Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι ψυχρές σχέσεις με τον Ανιέλι και η «χρυσή» πρόταση του Άραβα για μεταγραφή

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Την πιο κρίσιμη και πιο παράξενη ίσως περίοδο της μεγάλης καριέρας του, από την εποχή που -στα 18 του μόλις χρόνια- τον ανακάλυψε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο θρυλικός sir Άλεξ Φέργκιουσον και τον πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 μέχρι σήμερα -στα 36 του, πια- ζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η εποχή μοιάζει πραγματικά απρόβλεπτη για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και φαίνεται να κρύβει πολλά μυστικά, τόσο για τον ίδιο όσο και το πλήθος των προσωπικών του οπαδών. Αυτών που αλλάζουν… ομάδα, όταν αποφασίζει να φορέσει άλλη φανέλα.

Μπροστά του εμφανίζεται ένα πολύ δύσκολο «σταυροδρόμι».

Τούτη την ώρα, ούτε εκείνος ξέρει αν θα τον βρει η νέα σεζόν στην Ιταλία και τη Γιουβέντους ή σε άλλη χώρα, π.χ. τη Γαλλία και την Παρί Σεντ Ζερμέν του κροίσου Κελαϊφί από το Κατάρ, επαφές με τον οποίο του αποδίδει ο διεθνής Τύπος τα τελευταία 24ωρα.

Το όνομα του CR7 φιγουράρει σε άλλα ρεπορτάζ και ως μεταγραφικός στόχος των Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την έγκυρη ισπανική Marca να μιλάει για «το αβέβαιο μέλλον του Ρονάλντο» και να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το πιο ακραίο; Κάποιοι ερμήνευσαν πρόσφατο post του το οποίο θύμιζε απολογισμό καριέρας ως πρόθεση να κρεμάσει τώρα τα παπούτσια του…




Το θέμα, βέβαια, δεν είναι μόνο ποιος θέλει περισσότερο από τους άλλους ένα «αστέρι» με τα χαρίσματα του Κριστιάνο, μα αν συμφωνεί και με την ιδέα να πληρώνει ένα συμβόλαιο 31,5 εκατ. ευρώ ετησίως (με το κόστος να διπλασιάζεται, αν συνυπολογισθούν οι φόροι που αναλογούν), όσα εισπράττει ο παίκτης από τη Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι (του ανθρώπου που πριν από τρία καλοκαίρια προσγειώθηκε με το ελικόπτερό του στο Costa Navarino για να κλείσει τη μεταγραφή του) ή αν σκοπεύει και αυτός να «ρίξει νερό στο κρασί του» για να διευκολύνει την κατάσταση.

Ο Κελαϊφί διαθέτει, πάντως, και την οικονομική επιφάνεια και τη διάθεση να του κάνει μια «χρυσή» πρόταση.

«Πονοκέφαλος» οι φόροι

Τα εκατομμύρια που θα πρέπει να απαρνηθεί ο Ρονάλντο για να συναινέσει σε ένα «διαζύγιό» του με τη Vecchia Signora γίνονται πιο… πολλά, αν προστεθεί το γεγονός ότι πέρα από την πιθανότητα να αναγκασθεί να μειώσει τον μισθό του για να φέρει πιο κοντά του τις άλλες ομάδες, εγκαταλείποντας την Ιταλία θα «χάσει» και ένα εξαιρετικό φορολογικό προνόμιο.

Ποιο; Με βάση μια ευνοϊκή διάταξη, του επιτρέπεται να καταβάλει έναν «φλατ» φόρο ύψους μόνο 100.000 ευρώ ως ξένος υπήκοος για οποιοδήποτε εισόδημά του από το εξωτερικό και αν αποφασίσει να αλλάξει φορολογική έδρα θα κληθεί να πληρώνει μια υπέρογκα αυξημένη φορολογία για μεγάλο μέρος των εμπορικών συμφωνιών του και των εσόδων του από χορηγούς.

Πόσα εισπράττει ο CR7 από τους σπόνσορές του (DAZN, Herbalife, MTG, Nike, Unilever κ.ά.) και τις διαφημίσεις; Στη λίστα του 2021 με τους πλουσιότερους αθλητές του πλανήτη (Forbes) κατατάσσεται 3ος με μικτά εισοδήματα 120 εκατ.$ (ή 99,6 εκατ. ευρώ) και από αυτά τα 50 εκατ.$ (ή 41,5 εκατ. ευρώ) προέρχονται από τις «εκτός γηπέδων» πηγές.




Τα ποσά προκαλούν… ιλίγγους και αρκούν για να του δημιουργήσουν διλήμματα. Όμως, το κλίμα στο Τορίνο παραμένει ψυχρό. Στην Ιταλία πολλοί του χρεώνουν ευθύνες επειδή δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του Champions League, ωστόσο ισχύει και το αντίστροφο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αισθάνεται ότι και η ομάδα δεν τον βοήθησε να εκπληρώσει τις δικές του φιλοδοξίες στην Ευρώπη για 3 σερί χρόνια, ειδικότερα από τη στιγμή που η Γιούβε «καταποντίσθηκε» και στο ιταλικό πρωτάθλημα (4η). Και από τις αρχές του Μαΐου φέρεται να έχει ανάψει το «πράσινο φως» στον εκπρόσωπό του, τον μεγαλομάνατζερ Χόρχε Μέντες να του βρει νέα ποδοσφαιρική «στέγη»…
500 εκατ. ακόλουθους στα social media

Όσο πλούτο και αν διαχειρίζονται ο Άραβας ιδιοκτήτης της Παρί Σεντ Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί, οι Αμερικανοί της οικογένειας Γκλέιζερ στη Γιουνάιτεντ ή ο Ισπανός πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ, το κόστος της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο προβληματίζει, διότι πέρα από 60-65 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του για κάθε σεζόν, θα χρειασθεί και ένα ποσό για την αγορά του από τη Γιουβέντους.

