Έγινε εκατομμυριούχος και πήρε σύνταξη στα 43 – Πώς τα κατάφερε

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι μεν εφικτή, όμως χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και κόπο για αυτό.
Ο blogger Τζιμ Γουάιτ της «Route to Retire» άφησε την εργασία σε ηλικία 43 ετών το 2018 έχοντας αποταμιεύσει 1 εκατ. δολάρια. Σήμερα, η καθαρή περιουσία του ανέρχεται στα 1,6 εκατ.δολάρια και είναι μόλις 45 ετών.




Για να επιτύχει όμως το στόχο του, έκανε διάφορα πράγματα για να ενισχύσει το εισόδημά του και να αυξήσει το μέγεθος της αποταμίευσής του. Αυτές είναι οι έξι κινήσεις που έκανε:

1. Aρχισε να παρακολουθεί τα χρήματά του

Με την χρήση λογισμικού για τη διαχείριση των χρημάτων – πρώτα χρησιμοποίησε το Quicken και τώρα το Personal Capital – άρχισε να βλέπει διαφορετικά το κεφάλαιό του. Τελικά, συνειδητοποίησε ότι είχε αρκετό καταναλωτικό χρέος. «Αρχισα να συγκεντρώνω όλους μαζί τους λογαριασμούς μου και αυτή η συνολική εικόνα με έκανε να ανοίξω τα μάτια μου. Ηταν η πρώτη φορά που είδα πόσο μεγάλο χρέος ήταν αυτό που είχα», αναφέρει στο Insider.

Με την χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, κατάλαβε πού ακριβώς έπρεπε να κάνει βελτιώσεις.

2. Αποπλήρωσε το καταναλωτικό χρέος του

Αφού συνειδητοποίησε ότι το χρέος του αποτελούσε πρόβλημα, το τακτοποίησε. «Λίγο πριν αποφοιτήσω, είχα ένα χρέος της τάξης των 30.000 δολαρίων στην πιστωτική κάρτα μου. Ηταν μόνο καταναλωτικό χρέος, δαπάνες σε περιττά πράγματα», παραδέχεται.

Τελικά, όμως, κατάφερε να το αποπληρώσει, κάτι που του πήρε κάποια χρόνια. Εν συνεχεία, εστίασε στην αποπληρωμή του αυτοκινήτου του, όπως λέει.

Η εμπειρία αυτή, δηλ. της αποπληρωμής του χρέους, τον έκανε να δει το χρήμα με διαφορετικό τρόπο. «Οταν είσαι σε χρέος, χάνεις διπλά. Πρώτον, σπαταλάς ένα μέρος των χρημάτων σου κάθε μήνα για να το αποπληρώνεις. Και δεύτερον, όλο αυτό το χρήμα θα μπορούσες να το αποταμιεύσεις ή να το επενδύσεις, έτσι ώστε να αρχίσει να αυξάνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

3. Υπολόγισε τα χρήματα που χρειάστηκε να βάλει στην άκρη

Ο Γουάιτ χρησιμοποίησε λογισμικό για να παρακολουθεί πόσα ξοδεύει και πόσα αποταμιεύει και η πληροφόρηση που πήρε τον βοήθησε να υπολογίσει το ποσό που χρειαζόταν να αποταμιεύσει για να εγκαταλείψει το πλήρες ωράριο εργασίας.

«Το λογισμικό σου δείχνει επακριβώς πού βρίσκεσαι οικονομικά και εν συνεχεία μπορείς να παρακολουθείς τα έσοδά σου και τις δαπάνες σου έτσι ώστε να υπολογίζεις πόσα χρήματα ξοδεύεις κάθε χρόνο σε σύγκριση με αυτά που κερδίζεις. Αυτό σε βοηθά να υπολογίσεις πόσα χρήματα χρειάζεται να βάλεις στην άκρη», εξηγεί.

Χρησιμοποίησε τότε το γνωστό κανόνα 4% για να υπολογίσει πόσα χρήματα θα χρειαζόταν με την υπόθεση ότι απέσυρε ένα 4% των χρημάτων του κάθε χρόνο.

4. Μείωσε τα έξοδά του

Μόλις έθεσε ένα στόχο, άρχισε να αποταμιεύει περισσότερα. Για να το κάνει αυτό και να βελτιώσει αργότερα τη ζωή του, ο ίδιος και η οικογένειά του μετακόμισαν από το σπίτι των 2.400 τετραγωνικών ποδιών που έμεναν στο Κλίβελαντ.

«Υπήρχαν δωμάτια που σπάνια χρησιμοποιούσαμε. Παρ΄όλα αυτά συνεχίζαμε να πληρώνουμε γι΄αυτά μέσω του στεγαστικού δανείου μας, συν συντήρηση, επισκευές και καθαριότητα», εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος.
Η απόφαση να νοικιάσουν αντί να έχουν το δικό τους σπίτι τους έδωσε ευελιξία κινήσεων.

5. Αύξησε το εισόδημά του, παίρνοντας αυξήσεις

Επικεντρώθηκε στο να εξασφαλίσει αύξηση στη δουλειά του παρά να αναζητά έξτρα δουλειές για να αυξήσει το εισόδημά του.
«Νομίζω ότι πολλοί από εμάς φοβούνται να το κάνουν αυτό, όπως φοβόμουν και εγώ. Αλλά τα τελευταία χρόνια πριν φύγω από τη δουλειά μου, άρχισα να το κάνω μία ή δύο φορές το χρόνο», αναφέρει.

Απλώς ρωτώντας, μπόρεσε να αυξήσει το εισόδημά του. Η επιμονή του τον βοήθησε να αποταμιεύσει και να επενδύσει περισσότερο.

6. Αμείφθηκε πρώτα ο ίδιος και προγραμμάτισε αυτόματες καταθέσεις

Ο Γουάιτ ακολούθησε τη γνωστή τακτική «πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου» με όλη αυτή την αποταμίευση και τις επενδύσεις. Με αυτή τη στρατηγική, τα χρήματα αποταμιεύονται αυτομάτως, προτού προλάβεις να τα δαπανήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Γουάιτ δεν έμαθε μόνο να αποταμιεύει περισσότερα χρήματα αλλά και να το κάνει με συνέπεια. Με σταθερή αποταμίευση, αυξάνοντας το εισόδημά του και εν συνεχεία αποταμιεύοντας και άλλα χρήματα, ο Γουάιτ κατάφερε να φθασει μία περιουσία 1 εκατ.δολαρίων.

Πηγή: Business Insider
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template