Αεροπορικές εταιρείες: Σκληρός ανταγωνισμός για τα ταξίδια μετά το καλοκαίρι με πτήσεις από… 1 ευρώ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Να διατηρήσουν την ικανοποιητική ζήτηση του Αυγούστου και την αμέσως επόμενη, δύσκολη, όπως προδιαγράφεται περίοδο επιδιώκουν οι αεροπορικές που δίνουν τη συνέχεια της καλοκαιρινής σεζόν με μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια για ταξίδια από τον Σεπτέμβριο και μετά.


Τα μέχρι σήμερα ικανοποιητικά νούμερα της επιβατικής κίνησης των ελληνικών αεροδρομίων ειδικά για το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου δίνουν μεν σημαντική ‘’ανάσα’’ στα έσοδα, η αβεβαιότητα ωστόσο παραμένει, ειδικά τώρα που περνά και το peak του καλοκαιριού.

Όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία από το Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Insete, η τρέχουσα εβδομάδα 23/8- 29/8 είναι η τελευταία με αυξημένα νούμερα ως προς τον προγραμματισμό θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις από πλευράς των αεροπορικών με πάνω από 828.000 θέσεις.

Ο προγραμματισμός για την ερχόμενη εβδομάδα, από 30/8- 5/9 πέφτει στις 784 χιλ. (-5,3% σε εβδομαδιαία βάση) και την αμέσως επόμενη (6/9 -12/9) στις 702 χιλ., μειωμένες κατά 10,4% σε εβδομαδιαία βάση.


Ενδεικτικά και ξεκινώντας από το μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, η Aegean προχωρά τώρα και για κρατήσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου σε έκπτωση έως 50% κλιμακωτά, ανάλογα με την περίοδο, σε όλες τις απευθείας και με ενδιάμεσο σταθμό πτήσεις προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού από/προς την Eλλάδα για το διάστημα μεταξύ 13/09/2021, από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, έως τις 27/03/2022.


Η έκπτωση 20% εφαρμόζεται στις πτήσεις 13/09/2021 – 31/10/2021, έκπτωση 40% εφαρμόζεται στις πτήσεις μεταξύ 01/11/2021 – 09/01/2022, ενώ ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση 50% εφαρμόζεται στις πτήσεις μεταξύ 10/01/2022 – 27/03/2022. Η προσφορά αφορά Economy Class εισιτήρια.


Αντίστοιχα και η Skyexpress με το σύνθημα ‘’Γύρισες; Ξαναφύγε’’ με τιμές από 24,9 ευρώ για συγκεκριμένους προορισμούς εσωτερικού (από Νάξο, Μήλο, Κύθηρα, Πάρο, Κάρπαθο, Σύρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Ικαρία, Ηράκλειο, Χίο, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά και Λήμνο προς Αθήνα και πτήσεις από Σκύρο, Χίο και Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη) για κρατήσεις που θα γίνουν έως τις 31 Αυγούστου για πτήσεις από 9/9/21 έως 30/11/21.

Οι τιμές ανεβαίνουν κλιμακωτά για λοιπούς προορισμούς π.χ. για αναχωρήσεις από Μύκονο, Σάμο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Κω, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Σκιάθο και Κεφαλονιά προς Αθήνα και πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη, Σκύρο, Ηράκλειο και Κέρκυρα και πτήσεις από Μυτιλήνη, Σάμο και Κέρκυρα προς Θεσσαλονίκη, η τιμή εισιτηρίου είναι από 33,90 ευρώ.

Όλα για όλα, στην… κυριολεξία, με σύνθημα ‘’το καλοκαίρι συνεχίζεται’’ τα δίνει η Volotea, με τιμές που ξεκινούν μόλις από 1 ευρώ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και πτήσεις εσωτερικού/ εξωτερικού σε δημοφιλείς προορισμούς ανά τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Μάλτα.


Ενδεικτικά τον Οκτώβριο στο δρομολόγιο Μπάρι- Σαντορίνη με προορισμό το δημοφιλές ελληνικό νησί η τιμή αγγίζει το… τίποτα στο 1 ευρώ στις 4 και 6 Οκτωβρίου. Αντίστοιχα στην πτήση αναχώρησης από Αθήνα προς Μύκονο μέσα στον Οκτώβριο είναι επίσης στο 1 ευρώ, ενώ από Μύκονο προς Αθήνα ξεκινά από τα 19 ευρώ και ανεβαίνει.

Εισιτήρια από 1 ευρώ έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες τον Οκτώβριο από Αθήνα για Σαντορίνη, ενώ στην επιστροφή επίσης η τιμή ανεβαίνει ξεκινώντας από τα 19 ευρώ.

Προσφορές μέσα στο Σεπτέμβριο για συγκεκριμένα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια σε απευθείας πτήσεις π.χ. από αντίστοιχα βρετανικά έχει βάλει και η ιρλανδική low cost αεροπορική Ryanair με τιμές που ξεκινούν από 9,99 ευρώ.

Π.χ. από Δουβλίνο προς Ρόδο στο τέλος Σεπτεμβρίου οι τιμές ξεκινούν από 9,99 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για Σαντορίνη και Κέρκυρα τα νούμερα ανεβαίνουν στα 23,99 και 16,99 ευρώ. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template