Απαγόρευση εξόδου απο την χώρα για τον Πέτρο Μαντούβαλο

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

«Ήμουν στο παραπέντε να γίνω υπουργός (…) δεν ξέρουν ότι αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Θα γυρίσω καβαλάρης γιατί δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου».
Αυτό είχε δηλώσει συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής, Πέτρος Μαντούβαλος, τον Δεκέμβριο του 2005, λίγο πριν την απολογία του ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Ιωάννη Σίδερη, για εμπλοκή του στο αποκαλούμενο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το 2015, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή για αυτή την υπόθεση και συγκεκριμένα για τη δωροδοκία του πρώην «δικαστή με τη μεζούρα», Ευάγγελου Καλούση. Ο ίδιος επέμενε και τότε πώς είναι αθώος.
Τέσσερα χρόνια μετά, στις 6 Φεβρουαρίου του 2019, το Τριμελές Εφετείο, του «ρίχνει» άλλη μία καταδίκη. Δεκατρία χρόνια κάθειρξη για δωροδοκία άλλου δικαστή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Την ίδια ημέρα, τα γραφεία του στον Πειραιά βγήκαν στο «σφυρί» για χρέη προς τράπεζες. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά να του αφαιρέσει τη δικηγορική άδεια.....ΤΟΤΕ...

ΤΩΡΑ.....

Όπως αναφέρει ο Άρης Σπίνος:

Την ώρα που εκκρεμεί δίκη στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων για τις 15 Δεκεμβρίου με κατηγορούμενο και αυτόν μεταξύ άλλων, με καταδίκη 13 χρόνια κάθειρξης στην πλάτη του, γεγονός που μπορεί να τον οδηγήσει στην φυλακή, πριν λίγο έγινε γνωστό από αξιόπιστη πηγή του edolio5 ότι εκδόθηκε βούλευμα από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά όπου προέδρευε η πρόεδρος πρωτοδικών Μαρία Σκουλάξινου, όπου παραπέμπει τον πρώην δικηγόρο Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, μαζί με τον κουνιάδο του και την πρώην σύζυγο του για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι 2 τελευταίοι παραπέμπονται για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες το βούλευμα προήλθε ύστερα από την μήνυση πρώην αστυνομικού, που όπως περιγράφεται σε αυτό, εξαπατήθηκε από τον Μαντούβαλο χάνοντας 300.000 ευρώ. 

Το βούλευμα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες διατηρεί και την απόφαση του ανακριτή για απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον πρώην δικηγόρο.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template