Νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Δέλτα: Θνητότητα 0,021% στους κάτω των 50 ετών - 111.008 κρούσματα και 26 θάνατοι

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Τη νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που φέρνει στην επιφάνεια το pronews.gr, η οποία επιβεβαιώνει πως η θνητότητα της μετάλλαξης Δέλτα στους νέους είναι πολύ μικρή.

Τις τελευταίες ημέρες «ειδικοί» και κυβέρνηση τρομοκρατούν με την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς υποστηρίζουν πως χτυπά νέους και ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά, πλέον έχουμε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από την Βρετανία και οι αριθμοί εκθέτουν τους «ειδικούς».
Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους κάτω των 50 ετών, η θνητότητα ήταν 0.029%, καθώς από τους 70.664 που κόλλησαν πέθαναν οι 21.

Όσοι ήταν εμβολιασμένοι (12,404) και κόλλησαν πέθαναν 2 που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις και 3 που είχαν κάνει τη μια δόση.

Συνολικά 26 άτομα κάτω των 50 ετών είχαν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τις 21 Ιουνίου από αυτή τη μετάλλαξη, από τους 111.008 που την έχουν κολλήσει. Δηλαδή θνητότητα... 0,021%.

Άνω των 50 ετών

Όσον αφορά τους άνω των 50 όπως και στις υπόλοιπες «ποικιλίες» του κορωνοϊού, πράγματι ο ιός ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία από τις συνολικά 12.404 περιπτώσεις έχουν πεθάνει οι 231. Δηλαδή θνητότητα 1,86%.

Από αυτές τις 12.404 περιπτώσεις οι 1.267 ήταν ανεμβολίαστοι. Από αυτούς πέθαναν οι 71 δηλαδή ποσοστό 5,6%. Ενώ πέθαναν 116 πλήρως εμβολιασμένοι, από τα 5.234 συνολικά κρούσματα, δηλαδή θνητότητα 2,2%.

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία

Όσον αφορά την θνητότητα η μετάλλαξη Δέλτα είναι λιγότερο θανατηφόρα με το original κορωνοϊό στους νέους, οι οποίοι έτσι και αλλιώς σπάνια νοσούσα σοβαρά από τον συγκεκριμένο ιό.

Ενώ στους ηλικιωμένους δείχνει το ίδιο θανατηφόρα με τον αρχικό ιό. Αυτό μας δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος του κόσμου η συγκεκριμένη μετάλλαξη, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τους ηλικιωμένους.

Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα έχουμε χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων (το 29,7% των άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστο), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σύντομα λήγει η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο για πολλούς εμβολιασμένους, με την κυβέρνηση αντί να ετοιμάζει τις τρίτες δόσεις, να κυνηγάει 18χρονους με 150άρια για να τους εμβολιάσει.

πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template