ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΛΕΙΑ-Καίγονται σπίτια στην Αρχαία Ολυμπία-Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους σε περιοχές της Ηλείας, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες του patrisnews, η φωτιά καεί σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις
Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.




Νέα εντολή από την Πυροσβεστική για εκκένωση τριών ακόμη κοινοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκκενώσεις αφορούν τις κοινότητες Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

(Ανανέωση από κείμενο 14:35) Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Ηράκλεια. Παράλληλα, εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε από την Πυροσβεστική και για την κοινότητα Πουρνάρι, που βρίσκεται κοντά στην Ηράκλεια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 13:35) Νέες φωτιές ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και στην περιοχή Γραμματικού στο Λαντζόι.

Στην περιοχή έσπευσαν όλες οι δυνάμεις από την Καυκανιά (46 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερα αεροπλάνα) που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ζητήθηκαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά στο Φλόκα, ωστόσο η φωτιά ανάμεσα στη περιοχή Ηράκλεια και Λαντζόι καίει σε δασική έκταση σε συνέχεια της περσινής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο ίδιο σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template