Το τραπέζωμα στο 13 όροφο του Hilton και η συμφωνία των 5 εργολάβων να πάρουν τα έργα των 2 δις ευρώ για το Ελληνικό με μηδενικές εκπτώσεις!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Του Άρη Σπίνου
Σε συμφωνία κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι εργολάβοι, μετά από αρκετούς καφέδες και φρέσκο ψάρι στο Εστιατόριο του Hilton Galaxy στον 13ο όροφο. όσον αφορά τον διαγωνισμό της Lamda Development για την πρώτη φάση των έργων υποδομής του Ελληνικού ύψους περίπου 2 δις ευρώ!

Ουσιαστικά ο εν λόγω διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί από την Lamda εντός των επόμενων ημερών, αφορά την πρώτη φάση των έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ύψους 70-85 εκατ. ευρώ, τα έργα για την πρώτη φάση του Μητροπολιτικού πάρκου ύψους 50-60 εκατ., το οδικό δίκτυο και η υπόγεια διάβαση στο Mall του Ελληνικού ύψους 45 -57 εκατ. ευρώ, τα έργα κοινής ωφέλειας ύψους 44-54 εκατ., το έργο για το Τραμ 40-50 εκατ. ευρώ και άλλα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Lamda Development με κλειστή και όχι ανοιχτή διαδικασία και θα κληθούν να υποβάλουν οικονομικές προσφορές εντός του Νοεμβρίου οι 5 μεγάλες εγχώριες τεχνικές εταιρίες ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ, Αβαξ, Μυτιληναίος και Ιντρακάτ, χωρίς να αποκλείεται και συμμετοχή κάποιων ξένων!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εργολάβοι επί τη βάσει της κλειστής διαδικασίας φέρονται να συμφώνησαν μεταξύ τους να μην χτυπηθούν και να μοιραστούν τη δουλειά του Ελληνικού, τόσο την πρώτη φάση που δημοπρατείται την ώρα τούτη, όσο και την β’ φάση που θα επακολουθήσει, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των μεγάλων εκπτώσεων και μια ακόμη «σκοτωμένη» δουλειά, σε μια εποχή κατά την οποία η έκρηξη στις τιμές των πρώτων υλών προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στο σύνολο των εργολάβων ως προς την ομαλή υλοποίηση των μεγάλων έργων και του ανεκτέλεστου υπολοίπου που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους! 

Με απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι εργολάβοι επιδιώκουν να καταστρατηγήσουν τους μικρομετόχους της LAMDA Development και μάλιστα με την συναίνεση της ίδιας εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι εργολάβοι επιδιώκουν να μοιράσουν μεταξύ τους τις εργασίες στο Ελληνικό, ύψους 2 δις με μηδενικές εκπτώσεις.

Φυσικά, σε μια μεγάλη δουλειά όπως αυτή του Ελληνικού καλώς οι εργολάβοι, που γνωρίζουν πολύ καλά από τέτοιου είδους έργα, επιδιώκουν να μοιράσουν τις δουλειές προκειμένου να αποφύγουν τις τεράστιες εκπτώσεις όπως συνήθως συμβαίνουν και οδηγούν σε ατέρμονες καταστάσεις. 

Ωστόσο, η LAMDA Development, ως εισηγμένη επιχείρηση, με πολλούς μετόχους, ξένους και Έλληνες, οφείλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της και να επιδιώξει κατά την διάρκεια των διαγωνισμών τα καλύτερα δυνατά για εκείνη αποτελέσματα.

Εύλογα, λοιπόν αναρωτιέται κανείς πως πρόκειται να αντιδράσουν στην «μοιρασιά» των εργολάβων βασικά στελέχη της Lamda, όπως ο μάνατζερ της . Αθανασίου ή οι υπόλοιποι σύμβουλοι της όπως η Hill International, έχοντας φυσικά ως κοινό σκοπό την προαγωγή των καλύτερων αποτελεσμάτων υπέρ της Lamda Development.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template