ΝΕΟ ΣΟΚ-Οι μεταλλάξεις του Covid 19 «Έψιλον» και «Λάμδα» εξουδετερώνουν όλα τα εμβόλια!!!

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Νέα (!) μετάλλαξη του Covid-19 εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια, η «Έψιλον»
και φαίνεται ότι μπορεί να ξεπερνά όλα τα τείχη ανοσίας που προσπαθούν να κτίσουν τα κράτη!
Επιβεβαιώνοντας βέβαια, αυτούς που είχαν προειδοποιήσει, ειδικά τους ιολόγους, ότι ο μαζικός εμβολιασμός το μόνο που πετυχαίνει είναι η αυτο-επαναπρογραμματισμός του covid-19 για να δημιουργεί μεταλλάξεις. Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι είναι προϊόν εργαστηρίου!

Σύμφωνα με μελέτη του University of Washington και University San Fransisco η μετάλλαξη «Έψιλον» έχει ιδιότητες που μπορεί να την καταστήσουν πιο ανθεκτική στα υπάρχοντα εμβόλια ή την ανοσία που έχει αποκτήσει ένα άτομο από προηγούμενη μόλυνση COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μετάλλαξη «Έψιλον» , εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια τον Μάιο του 2020, έχει τρεις μεταλλάξεις στην ακίδα της πρωτεΐνης που την βοηθούν να εξουδετερώσει αντισώματα που παράγονται από εμβόλια mRNA όπως της Pfizer και της Moderna, ανέφεραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Πανεπιστήμιο San Fransisco.

Το εργαστήριο βιοτεχνολογίας των πανεπιστημίων ανέφερε τα εξής:

«Οι πρωτεΐνες των ακίδων βρίσκονται στην επιφάνεια του κορωνοϊού είναι εκείνες που επιτρέπουν στον ιό να προσκολληθεί και να εισέλθει σε ανθρώπινα κύτταρα».

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science την 1η Ιουλίου, αλλά τώρα έγινε γνωστή, υποδηλώνει ότι οι μεταλλάξεις των πρωτεϊνών στις ακίδες μπορούν επίσης να βοηθήσουν την παραλλαγή «Έψιλον» να καταστρέψει την ανοσία που απέκτησε ένα άτομο μετά από μόλυνση με Covid-19.

Η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που δημιουργήθηκαν από τα τρέχοντα εμβόλια ή από την προηγούμενη λοίμωξη ενός ατόμου ήταν 50% έως 70% λιγότερο αποτελεσματική έναντι της ¨Ε σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης.

Η παραλλαγή ¨«Έψιλον» έχει χωριστεί σε γενεαλογίες – B.1.427 και B.1.429 – από την πρώτη εμφάνισή της.


Οι περιπτώσεις της παραλλαγής ήταν πιο διαδεδομένες στις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε έχουν παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 34 άλλες χώρες.

Από τις 30 Ιουνίου, το σύστημα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας έχει καταγράψει 20.585 περιστατικά «Έψιλον» .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τουλάχιστον 47.987 κρούσματα συνολικά, που αποτελούν το 97% των 49.221 κρουσμάτων παγκοσμίως.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι η παραλλαγή αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το 0,1% των συνολικών κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα και είναι θέμα χρόνου να μεταφερθεί στην Ευρώπη.

Η παραλλαγή πιστεύεται ότι είναι περίπου 20% πιο μολυσματική σε σχέση με τον αρχικό κορωνοιό, σύμφωνα με το CDC.

Δυστυχώς τα άσχημα νέα δεν τελειώνουν εδώ: το University of Chile ανακάλυψε νέα μετάλλαξη την Lamda του κορωνοϊού, επίσης πολύ ανθεκτική στα εμβόλια.

Η νέα μετάλλαξη του του Covid-19, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Περού.

Ερευνητές από το University of Chile (Πανεπιστήμιο της Χιλής) στο Σαντιάγο σε μελέτη τους ότι «οι μεταλλάξεις που υπάρχουν στην ακίδα πρωτεΐνης της παραλλαγής Lambda εμφανίζουν αυξημένη μολυσματικότητα».

Η μετάλλαξη Lambda, επίσης γνωστή ως C.37, πιστεύεται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Περού τον Αύγουστο του 2020, αλλά έχει αναγνωριστεί μόνο ως πιθανή παγκόσμια απειλή τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να το δηλώνει ως παραλλαγή στις 17 Ιουνίου, αφού εμφανίστηκε σε πολλές χώρες ταυτόχρονα.

Ο ΠΟΥ είπε ότι τα «αντισώματα» της μετάλλαξης Lambda θα μπορούσαν να αυξήσουν τη δυνατότητα μετάδοσης ή ενδεχομένως να αυξήσουν την αντίστασή της.

«Συνδέθηκε με ουσιαστικά ποσοστά μετάδοσης της κοινότητας σε πολλές χώρες», ανέφερε το Πανεπιστήμιο της Χιλής.

Στο Περού, το στέλεχος Lambda αντιπροσωπεύει τώρα το 82% των νέων λοιμώξεων. Εν τω μεταξύ, η Χιλή, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κολομβία, ο Ισημερινός και το Μεξικό, έχουν επιβεβαιώσει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων αυτής της παραλλαγής.

Ο ιολόγος του ΠΟΥ Jairo Mendez-Rico δήλωσε στην DW ότι παρόλο που το στέλεχος μπορεί να εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης, δεν υπάρχει ένδειξη ότι είναι πιο επιθετικό.

Ο Jairo Mendez-Rico ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να συγκριθεί το πρόσφατα επισημασμένο στέλεχος με άλλα υπάρχοντα στελέχη όπως το γάμμα (P.1) και το δέλτα (B.1.617.2), τα οποία έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί από τον ΠΟΥ ως παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία.

Ο Jeff Barrett, διευθυντής της πρωτοβουλίας Genomics COVID-19 στο Wellcome Sanger Institute στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στους Financial Times
ότι είναι δύσκολο να «κατανοήσουμε την απειλή από την μετάλλαξη Lambda, χρησιμοποιώντας υπολογιστικά και εργαστηριακά δεδομένα επειδή έχει μάλλον ένα ασυνήθιστο σύνολο μεταλλάξεων, σε σύγκριση με άλλες. Το σίγουρο είναι ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα εμβόλια».

Ο ΠΟΥ είπε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την «το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια» απέναντι στο στέλεχος Lambda.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template