Steve Ballmer: Ποιος είναι ο νέος μεγιστάνας του κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021


Πρόκειται για τον Steve Ballmer
, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft. Η καθαρή αξία του πλούτου του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον το ένατο άτομο στον κόσμο που έφτασε σε αυτό το ορόσημο. Ο ιδρυτής της Oracle, Larry Ellison έφτασε πολύ κοντά στο να αποτελέσει τον δέκατο μεγιστάνα του κλαμπ, καθώς η περιουσία του την Τετάρτη διαμορφώθηκε στα 98,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Ο Ballmer, 65 ετών, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Microsoft το 2014 και τώρα κατέχει την ομάδα μπάσκετ του NBA, Los Angeles Clippers, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 20,1 δισ. δολάρια φέτος, ενώ αυτή του Ellison ενισχύθηκε κατά 18,9 δισ. δολάρια.


Το ράλι των μετοχών τεχνολογίας τροφοδότησε την τελευταία ισχυροποίηση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με επτά από αυτούς που έχουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων, να έχουν αποκτήσει τον πλούτο τους μέσω τεχνολογικών εταιρειών.
Το προφίλ των μελών


Ο Jeff Bezos της Amazon.com, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ευεργετημένους αυτού του ράλι, με την περιουσία του να εκτοξεύεται στα 212,1 δισ. δολάρια.
Συνολικά, τα εννέα μέλη του κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων – μαζί με τον Ellison – έχουν προσθέσει περίπου 245 δισεκατομμύρια δολάρια στις περιουσίες τους, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα 1,36 τρισ. δολάρια.


Εκτός από τον κλάδο τεχνολογίας, ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των μελών του κλαμπ είναι η καταγωγή τους, καθώς σχεδόν όλοι προέρχονται από τις ΗΠΑ, με εξαίρεση τον Γάλλο μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας, Bernard Arnault.

Μπορεί το ράλι των μετοχών να έχει δώσει ώθηση στις περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, ωστόσο έχει παράλληλα εντείνει τον έλεγχο της ανισότητας πλούτου που υπάρχει και της φορολογίας.

Οι αντιδράσεις

Κάνοντας χρήση εμπιστευτικών στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ProPublica ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο Bezos, ο Elon Musk και άλλοι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι είχαν πληρώσει λίγο ή καθόλου φόρο εισοδήματος για μερικά χρόνια, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Ron Wyden, ενός Δημοκρατικού από το Όρεγκον και άλλων, οι οποίοι ζήτησαν την επανεξέταση του κώδικα φορολογικής νομοθεσίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πιέζει για ένα ευρύ φάσμα φορολογικών αλλαγών που έχουν στόχο να αναγκάσουν τους πλούσιους να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Θέλει να διπλασιάσει τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών στο ανώτατο ποσοστό του 39,6% και να κάνει σκληρότερους τους κανόνες που διέπουν τα καταπιστεύματα, τα ακίνητα και άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται συχνά από εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους για τη μείωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template