Πέραμα - Οικογένεια 20χρονου Ρομά: «Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε».«Εγώ θα τον σκοτώσω» λέει η αδερφή του

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Την ίδια στιγμή που οι 7 αστυνομικοί με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή (για να επιτελέσουν το καθήκον τους) βρίσκονται πλέον ενώπιον εισαγγελέα (θα απολογηθούν την Τετάρτη) ο πατέρας του 20χρονου Ρομά, που πέθανε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Κυριακής και σημείωσε ότι ο γιος του δεν έκανε κάτι, «ένα αυτοκινητάκι πήρε».



Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίζεται δικογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χρήση βίας ήταν υπέρμετρη από την απαιτούμενη για την ακινητοποίηση των δραστών.

Ο πατέρας του 20χρονου Ρομά είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

Ο 20χρονος Ρομά ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του.

Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ». Και προσθέτει κλαίγοντας: «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Μέλη της οικογένειας, όπως η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει χαρακτηριστικά η αδερφή του 20χρονου θύματος.


Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά. Όπως κατήγγειλε, δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο, ενώ λέει πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

Συνδικαλιστής αστυνομικών: «Κινδύνευε η ζωή τους»

Ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι σε ότι αφορά τις κινήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, «όπως καταγράφηκαν τα γεγονότα στην επίσημη έκθεση της ΓΑΔΑ: κρίθηκε ύποπτο ένα όχημα το οποίο ήταν κλεμμένο, έγινε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει για έλεγχο σε ασφαλές σημείο, ο οδηγός διέφυγε, το αυτοκίνητο χάθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε αργότερα, κάποια στιγμή που εγκλωβίστηκε από ένα λεωφορείο το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε μηχανές των αστυνομικών».


Συμπλήρωσε, «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Πώς έγινε το περιστατικό


Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν στη Λεωφόρο Θηβών ένα ύποπτο όχημα που είχε σπασμένο φινιστρίνι, ένδειξη κλοπής, και αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου.

Οι ένστολοι έκαναν σήμα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν το όχημα, ο οδηγός όμως επιτάχυνε και άρχισε η καταδίωξη.

Όταν έφτασαν στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο οδηγός έκανε ελιγμούς για να ξεφύγει, χτυπώντας σταθμευμένα οχήματα, και φαίνεται ότι χτύπησε και μηχανές των αστυνομικών.

Τότε, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζονταν έναν από τους άλλους δύο επιβαίνοντες. Ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η κατάστασή τους, είναι ελαφριά.

Σεσημασμένος κακοποιός ο νεκρός

Να τονιστεί πως ο οδηγός, ο οποίος έπεσε νεκρός, φαίνεται να είναι σεσημασμένος. Ειδικότερα, πρόκειται για άτομο που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 20 ετών (αρχικά είχε αναφερθεί ότι είναι 16 ετών).

Ο τραυματίας, που νοσηλεύεται, αρνείται να πει στα στοιχεία του και οι Αρχές θα προχωρήσουν στην ταυτοποίησή του από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Δεν υπάρχουν, ακόμα, πληροφορίες αναφορικά με το τρίτο άτομο. Να σημειώσουμε ότι οι δράστες είναι Ρομά.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template