Η αναλγησία του κράτους σε όλο της το Μεγαλείο! Δεν δίνει την αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο για τον νεκρό 11χρνο Μάριο που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αμετακίνητο εξακολουθεί να είναι το ελληνικό Δημόσιο στην απόφασή του να «μπλοκάρει» την αποζημίωση στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος το 2017 έπεσε νεκρός όταν χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, το θέμα της αποζημίωσης της οικογένειάς του παραμένει εκκρεμές, μετά την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία τους επιδικάστηκε ποσό 490.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση. Έτσι η οικογένεια του μικρού βρέθηκε το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο, όπου ζητήθηκε η υπόθεση.

Διά του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού Δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία, με οριακή πλειοψηφία (6-5), κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το Δημόσιο της έφεσης. Βασικό τους επιχείρημα είναι το περιεχόμενο της ισχυρής μειοψηφίας το οποίο δικαίωνε τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου. Είναι χαρακτηριστικό πως θετική ήταν και η εισήγηση επί της αιτήσεώς τους με τη δικηγόρο του ΝΣΚ να υποστηρίζει ότι «δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως».

Στο αίτημά της προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), η οικογένεια του Μάριου ζητούσε να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση, αλλά και οι συγγενείς του 11χρονου θα παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμα φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντί τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένεια του μικρού Μάριου» τόνισε ο κ. Μαντάς.

Αντίθετα το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολό της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 11χρονου.

Η οικογένεια έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από το 2018 διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω ψυχικής οδύνης. Με την αγωγή τους επιρρίπτουν ευθύνες στον Δήμο για εγκληματική παραμέληση της περιοχής του Μενιδίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα παραθέτουν στοιχεία των αστυνομικών αρχών σύμφωνα με τα οποία από 1.1.2010 έως και 5.2.2017 έχουν σχηματιστεί 339 δικογραφίες για άσκοπη χρήση όπλων, καθώς και από το 2015 έως το 2017 671 δικογραφίες για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Με την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου έχει επιδικαστεί στην οικογένεια χρηματική ικανοποίηση 490.000 ευρώ και συγκεκριμένα 130.000 ευρώ σε καθέναν από τους γονείς, 80.000 στην αδερφή, και από 50.000 σε κάθε γιαγιά και παππού.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται τους επόμενους μήνες. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template