Οι δικαστές ενοχλημένοι στέλνουν τον Μπαλάσκα στον Άρειο Πάγο

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εμείς εφαρμόζουμε απλά τον νόμο είναι σαν να λένε οι δικαστές στις καταγγελίες του συνδικαλιστή Στ.Μπαλάσκα.

Ποινική και πειθαρχική έρευνα προκαλεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού Στ. Μπαλάσκα, με τις οποίες ανέφερε "πως η αστυνομία συλλαμβάνει και η δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες”, μιλώντας ακόμα και για "παραδικαστικά κυκλώματα". Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως στέλνει αυτές τις δηλώσεις στον Άρειο Πάγο προς ποινική έρευνα και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για πειθαρχική καθώς "η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους".

Αναφέρει:

Σχετικά με τις δηλώσεις εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ.

"Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση".

Οι δηλώσεις

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του είπε πως ουσιαστικά το πρόβλημα για την εγκληματικότητα είναι στη Δικαιοσύνη:

"Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… 

Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε" τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ..

Παναγιώτης Στάθης
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template