Το τσάι των… 2,2 δισ! Πώς ένα ζευγάρι Κινέζων μετέτρεψε μια ιδέα σε αμύθητη περιουσία

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πίσω στο 2014, ένα ζευγάρι Κινέζων, η Πενγκ Σιν και ο Ζάο Λιν, έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, αφού ήθελαν να στήσουν από το μηδέν τη δική τους επιχείρηση με τσάι.


Σήμερα, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτήν τους την κίνηση αφού η εταιρεία τους, η Nayuki Holdings Ltd., εκτιμάται στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ακόμη και μετά την πτώση της μετοχής την Τετάρτη στο ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ. 

Καθένας από τους δύο επιτυχημένους επιχειρηματίες αξίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέχει το 28% της επιχείρησης σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
«Δεν ήταν μια απερίσκεπτη απόφαση», δήλωσε η Πενγκ, εκτελεστική και γενική διευθύντρια της εταιρείας. «Περάσαμε σχεδόν δύο χρόνια δοκιμάζοντας τα ραφήματά μας και την τύχη τους … στο δρόμο προτού αποφασίσουμε να ανοίξουμε το πρώτο μας κατάστημα».

Ο Ζαο, 42 ετών και πρόεδρος της Nayuki, στο παρελθόν είχε εργαστεί σε αρκετές εταιρείες τροφίμων μεταξύ αυτών και η μονάδα Burger King’s στο Σενζέν. Η Nayuki, ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις με τρία καταστήματα στην πόλη Σενζέν.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Διαθέτει περισσότερα από 560 καταστήματα σε περισσότερες από 70 πόλεις, κυρίως στην Κίνα. Η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει 300 ακόμη καταστήματα φέτος και άλλα 350 το 2022,.
Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν στα 17,12 δολάρια, περίπου 14% χαμηλότερες από την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς η οποία ανερχόταν στα 19,80 δολάρια. Η Nayuki κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 656 εκατομμύρια δολάρια στην IPO της. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τις πωλήσεις της στο Διαδίκτυο, αφού ο κορωνοϊός άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες. «Μετά την πανδημία, το 70% των παραγγελιών μας γίνεται μέσω του διαδικτύου» δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Πέρσι, παρουσίασε έσοδα περίπου 3,1 δισεκατομμύρια γουάν (480 εκατομμύρια δολάρια) και καθαρή ζημιά περίπου 203 εκατομμύρια γουάν. Ο Πενγκ δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template