Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί – Ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Παρότι το 2020 ήταν ένα απαίσιο έτος για πολλούς, δεν ισχύει το ίδιο για τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 40% το τελευταίο 12μηνο και να εκτινάσσεται στα 4,5 τρισ. δολάρια. Μόνο το top-20, άλλωστε κατέχει από κοινού περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,8 τρισ. δολαρίων.


Ως πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ αναδεικνύεται, σύμφωνα με το Forbes, ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Amazon. Η περιουσία του ανέρχεται σε 201 δισ. δολάρια, δηλαδή 22 δισ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Πρόκειται, μάλιστα, για τον πρώτο άνθρωπο στις ΗΠΑ, ο οποίος ξεπερνάει το όριο των 200 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέζος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας για 4ο διαδοχικό έτος.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Έλον Μασκ, με περιουσία 190,5 δισ. δολαρίων, ή αλλιώς σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με αυτή που κατείχε το 2020, κάτι το οποίο αποτελεί απόρροια της εκρηκτικής ανόδου των μετοχών της Tesla.


Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος από χθες βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής γνώμης μετά το 6ωρο μπλακ-άουτ του Facebook, έπεται στην τρίτη θέση, καθώς η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού εκτινάχθηκε κατά 63% το τελευταίο 12μηνο.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, περιορίζεται στην 4η θέση, μένοντας εκτός της κορυφαίας δυάδας για πρώτη φορά μετά από τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στο πρόσφατο διαζύγιο που πήρε με τη Μελίντα Γκέιτς, κάτι που του στέρησε περιουσιακά στοιχεία 5,7 δισ. δολαρίων.

Άλλωστε, η Μελίντα Γκέιτς, για πρώτη φορά στην ιστορία του Forbes, καταφέρνει να «σφηνώσει» στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών, με περιουσία 6,3 δισ. δολαρίων.

Συνολικά στη λίστα του περιοδικού συγκαταλέγονται 44 νεοεισερχομενοι, ο πλουσιότερος των οποίων είναι ο 29χρονος Σαμ Μπάνκμαν, ο οποίος δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα και έχει περιουσία 22,5 δισ. Δολάρια. Αποτελεί παράλληλα, τον νεότερο μέλος της λίστας αλλά και τον πλουσιότερο αυτοδημιούργητο επιχειρηματία σε όλη την ιστορία του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 400ος πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ έχει περιουσία 2,9 δισ. Δολαρίων.
Από τη φετινή λίστα του Forbes απουσιάζουν οι Ντόναλντ Τραμπ και Όπρα Γουίνφρεϊ, καθώς και ακόμη 49 δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους κορυφαίους 400 της χώρας.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template