Canva: Πώς χτίστηκε η startup των 40 δισ. δολαρίων

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021


Όλα άρχισαν το 2008, όταν η 34χρονη σήμερα Μέλανι Πέρκινς,
που δίδασκε online προγράμματα σχεδιασμού, αγανάκτησε με τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή της και το πόσο δύσχρηστα ήταν. 
Το Facebook είχε μόλις απογειωθεί τότε και οι νέοι περνούσαν ολοένα και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Ήξερε ότι είχε την ευκαιρία να μπει και αυτή στην online φτιάχνοντας απλό στη χρήση λογισμικό σχεδιασμού.

Ίδρυσαν έτσι με τον σύντροφό της, Κλιφ Όμπρεχτ, την Canva, μία εταιρεία που προσφέρει ψηφιακά εργαλεία design, η οποία την περασμένη εβδομάδα στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της είδ ετην αποτίμησή της να εκτινάσσεται στα 40 δισ. δολάρια. 
Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg οι Πέρκινς και Όμπρεχτ έχουν πλέον έκαστος περιουσία αξίας 5,9 δισ. δολαρίων. Καταλαμβάνουν έτσι την 9η και 10η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στην Αυστραλία. Η Πέρκινς είναι μάλιστα η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας, πίσω από την Τζίνα Ράινχαρτ, με περιουσία 17,9 δισ. δολαρίων, χάρη στη βιομηχανία σιδηρομεταλλεύματος.

Η εταιρεία τους με έδρα το Σίντνεϊ, βάσει της αποτίμησής της, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη startup στον κόσμο και η Πέρκινς είναι η πλουσιότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος κάτω των 40 ετών. Μεταξύ των funds που έχουν επενδύσει στην Canva είναι οι Franklin Templeton και Sequoia Capital Global Equities.


Οι Πέρκινς και Όμπρεχτ, που παντρεύτηκαν πέρυσι, είπαν σε συνέντευξή τους ότι τα όνειρά τους δεν σταματούν. «Θέλουμε να χτίσουμε μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο» είπε η Πέρκινς, που είναι διευθύνουσα σύμβουλος. «Οδεύουμε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας».

Οι χρήστες της εφαρμογής Canva έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια σχέδια. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους bloggers, τους φοιτητές, αλλά και τα στελέχη του μάρκετινγκ, που μπορούν να φτιάχνουν εύκολα logos, flyers ακόμη και σχέδια για μπλούζες. 
Μόνο στην Αμερική τα εργαλεία της Canva χρησιμοποιούνται από 10 εκατ. μαθητές και φοιητές. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έως τα τέλη του έτους θα έχει πετύχει τον στόχο για ετήσια έσοδα 1 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template