ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ: Ποιός είναι αυτός ο Bon Viveur επιχειρηματίας που καβάλισε το ελικόπτερο στη Μύκονο

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο Bon Viveur επιχειρηματίας αντί για κάποιο ελικοδρόμιο προτίμησε να προσγειώσει το ελικόπτερο ιδιοκτησίας του, σε μια από τις διάσημες παραλίες του κοσμοπολίτικου νησιού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για την παντελή αδιαφορία που όπως όλα δείχνουν επέδειξε προς τους κανόνες ασφαλείας. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν το υπουργείο Μεταφορών να διενεργεί έρευνα για την προσγείωση του ελικοπτέρου με το σήμα του Mr Monopoly.

Ποιος είναι λοιπόν ο Βασίλης Χήτος που απασχόλησε –για τους λάθος λόγους- την επικαιρότητα;



Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι». Γνωστό και ως «Mr Ζαγόρι». Πρόεδρος της εταιρείας και ιθύνων νους, είναι ο ξάδελφός του Νίκος Χήτος, ο οποίος έχει και την καθημερινή εποπτεία της εταιρείας ενώ θέση αντιπροέδρου κατέχει ο άλλος ξάδελφό του και αδελφός του Νίκου, Γιάννης Χήτος, γνωστός από την «αναγέννηση» της μπίρας Fix, την οποία πούλησε πριν από λίγα χρόνια στη δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg αλλά και την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Green Cola.

Όσοι γνωρίζουν τον Βασίλη Χήτο μιλούν για έναν άνθρωπο που λατρεύει την καλή ζωή. Κάτι που φροντίζει όποτε του δίνεται η ευκαιρία να επιδεικνύει. Όπως στον γάμο που διετέλεσε με την σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Ντε Σόουζα, την οποία παντρεύτηκε μυστικά πριν από περίπου τρία χρόνια στο Δημαρχείο της Βούλας. Τότε, έφθασε στην εκκλησία με μία μαύρη Lamborghini με γερμανικές πινακίδες. Το παρών μάλιστα έδωσαν πολλοί celebrities όπως η Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Αργυρός ενώ ο κουμπάρος του, εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ (συνεπιβάτης στη διάσημη πλέον προσγείωση του ελικοπτέρου) κατέφτασε έφιππος!

Η σχέση του με την Βραζιλιάνα καλλονή απασχόλησε έντονα τον Lifestyle τύπο. Και οι ίδιοι άλλωστε φρόντισαν να συντηρήσουν αυτή τη δημοσιότητα, με δηλώσεις για το πώς εξελίχθηκε το ειδύλλιό τους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και γρήγορα ήρθαν πολύ κοντά. Το ζευγάρι, πριν από μερικά χρόνια, απέκτησε και ένα αγοράκι ενώ και οι δυο έχουν παιδιά από προηγούμενους γάμους τους.



Η Καρολίνα Ντε Σόουζα, όπως πληροφορούμαστε, έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, όπως τους Στέφανο Γκαμπάνα, Ντομένικο Ντόλτσε και Ελιο Φιορούτσι. Την κέρδισε όμως η Ελλάδα και συνεργάστηκε με σημαντικές επιχειρήσεις στον χώρο της μόδας, όπως το Atelier Zolotas, ο οίκος Kathy Heyndels, αλλά και η βιοτεχνία ενδυμάτων Αγγλούπας. Με αργά και σταθερά βήματα κέρδισε το ελληνικό κοινό, ενώ δημιουργίες της έχουν φορέσει, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Βανδή, η Ελένη Φουρέιρα, η Ναταλία Γερμανού και η Έλλη Κοκκίνου.

Πέρυσι το ζευγάρι είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε σε παράδρομο της Ιονίας Οδού. Γλύτωσαν από θαύμα όπως θα πει ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σκασμένο ελαστικό ήταν πιθανότατα η αιτία που το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε τις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων. Ευτυχώς άνοιξαν οι αερόσακοι. Το Range Rover διαλύθηκε. Σε δηλώσεις του σε γνωστή ιστοσελίδα, ανέφερε πως ήταν θέλημα Θεού ότι επέζησαν.

Ο Βασίλης Χήτος έχει υπάρξει και στόχος εκβιαστών. Για αρκετό καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεχόταν απειλές για τη ζωή τους, με σαφή υπονοούμενα για απαγωγή αλλά κυρίως βομβιστική ενέργεια ή δολιοφθορά στο ιδιωτικό του ελικόπτερο.

Την ίδια περίοδο, πριν από περίπου πέντε χρόνια άγνωστοι έκλεψαν έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα το πολυτελές τζιπ του ενώ λίγο διάστημα αργότερα δέχτηκε κι άλλη επίθεση, όταν άλλο τζιπ ιδιοκτησίας του, ενώ ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες. Το Ηummer βρισκόταν κάτω από το παιδικό δωμάτιο του μόλις δυο μηνών τότε γιού του επιχειρηματία. Στην εξιχνίαση της υπόθεσης, πέρα από αξιωματικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής λέγεται πως ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ, με εισαγγελική παραγγελία.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, ο Βασίλης Χήτος πέρα από την οικογενειακή επιχείρηση, για ένα «φεγγάρι» προσπάθησε να δοκιμάσει την τύχη του, στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ανοίγοντας μπαράκι στη Γλυφάδα που παράλληλα σέρβιρε και φαγητό (πίτσες, κα.). Μια προσπάθεια που δεν έμελλε να ευδοκιμήσει…

Με το ελικόπτερό του, πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέρα από προσγειώσεις τύπου «επικίνδυνες αποστολές, έχει βοηθήσει εθελοντικά στην ανεύρεση αγνοουμένων αλλά και στις φωτιές που μαίνονταν το 2005 στα βόρεια του Νομού Ιωαννίνων, στον ορεινό όγκο της Πίνδου, προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ανταλλακτικά για πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair, που λόγω βλάβης ήταν ακινητοποιημένο στο έδαφος και δεν επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

Επιπλέον, λέγεται πως είχε προσφερθεί μάλιστα και με δικά του έξοδα να βρει τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά από αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template