Η… κατάρρευση της Amazon, το tweet του Μπέζος που έγινε viral και η αινιγματική απάντηση του Μασκ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Το 1999, το αμερικανικό Barron’s κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο και τίτλο «Amazon.bomb». Με ένα εκτενές άρθρο, προέβλεπε πως η τιμή της μετοχής της Amazon θα βυθιζόταν.
 
Απέρριπτε μάλιστα, κατηγορηματικά την ιδέα που βρισκόταν πίσω από το νέο εγχείρημα του ιδρυτή της εταιρείας Τζεφ Μπέζος, με το επιχείρημα πως μια τέτοια ιδέα, δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Ο λόγος, ήταν, σύμφωνα με το άρθρο, πως ο Τζεφ Μπέζος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά «ένας ακόμη μεσάζοντας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η άποψη ότι ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πρωτοστάτησε για μια καινοτόμα επιχειρηματική πατέντα είναι γελοία» προσθέτοντας πως οι πραγματικοί νικητές από την έκρηξη του διαδικτύου θα ήταν «εταιρείες που παράγουν και πωλούν τα δικά τους προϊόντα».

Παρά τα δεκάδες παρόμοια – αρνητικά – δημοσιεύματα για τον Μπέζος, στα τόσα χρόνια πορείας του στο χώρο των επιχειρήσεων είναι βέβαιο πλέον πως ο ιδρυτής της Amazon έχει καταφέρει να διαψεύσει όλες αυτές τις προβλέψεις. Δύο δεκαετίες μετά από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου πρωτοσέλιδου, η Amazon αξίζει τουλάχιστον 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια και ο Τζεφ Μπέζος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε: «Να ακούτε και να είστε ανοιχτοί, αλλά μην επιτρέψετε ποτέ και σε κανέναν να σας λέει ποιος είστε» αποκαλύπτοντας πως το εν λόγω άρθρο ήταν μόνο ένα από τα πολλά που προέβλεπαν την αποτυχία της Amazon. «Σήμερα, η Amazon είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο φέρνοντας την επανάσταση σε δύο εντελώς διαφορετικούς κλάδους» πρόσθεσε.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η ανάρτηση αυτή από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, έγινε viral. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να επαινέσουν τον ιδρυτή της Amazon και της Blue Origin για το όραμά του και τις τεράστιες επιτυχίες του. Τροφή όμως, για δεκάδες σχόλια, έγινε σύμφωνα με το ndtv, η απάντηση στο εν λόγω post από τον αντίπαλό του και εξίσου επιτυχημένο επιχειρηματία, Έλον Μασκ, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει με ένα emoji, ένα ασημένιο μετάλλιο.




Ήταν άραγε, ένα δείγμα υποστήριξης σε ένα άτομο που έχει περάσει τις ίδιες δυσκολίες προκειμένου να φτάσει στην κορυφή ή μήπως ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση και με τον τρόπο αυτό, οMr. Teslaβρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στον Τζεφ Μπέζος πως αυτή τη στιγμή ο ιδρυτής της Amazon είναι ο δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο και όχι ο πρώτος; 

Σημειώνεται πως ο Μασκ μόλις πρόσφατα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Μπέζος και στέφθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template