Η συμφωνία του με τους Ιταλούς εκπνέει το 2022 και σε έναν χρόνο θα μπορεί κανείς να τον αποκτήσει «τζάμπα», μόνο με το συμβόλαιό του. Θα περιμένουν ως τότε; Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γάλλοι της Παρί προσφέρουν και έμψυχα ανταλλάγματα στη Γιουβέντους (τον Μάουρο Ικάρντι) για να μειωθεί το επιπλέον ποσό της μεταγραφής…

Οι σύλλογοι έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην «ποδοσφαιρική βιομηχανία» και προσπαθούν να αποφύγουν τις υπερβολές.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι ένας σταρ με το brand του CR7 που έφθασε το 2021 το ρεκόρ των… 500 εκατ. ακόλουθων στα social media (Facebook, Instagram, Twitter), το 2018 «πούλησε» 520.000 φανέλες σε 24 ώρες και 3 μέρες μετά τη μεταγραφή του είχαν εξαντληθεί τα διαρκείας της Γιουβέντους, μπορεί να πετύχει μια απόσβεση στη μεταγραφή του.

Τα σενάρια των ημερών; Ο νέος προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εμφανίζεται να μη συμπεριλαμβάνει τον Πορτογάλο στα πλάνα του, την ώρα που η άφιξη του συναδέλφου του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ θεωρείται «καλός οιωνός» από τα media για τη μετακόμισή του στη Μαδρίτη και στην Παρί βλέπουν έναν 36χρονο ως διάδοχο ενός… 22χρονου, του Κιλιάν Εμπαπέ, αν οι Γάλλοι τον πουλήσουν.

Με μια καλή πορεία στο EURO 2021 (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου) με τα χρώματα της εθνικής Πορτογαλίας (παίζει στον 6ο όμιλο με Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία) ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα υποχρεώσει όλους να τον δουν με άλλο μάτι.



Λεπτομέρεια: με ένα γκολ, περνάει τον Μισέλ Πλατινί και μένει μόνος στην κορυφή των σκόρερ στην ιστορία του θεσμού…

Ξενοδόχος και billionaire

Οδεύοντας προς τα 37 του και πατέρας 4 παιδιών, ο Κριστιάνο έχει αρχίσει προ καιρού να προετοιμάζει την επόμενη μέρα της ζωής του.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πορτογάλος έγινε το 2020 ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής που ξεπέρασε το «φράγμα» του 1 δισ. $ στα συνολικά έσοδα καριέρας του και κατέχει ένα portfolio από περιουσιακά στοιχεία άνω των 500 εκατ.$ (με ακίνητα, αεροσκάφη, πολυτελή ΙΧ, επενδύσεις κ.ά.).

Εκτός από το «ισόβιο συμβόλαιο» που υπέγραψε με τη NIKE και τα χρήματα που εισπράττει από το συμβόλαιο και τους χορηγούς του, ο Ρονάλντο διακρίνεται και στο επιχειρείν. Στις business του με τα ξενοδοχεία, το εμπόριο ρούχων, εσωρούχων και αξεσουάρ με το brand του (CR7), την αλυσίδα γυμναστήριων κ.ά.

Ο κορωνοϊός ανέβαλε τους προηγούμενους μήνες τα εγκαίνια των νέων hotels στα οποία συν-επενδύει με τον παιδικό του φίλο και γνωστό επιχειρηματία του τουριστικού κλάδου Dionisio Pestana σε Παρίσι και Μαρακές. Σε λειτουργία, ωστόσο, βρίσκονται άλλα 3 Pestana CR7: τα δυο πρώτα της αλυσίδας στη Λισαβόνα και τη γενέτειρά του Μαδέιρα, ενώ έχει προγραμματισθεί μέσα στον Ιούνιο το νέο opening σε αυτό της Μαδρίτης. Στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και ένα 6ο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη…
«Έχει κερδίσει λεφτά για 10 ζωές»

Ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πολλά για την υπόθεση και παρακολουθεί τον CR7 από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ένας συμπατριώτης του, δίνει τη δική του εκδοχή.



«Εγώ πιστεύω ότι ο Ρονάλντο θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στη Γιουβέντους και τη νέα χρονιά. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίζουν ρόλο. Γιατί, ο Κριστιάνο έχει κερδίσει λεφτά για… 10 ζωές. Το αγωνιστικό κίνητρο θεωρείται πολύ σημαντικό. Ξέρω ότι θέλει να παίξει τουλάχιστον άλλη μια χρονιά στο Champions League σε επίπεδο κορυφής, πριν γυρίσει στην Πορτογαλία για να κλείσει την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η επιθυμία του αυτή ισχύει 100%. Αλλά, δεν θα έρθει ακόμα… Αυτό θα συμβεί μάλλον τη μεθεπόμενη σεζόν, το 2022-23. Στην Παρί Σεντ Ζερμέν θεωρώ δύσκολο να πάει, φέτος, μαζί με τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ. Ούτε είναι εύκολο να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω και της ηλικίας του, αλλά και επειδή οι δυο ομάδες διαθέτουν πολύ καλούς επιθετικούς, όπως είναι οι Μπενζεμά, Μαρσιάλ, Ράσφορντ, Καβάν…».

Αυτά ανέφερε σε συνομιλία μας ένας από τους πιο έμπειρους και καθιερωμένους δημοσιογράφους στην Πορτογαλίας, ο Λουίς Μιγκέλ Κορέια, στέλεχος της A BOLA επί 37 χρόνια.

Εν αναμονή…  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template