 τρισ. δολάρια, έχοντας σημειώσει κυριολεκτικά διαστημικό άλμα από το 1 τρισ. δολάρια στο οποίο ανερχόταν μόλις στις αρχές του έτους. Και βέβαια οικονομολόγοι, αναλυτές αλλά και παράγοντες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των φανατικών υποστηρικτών του, προειδοποιούν έστω και με επιχειρηματολογία εντελώς διαφορετικής προσέγγισης, ότι θα επαναληφθεί το σενάριο του 2017 και η αξία των κρυπτονομισμάτων θα σημειώσει και πάλι νέα πτώση.

Η άνοδος των αξιών των κρυπτονομισμάτων είναι, άλλωστε, γενικευμένη σε όλα αδιακρίτως αξίας και εύρους, από το bitcoin μέχρι το Dogecoin, που είναι πλέον γνωστό ότι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πλάκας. Στο πλαίσιο περίπου της ίδιας πλάκας εκτοξεύθηκε η αξία του που σήμερα ανέρχεται σε 70 δισ. δολάρια. Το οφείλει κατά κύριο λόγο στα υποστηρικτικά σχόλια του Ελον Μασκ, ιδρυτή της καινοτόμου βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων Tesla που είναι προφανές ότι επιδιώκει τη δημοσιότητα. Ο ίδιος επιχειρηματίας, άλλωστε, ήταν αυτός που οδήγησε το Dogecoin σε ελεύθερη πτώση τις τελευταίες ημέρες οπότε και έχασε το 30% της αξίας του. Αυτή τη φορά η πτώση ήταν αποτέλεσμα εμφάνισης του Ελον Μασκ στο αμερικανικό τηλεοπτικό σόου Saturday Night Live το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και αναφέρθηκε στο κρυπτονόμισμα-φάρσα όχι ακριβώς απαξιωτικά, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ουσιαστικά ένα πείραμα και τίποτε περισσότερο. Οπως σχολίασαν, όμως, παράγοντες της αγοράς μιλώντας στην Deutsche Welle, «μπορεί να αρέσει στον Μασκ να κάνει πλάκα με το κρυπτονόμισμα και να βλέπει τις αντιδράσεις αλλά οι επενδυτές πλήττονται τώρα».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template