Π. Παναγιωτίδης: Μπαράζ ναυλώσεων στην αγορά ξηρού φορτίου από την Castor Maritime

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021


Λιλιαν Μαργαρίτη
Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέλαβε στις 20 Σεπτεμβρίου το panamax Magic Mars, κατασκευής 2014, το οποίο εξαγόρασε τον περασμένο Μάιο με μετρητά, κλείνοντας παράλληλα ναυλοσύμφωνο ύψους 34.600 δολαρίων ημερησίως.

Η ναύλωση θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 75 ημέρες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία και για το kamsarmax Magic Argo, κατασκευής 2009, με ημερήσια ακαθάριστα ναύλα στα 33.500 δολάρια. Η ναύλωση του πλοίου ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 90 ημέρες.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού φορτίου, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα ναυλοσύμφωνα μας, με ελκυστικά ακαθάριστα ημερήσια ναύλα. Τα επεκτατικά μας σχέδια στις αρχές του 2021 υλοποιήθηκαν την καλύτερη περίοδο και σε συνδυασμό με την εστίαση μας στην άμεση παράδοση των πλοίων που εξαγοράσαμε, επιτρέπουν στην εταιρεία να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου, με έναν στόλο που περιλαμβάνει 19 bulker», σχολίασε ο CEO της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης.

Οι προηγούμενες συμφωνίες

Σημειώνεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε τρία ακόμη ναυλοσύμφωνα.

Το kamsarmax Magic Nebula, κατασκευής 2010, ναυλώθηκε με ημερήσια ναύλα 31,750 δολάρια, το panamax, Magic Moon, κατασκευής 2005, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα 30.250 δολάρια και το panamax Magic Nova, κατασκευής 2010, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα 32.000 δολάρια.

Στο τέλος Αυγούστου, η εταιρεία είχε ναυλώσει τα δύο kamsarmax Magic Perseus και Magic Thunder, για περίπου 100 ημέρες, έναντι 35.000 δολαρίων ημερησίως.

Η ναυτιλιακή έχει αναδειχθεί φέτος σε έναν από τους ισχυρότερους παίκτες της αγοράς μεταχειρισμένων πλοίων, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην εξαγορά bulkers, ενώ επεκτάθηκε για πρώτη φορά και στην αγορά των τάνκερ, με την την απόκτηση επτά δεξαμενόπλοιων.

O στόλος της Castor Maritime αποτελείται από 27 πλοία, χωρητικότητας 2,3 εκατ. dwt, εκ των οποίων 1 Capesize, 7 Kamsarmax και 11 Panamax bulkers, καθώς και 1 Aframax, 5 Aframax/LR2 και 2 MR1 τάνκερ.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template