ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ -Πιστή στους πελάτες της αποζημιώνει μέχρι 6000 ευρώ το ΙΧΕ εξαιτίας πυρκαϊάς, φυσικά ή γεωλογικά φαινόμενα.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες, τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας μας. Η Εταιρία μας στην προσπάθειά της να σταθεί δίπλα σε εσάς και τους πελάτες που επλήγησαν από το καταστροφικό αυτό φαινόμενο, όπως ήδη οι περισσότεροι γνωρίζετε, έχει συμπεριλάβει στις βασικές καλύψεις των Ι.Χ.Ε. και Αγροτικών αυτοκινήτων, την κάλυψη επιδόματος ολοσχερούς καταστροφής,.

Κάλυψη επιδόματος ολοσχερούς καταστροφής:

Η κάλυψη ενεργοποιείται όχι μόνο σε περίπτωση ολικής καταστροφής λόγω υπαιτιότητας του οδηγού συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, αλλά και από πυρκαγιά, φυσικά ή γεωλογικά φαινόμενα.

Στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής από πυρκαγιά, φυσικά ή γεωλογικά φαινόμενα, η Εταιρία θα καταβάλει στον ασφαλισμένο ποσό €6.000,00, αν το ασφαλισμένο όχημα, κατά τη στιγμή της ζημιάς, έχει ηλικία ίση ή μικρότερη του ενός μήνα. Το ποσό των €6.000,00 θα μειώνεται ανα μήνα ηλικίας του οχήματος σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου.

Η αναφερόμενη κάλυψη ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση της ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος, εφ’ όσον βεβαιώνεται από πραγματογνώμονα της εταιρίας και υπάρχει βεβαίωση ότι παραδόθηκε σε εταιρία ανακύκλωσης προκειμένου να αποζημιώσουμε.

Η παραπάνω κάλυψη δεν ενεργοποιείται στην περίπτωση της επισκευής του οχήματος.

Η διαδικασία που πρέπει ακολουθηθεί για την αποζημίωση της παραπάνω κάλυψης, η οποία φυσικά ισχύει για όσα ασφαλιστήρια έχουν ήδη εκδοθεί πριν την επέλευση του κινδύνου. είναι η εξής:

1) Δήλωση στην Ασφαλιστική Εταιρία μέσω fax στον αριθμό 2109310582 ή μέσω e-mail στο motorclaims@minetta.gr ή με δήλωση ατυχήματος στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή .

2) Ραντεβού με πραγματογνώμονα στο 2109309500 και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που θα βεβαιώνει την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος

3) Πιστοποιητικό καταστροφής από εταιρία ανακύκλωσης

4) Αποζημίωση

Κάλυψη φωτιάς - φυσικών φαινομένων:

Στην περίπτωση ζημιών με την κάλυψη φωτιάς και φυσικών φαινομένων (car pack 2,3 και 6) θα διενεργείται πραγματογνωμοσύνη σε όλες τις περιπτώσεις.

Εφ’ όσον από την συνολική εικόνα του οχήματος προκύπτει ότι δεν επισκευάζεται ,τότε ο πραγματογνώμονας θα αναγράφει την εκτίμησή του περί μη επισκευής και επιπλέον θα αναφέρει αν υπάρχει υπολειμματική αξία καθώς και το εκτιμώμενο ποσό.

Αν δεν προκύπτει υπολειμματική αξία θα αποζημιώνουμε άμεσα με την βεβαίωση ανακύκλωσης, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα ανεβάζουμε φωτογραφίες και έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην πλατφόρμα της CARVALUE και στη συνέχεια θα αποζημιώνουμε με τον γνωστό τρόπο.

Αν τέλος το όχημα κρίνεται επισκευάσιμο θα απαιτηθεί λεπτομερής καταγραφή των ζημιών και μετά την ολοκλήρωση της επισκευής αποστολή των σχετικών παραστατικών.

Σχετικά με την απαλλαγή εξακολουθεί να ισχύει ο μέχρι τώρα υπολογισμός, δηλ. μισή απαλλαγή σε συνεργαζόμενο συνεργείο και ολόκληρη σε μη συνεργαζόμενο.

Στην περίπτωση που θα ζητηθεί επιπλέον και η κάλυψη της ενοικίασης οχήματος, η παροχή θα δίνεται με όσα ορίζονται στον σχετικό όρο με την διαφοροποίηση ότι θα παραβλέψουμε το όριο των πέντε ημερών και θα υπολογίζουμε την ενοικίαση από την πρώτη ημέρα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την αποκατάσταση της ζημιάς ,σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη.

Σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής θα συνιστούμε στον ασφαλισμένο άμεσα να παραδώσει το όχημα στην ανακύκλωση, να μας στείλει την σχετική βεβαίωση παράδοσης και μόλις την λάβουμε αυθημερόν θα προβαίνουμε στην καταβολή της αποζημίωσης.

Η δαπάνη για ενοικίαση θα παύει να καταβάλλεται μετά την αποζημίωση.

Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλύνουμε μερικώς τους πληγέντες πελάτες και συνανθρώπους μας.

Η εταιρεία μας όπως πάντα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα ζημιών αυτοκινήτων της Εταιρίας, μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου στο 210-9309500, αλλά και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας θα είναι πάντα δίπλα σας για ότι χρειαστείτε.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template