TIMES OF ISRAEL-Tο 64% των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των TIMES OF ISRAEL αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία του Ισραήλ νοσηλεύονται 694 άτομα. Περίπου το 64% των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Βy Team

Το 32% δεν είναι εμβολιασμένοι. Ενα άλλο 2% ήταν σε διαδικασία εμβολιασμού-πιθανόν να έχει κάνει τη πρώτη δόση ή να μην είχε παρέλθει εβδομάδα από τη 2η-και το 2% είναι σε κατάσταση ανάρρωσης.


Αυτά τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά από μόνα τους και λογικά θα έπρεπε να έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό όσο αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται στους 6.580. Από τις αρχές Αυγούστου, 102 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν – σχεδόν διπλάσιοι από τον Ιούλιο και πάνω από 10 φορές περισσότερους από τον Ιούνιο.


Καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις φυλακές. 14 κρατούμενοι διαγνώστηκαν με COVID-19 την Τετάρτη, αν και κανείς δεν είπε ότι παρουσίαζε συμπτώματα. Οι κρατούμενοι επρόκειτο να μεταφερθούν στην πτέρυγα του κορωνοϊού στις φυλακές Ramon μέχρι να αναρρώσουν και όλοι οι κρατούμενοι της φυλακής έπρεπε να υποβληθούν σε δοκιμή ιού.
Οι υπουργοί επρόκειτο να συνεδριάσουν αργότερα μέσα στην ημέρα για να συζητήσουν την έγκριση νέων περιορισμών στη δημόσια ζωή, διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής του λεγόμενου συστήματος Green Pass για να εφαρμοστεί στις περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες αναψυχής. Αυτό σημαίνει ότι για να εισέλθουν στις περισσότερες επιχειρήσεις, οι Ισραηλινοί θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι, είτε έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 ή βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό τις τελευταίες 72 ώρες.
Ωστόσο, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Itamar Grotto δήλωσε στο ραδιόφωνο του στρατού την Τετάρτη ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή που επιδιώκονται από τους υπαλλήλους υγείας μπορεί να μην είναι η απάντηση στον περιορισμό της εξάπλωσης των λοιμώξεων.
«Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτά τα πράγματα θα έχουν σημαντική επίδραση», είπε. «Στο τέλος, έχουμε δύο επιλογές: ένα κλείδωμα και μια προσπάθεια εμβολιασμού. Η αποτελεσματικότητα όλων των υπολοίπων είναι υπό αμφισβήτηση ».

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett συμφώνησε την Τρίτη με ανώτερους αξιωματούχους της υγείας για την επέκταση των περιορισμών του COVID-19 σε μια προσπάθεια να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η οποία οδηγείται από την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Delta.

Οι χώροι και οι εκδηλώσεις που θα καλύπτει το Green Pass περιλαμβάνουν πισίνες, γυμναστήρια, ακαδημαϊκά ιδρύματα, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις, μουσεία, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλα.


Σε συνάντηση με αξιωματούχους, ο Bennett συμφώνησε επίσης να συστήσει να μειωθεί η ηλικία στην οποία τα παιδιά πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κοροναϊού στα τρία χρόνια. Το κράτος θα αναλάβει τις δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, αλλά οι οικογένειες των ηλικιών άνω των 12 ετών-που έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν-θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό.

Εν τω μεταξύ, οι ειδήσεις του Channel 13 ανέφεραν την Τρίτη ότι ο Bennett ελπίζει να διευρύνει την επιλεξιμότητα για μια τρίτη δόση εμβολίου σε άτομα άνω των 45 ή 50 στο εγγύς μέλλον. Επί του παρόντος, μόνο τα άτομα άνω των 60 ετών ή που έχουν ανοσοκατεσταλμένο μπορούν να πάρουν μια τρίτη δόση.

Το υπουργικό συμβούλιο του κορωνοϊού-ένα υπουργικό φόρουμ υψηλού επιπέδου με αποστολή την καθοδήγηση της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία-θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να συζητήσει τα προτεινόμενα μέτρα.



Την περασμένη εβδομάδα, ο Bennett υπέγραψε ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από πολλά κυβερνητικά υπουργεία για το άνοιγμα των σχολείων που θα βασίζονται σε μαζικές δοκιμές, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μεγάλο αριθμό μαθητών από καραντίνα εάν κάποιος από αυτούς μολυνθεί.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος, τα νοσοκομεία εξυπηρετούσαν περίπου 1.200 σοβαρούς ασθενείς. Μετά από μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό Naftali Bennett νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποφασίστηκε να αυξηθεί περαιτέρω η ικανότητα του συστήματος υγείας μέσω νοσηλείας κατ ‘οίκον μέσω των ταμείων υγείας και πρόσθετων γιατρών και νοσηλευτών.

Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να αυξήσει την ικανότητα του συστήματος υγείας να φιλοξενεί έως και 2.400 σοβαρούς ασθενείς. Επιπλέον, αναμένεται να προσληφθούν 100 γιατροί, 500 νοσηλευτές και 200 ​​παραϊατρικοί υπάλληλοι. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template