Γιατί επενδύει στους «Κουλουράδες» ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Taizoon Khorakiwala

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανακοινωθεί η είσοδος του Ινδού δισεκατομμυριούχου Taizoon Khorakiwala, μέσω του ομίλου SwitzGroup, στη γνωστή αλυσίδα κουλουριών Θεσσαλονίκης και ειδών άρτου «Κουλουράδες».


Πληροφορίες θέλουν τον ινδικό όμιλο να αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία που δημιούργησε ο Δημήτρης Γρίβας με βασικό στόχο την επέκταση των «Κουλουράδων» εκτός Ελλάδας.

Μάλιστα, εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα «Κουλουράδες» στην Ισπανία. Η εταιρεία θα κοιτάξει ακόμη ανοίγματα σε αγορές που το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο όπως είναι π.χ. οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος, αλλά και πιθανόν σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (δεδομένου ότι η έδρα του SwitzGroup βρίσκεται στο Ντουμπάι) αλλά και αγορές όπου έχει παρουσία ο ινδικός όμιλος (π.χ. Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες κ.ά.).

Έμφαση στην περιφέρεια

Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή η αλυσίδα διαθέτει 154 καταστήματα, ενώ στόχος τριετίας είναι να έχει ανοίξει ένα κατάστημα σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Γενικότερα η εταιρεία δίνει έμφαση στην επέκταση του δικτύου στην επαρχία, καθώς στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά καταστήματα.

Η ιστορία των «Κουλουράδων»
Η αρχή έγινε από τον Πειραιά και την οδό Ναυαρίνου. Εμπνευστής της αλυσίδας είναι ο αρτοποιός Δημήτρης Γρίβας, έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων στην αλυσίδα αρτοποιείων Βενέτη, όπου άντλησε σημαντικό μέρος της εμπειρίας του για τη συνέχεια.

Το πρώτο κατάστημα των Κουλουράδων άνοιξε από τον αρτοποιό Δημήτρη Γρίβα (ο οποίος μεταξύ άλλων είχε θητεύσει στην αλυσίδα Φούρνος Βενέτη) στην οδό Ναυαρίνου στον Πειραιά, ενώ ακολούθησε και δεύτερο στον Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο franchise κατάστημα στη Νέα Ιωνία, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα το δεύτερο στον Άλιμο. Η ανάπτυξη του δικτύου της επιχείρησης πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω franchise.


Παρουσία στην Ελλάδα από το 2017

Αναφορικά με τον όμιλο SwitzGroup, επενδυτικό βραχίονα για τον κλάδο των τροφίμων του Khorakiwala, δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα, καθώς έχει παρουσία από το 2017 επενδύοντας σε εταιρείες, όπως είναι η Olympic Foods, η CSM Hellas, αλλά και η Κρητών Άρτος.

Οι επενδύσεις της στην Eλλάδα αφορούν στη στρατηγική συμμετοχή, με τη μορφή joint venture, στην Olympic Foods και την εξαγορά της CSM Hellas Bakery Solution, που δραστηριοποιείται στη διάθεση πρώτων υλών αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής.

Ο Taizoon Khorakiwala ανέλαβε την εταιρεία το 1980, ξεκινώντας από μία επιχείρηση 12 ατόμων στην Σαουδική Αραβία (την οποία δημιούργησε ο πατέρας του, Fakhruddin Khorakiwala), ενώ πλέον καταγράφει έσοδα άνω των $250 εκατ. και απασχολεί περίπου 4.500 υπαλλήλους σε επιχειρήσεις σε εννέα χώρες (Ινδία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Φιλιππίνες, Τουρκία κ.ά.). Δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς επιχειρηματικούς άξονες: αυγοπαραγωγής, πρώτων υλών αρτοποιίας, βιομηχανικών επιχειρήσεων παραγωγής αρτοποιημάτων και φούρνων λιανικής.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template