Στις 18/10 στο εφετείο κακουργημάτων δικάζεται ο γιός του Γιώργου Γερολυμάτου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Φτάνει η ώρα της τελικής δικαστικής κρίσης, ύστερα από αρκετές αναβολές στο Β' Πενταμελές εφετείο κακουργημάτων στις 18/10 της σπείρας των εκβιαστών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2016 από την Αστυνομία και στην οποία φερόταν να εμπλέκεται και ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου.

Πρόκειται για τον μεσίτη Αχιλλέα Πετρά ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου σε δημοτικές εκλογές της δεκαετία του ’90.Όπως φαινόταν μάλιστα από φωτογραφίες που ο ίδιος έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook υπήρξε και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και ταυτόχρονα πολιτικός εχθρός του Αντώνη Σαμαρά, σε βάρος του οποίου εξαπέλυε σε κάθε ευκαιρία μύδρους καθότι προφανώς είναι από εκείνους που δεν ξέχασαν την «αποστασία» του 1993. 

Υπενθυμίζεται ότι ο μεσίτης και ακόμη δύο πρόσωπα ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου και ο Γιώργος Καρακάσης κατηγορήθηκαν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που είχε στόχο την εκβίαση μεσιτών ,κατασκευαστών και αγοραστών ακινήτων. 

Απ’ ότι φαίνεται δε κατά την αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία χρονιά, ο μεσίτης δεν διέθετε άδεια λειτουργίας για το γραφείο του, ενώ προέκυψε και πλήθος φορολογικών παραβάσεων.Το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε το 2018 ΄όπου εξέδωσε την πρωτόδικη απόφαση του
Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 500 ευρώ για παράνομη κατοχή (πτυσσόμενο γκλοπ), καταδικάστηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου,όπου στην πρότασή της η Εισαγγελέας είχε δηλώσει για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ότι είχε ισχνές αμφιβολίες για το αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για τους τρεις δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον πρώην πρωταθλητή του bodybuilding Γιώργο Καρακάση ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια και 7 μήνες κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός σε δύο πράξεις εκβίασης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο μεσίτης,Αχιλλέας Πετράς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών ως ηθικός αυτουργός σε δύο πράξεις εκβίασης, όμως το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έφεση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 δεν αμφισβητεί κάθε τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων μέχρι την αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης.

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

“Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω τους Πακιστανούς”, “θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του γιου σου” ήταν μερικές από τις απειλές των εκβιαστών προς τα θύματά τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, ενώ προχωρούσαν και σε πράξεις, όπως την ανατίναξη οχημάτων. Το Δεκέμβριο του 2016 συνελήφθησαν ο γιος του τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στο Ίλιον, ένας πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο bodybuilding ο οποίος στη συνέχεια έγινε προπονητής αθλητών, καθώς και ένας μεσίτης που διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος στην ίδια περιοχή στις αρχές του ’90.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο μεσίτης ανέθετε στον bodybuilder την είσπραξη μεσιτικών αμοιβών με αμοιβή 10% επί του ποσού που θα εισέπραττε. Ο γιος του τραγουδιστή εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που όχι απλώς σύστησε τους δύο άνδρες – μάλιστα ο μεσίτης είναι πεθερός του – αλλά τις περισσότερες φορές μετέφερε τις εντολές ή ενημέρωνε για τα αποτελέσματα των πεπραγμένων, δηλαδή τους εκβιασμούς και τις εκρήξεις.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template