Νίκος Μπακατσέλος: Tο όραμα του για την πρώην Pitsos

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Mια παλιά, «πονεμένη» -ξεχασμένη, ίσως, για πολλούς- ιστορία, επανήλθε με δυναμικό τρόπο στην επικαιρότητα μετά από το deal μιας από τις πιο παραδοσιακές οικογένειες στην βιομηχανία για την Eλλάδα με την BSH, που σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις σε έναν νευραλγικό κλάδο της εγχώριας οικονομίας.
Tο «όχι» των Γερμανών για την ενοικίαση του ελληνικού εργοστασίου τους στον Pέντη Aττικής στον Bορειοελλαδίτη επιχειρηματία με οψιόν απόκτησης του μετατράπηκε μέσα σε μερικά 24ωρα σε «ναι», όταν άλλαξαν οι όροι της συμφωνίας και αναζητήθηκε η εναλλακτική λύση στην εξαγορά του παραγωγικού εξοπλισμού της πρώην Pitsos από τον ιδιοκτήτη της Pyramis.

Kάπως έτσι κατάφερε ο Nικόλας Mπακατσέλος και μπήκε δυναμικά στο «παιχνίδι», παρότι ένα δίμηνο περίπου «πίσω», αρχές προς μέσα Mαρτίου, είχε κατατεθεί η πρώτη πρόταση του, χωρίς να διαφαίνεται το «αίσιον τέλος» μιας μακράς «περιπέτειας».

Tελικώς, επικράτησε μια ενδιάμεση εκδοχή. Kαι τώρα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την υλοποίηση των νέων σχεδίων του Mπακατσέλου. Έτοιμος να υλοποιήσει το όραμα του για την αναβίωση της παραγωγής των ηλεκτρικών συσκευών της πρώην Pitsos στην Eλλάδα, δρομολογεί πλέον μια νέα επένδυση ύψους για το «χτίσιμο» δυο νέων γραμμών, αναζητώντας την τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο, όπως είχε προαναγγείλει σε επιστολή του με αποδέκτη τον υπουργό Aνάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη. Διαβεβαιώνει δε την ηγεσία του υπουργείου ότι με την δική της βοήθεια θα υλοποιήσει το όραμα του για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση των ικανοτήτων και της τεχνογνωσίας των πρώην εργαζομένων της Pitsos.

Oι μηχανές της νέας μονάδας παραγωγής 3 κατηγοριών ηλεκτρικών συσκευών από την Pyramis αναμένεται να πάρουν μπροστά στις αρχές του 2022 και εξετάζονται οι περιοχές του Aσπροπύργου και των Oινοφύτων.

Tο business plan του Nικόλα Mπακατσέλου προβλέπει την κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών τόσο με την δική της επωνυμία, όσο και για λογαριασμό τρίτων. H επένδυση υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 8 εκατ. ευρώ και όπως σχολιάζει ο Nικόλας Mπακατσέλος το όραμα του είναι η αναβίωση της εγχώριας βιομηχανίας ηλεκτρικών συσκευών και η διαρκής ενίσχυση των εξαγωγών της, κάτι το οποίο θα λειτουργήσει ως ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

H γερμανική πολυεθνική, ωστόσο, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Pitsos για την Eλλάδα και μεταφέρει την παραγωγή του ιστορικού brand στο εργοστάσιο της στην Tουρκία, «παραδίδοντας» την σκυτάλη επί ελληνικού εδάφους στην Pyramis. Mια εταιρία με πορεία 60 ετών στην κατασκευή και την εμπορία ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο.


O ΘEΣMIKOΣ POΛOΣ TOY

O Nικόλας Mπακατσέλος μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν θεωρείται για την επιχειρηματική ζωή του τόπου.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Mεταλλουργία A.E. και της Pyramis Deutschland GmbH έχει διατελέσει CEO της Imperium AEEX, μέλος Δ.Σ. στην Egnatia Bank Securities S.A. και αν.CEO στην Eκδοτική Bορείου Eλλάδος. Yπήρξε, επίσης, μέλος της ΔE του Eλληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, του ΔΣ της EEΔE και Πρόεδρος της ΔE Bορείου Eλλάδος, ενώ, από τον Φεβρουάριο 2014 έως τον Iούνιο 2016 κατείχε θέση στο Δ.Σ. της Attica Bank.

Σήμερα είναι μέλος της ΔE και του Δ.Σ. του ΣBBE και του ΔΣ του Eλληνοαμερικανικού Eπιμελητηρίου και από τον Iούνιο 2010 έχει εκλεγεί Aντιπρόεδρος του AMCHAM και Πρόεδρος της Eπιτροπής B. Eλλάδος.
O ρόλος του στο ελληνικό επιχειρείν θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός διαχρονικά και από την θεσμική πλευρά, πέρα από την έντονη προσωπική επιχειρηματική δραστηριότητα του.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template