Ενώ η Οξφόρδη προειδοποιεί για συχνές παρενέργειες με «κοκτέιλ» εμβολίων ,τα δικά μας «σαίνια» λένε κάντε άφοβα!!

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Μα είναι δυνατόν;Μα γιατι αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται; Τόσο σαίνια είναι οι δικοί μας και γραφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους τις προειδοποίήσεις παγκοσμία ανεγνωρισμένων ιδρυμάτων και νοσοκομείων;Πως την εχουν «δει» οι δικοί μας καθηγητές;

Να Πάρτε παράδειγμα τους καθηγητές Νίκο Καπαραβέλο, Παυλάκη και πολλούς ομοίους τους
Έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών, όταν χρησιμοποιείται διαφορετικό εμβόλιο για τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με την έρευνα Com – Cov, που διεξάγεται από τον Φεβρουάριο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μεταδίδει η DW.

Τα πρόωρα ευρήματα της έρευνας, που «ανακατεύει» τα εμβόλια της Oxford/AstraZeneca και της Pfizer/BioNTech, δείχνουν ότι όσοι έλαβαν συνδυασμό τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα όπως πυρέτο, κόπωση ή πόνο στους μύες, συχνότερα σε σχέση με όσους έλαβαν το ίδιο σκεύασμα και για τις δυο δόσεις.

Για παράδειγμα, η πιθανότητα εμφάνισης πυρετού για κάποιον που έχει λάβει δύο δόσεις AstraZeneca είναι 10%. Όμως, αν κάποιος λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και τη δεύτερη με Pfizer, τότε η πιθανότητα ανέρχεται στο 34% και αν μάλιστα γίνει ο ανάποδος συνδυασμός η πιθανότητα «εκτοξεύεται» στο 41%.




Τα πρώτα δεδομένα ήρθαν από την ομάδα των 463 συμμετεχόντων, από τους 830 στην έρευνα, που εξετάζει την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer. Οι συνδυασμοί που χορηγούνται για πρώτη και δεύτερη δόση αντίστοιχα, είναι τέσσερις: AstraZeneca – AstraZeneca, Pfizer – Pfizer, AstraZeneca – Pfizer, Pfizer – AstraZeneca.


Δεν διαρκούν πολύ οι παρενέργειες αλλά…
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι παρενέργειες δεν διαρκούν πολύ, όμως στην έρευνα συμμετέχουν άτομα που είναι άνω των 50 ετών. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Μάθιου Σνέιπ, εξέφρασε την ανησυχία του ότι σε μικρότερες ηλικίες οι επιπλοκές μπορεί να είναι μεγαλύτερες, καθώς έχει παρατηρηθεί στην πράξη ότι οι νεαρότεροι οργανισμοί αντιδρούν εντονότερα στους εμβολιασμούς.

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν τον Ιούνιο. Παράλληλα, το πανεπιστήμιο διεξάγει και την έρευνα Com – Cov2, όπου σε ακόμα 1050 συμμετέχοντες χρησιμοποιείται στις πρώτες δόσεις Oxford/AstraZeneca ή Pfizer/BioNTech και για τις δεύτερες δόσεις, τα εμβόλια Moderna ή Novavax.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει αν το «κοκτέιλ» εμβολίων επεκτείνει τη διάρκεια της ανοσίας, αν ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού απέναντι στις μεταλλάξεις και αν μπορεί να δώσει στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρησης των προμηθειών των εμβολίων.


Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ-ΠΑΥΛΑΚΗΣ> ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΜΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

(ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ VIAGRA!)

Να κάνει άφοβα τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca συστήνει ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος στον Mario Draghi.

Ως γνωστόν ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ και σημερινός πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε ο οποίος έκανε τη πρώτη δόση της AZ ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει άλλο σκεύασμα για τη 2η δόση του.

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, ότι μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Επίσης, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.

Όπως είπε ο γιατρός (στις ΜΕΘ του οποίου αγνοούμε για την ώρα το ποσοστό θανάτων), σύμφωνα με το skai.gr, όσοι νόσησαν με κορονοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.

Επεσήμανε, δε, ότι αν κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού.

“Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση.”

(Αναμφιβόλως σοφά λόγια οξυδερκή μου αναγνώστη…)

Για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση.



Επίσης, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη (!) των εμβολίων.

Τέλος, σχολίασε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. “Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα”, τόνισε.

Στο ίδιο τέμπο σιγουριάς για όσα ισχυρίζεται και ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης.

Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες που έχει ακόμα μερίδα πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο κ. Παυλάκης είπε ότι «Ο εμβολιασμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός. Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους».

«Είναι σημαντικό που έχουμε αυτά τα εμβόλια, ήταν ένα μεγάλο δώρο της επιστήμης σε λιγότερο από ένα χρόνο, με όλους τους κανόνες για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Συνέχεια βγαίνουν περισσότερα δεδομένα, τώρα έχουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να πούμε με καθαρή καρδιά σε όλους να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο σταμάτημα της πανδημίας. Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί», συνέχισε ο ίδιος.
Σχετικά με το αν η μείξη εμβολίων επιτυγχάνει την επιθυμητή ανοσία, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι: «Βγαίνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα πάνω σε αυτό το θέμα, η Αγγλία είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών σε αυτό. Όπως και να γίνει η μίξη των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Έχουν κάνει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των εμβολίων. Οι συνδυασμοί εμβολίων συνήθως δουλεύουν πολύ καλύτερα από τα ξεχωριστά εμβόλια, δίνουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό».

«Τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τους εμβολιασμούς λένε ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις που είναι γνωστός πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι κυρίως ή σχεδόν αποκλειστικά μετά τον πρώτο εμβολιασμό με AstraZeneca, ή οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Για να συμβεί πρέπει να υπάρχει προδιάθεση του οργανισμού να κάνει θρομβώσεις λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου συνδρόμου. Αυτό φαίνεται από τον πρώτο εμβολιασμό αν υπάρχει. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, δε θα έχουν προβλήματα στο δεύτερο εμβολιασμό. Δε συντρέχει λόγος να αλλάξει κάποιος εμβόλιο, αλλά αν κάποιοι το θεωρήσουν αναγκαίο και τους επιτραπεί να αλλάξουν, δε θα χάσουν κάτι, μπορεί να είναι και καλύτερο αυτό», τόνισε κλείνοντας σχετικά με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, και το τι θα πρέπει να κάνουν για τη δεύτερη δόση.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template