Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ήταν 29 Μαΐου του 1931 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αναδυόμενη βιομηχανία της εποχής.

Ενενήντα χρόνια μετά η Παπαστράτος προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής επένδυσης, ύψους 125 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, μέσω της οποίας αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για θερμαινόμενες ράβδους καπνού και 1 για παραγωγή φίλτρων. Επίσης αναβαθμίζονται, οι υπάρχουσες 6 γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS και εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης μέσω 2 νέων γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης.

Αυτό σημαίνει ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας, επέκταση των εξαγωγών και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται.

"Η νέα μεγάλη επένδυση των 125 εκατομμυρίων ευρώ” σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, κύριο Χρήστο Χαρπαντίδη, "είναι το επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται εδώ, στη χώρα μας, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο." Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 90 χρόνια της Παπαστράτος, παρουσία και πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου, είπε "γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ιστορία μας σηματοδοτούμε μια νέα αρχή. Τη νέα μας πορεία. Εκείνη μιας εταιρείας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που στηρίζει, που συμβάλλει, που εργάζεται με πάθος προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και σήμερα δεν είναι άλλη μια μέρα. Είναι μία άλλη μέρα. Με βασικό σύνθημα το "Ξαναγεννιόμαστε", είναι η μέρα που μοιραζόμαστε μαζί σας τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος και την νέα μεγάλη επένδυση που την σηματοδοτεί. Το πλάνο μας για βιώσιμη ανάπτυξη δεν μένει σε γενικές κατευθύνσεις και ευχολόγια, αλλά τη θέτει στη σωστή βάση της, έτσι όπως την ορίζουμε εμείς στην Παπαστράτος: Δημόσια. Διάφανη. Δεσμευτική.”

Η νέα αυτή επένδυση έρχεται λίγα χρόνια μετά την απόφαση της Παπαστράτος, το 2017, να παύσει οριστικά να παράγει τσιγάρα και να στραφεί στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS. Σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την Οικονομία, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα δυναμική κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.

Η επένδυση δημιούργησε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εγχώρια Οικονομία και Απασχόληση: 400 νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας – με μόλις 14% της παραγωγής της να προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση - τοποθέτηση της Ελλάδας στην καρδιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας, ηχηρό μήνυμα-πρόσκληση προς τους διεθνείς επενδυτές.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template