Η Bank of Ireland έκλεισε 88 υποκαταστήματα σε μια ημέρα! Στην... Ελλάδα;

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Αυτό που θα επακολουθήσει σε λιγο καιρό θα είναι άνευ προηγουμένου με τις συρρικνώσεις των υποκαταστημάτων  απο τις τράπεζες. 

Η ψηφιοποίηση δυστυχώς φέρνει μεγάλη ανεργία. Οι μηχανές αντικαθιστούν τους ανθρώπους. 


Τα όσα έγιναν στην Ιρλανδία πριν από λίγες ημέρες προκαλούν πραγματικά σοκ, καθώς ο διευθυντής της «Τράπεζας της Ιρλανδίας – Bank of Ireland» ανακοίνωσε το κλείσιμο περισσότερων από το ένα τρίτο των υποκαταστημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με το «Irishtimes.com».

Συνολικά 88 υποκαταστήματα έκλεισαν, μέσα σε μια μέρα, τις πόρτες τους για τελευταία φορά, με την τράπεζα να λέει ότι η απόφαση οφείλεται στο ότι έχει φτάσει σε ένα «σημείο καμπής» μεταξύ διαδικτυακών και offline επιχειρήσεων. Δηλαδή τα καταστήματα έκλεισαν λόγω του φθίνοντος αριθμού πελατών στις εν λόγω τοποθεσίες σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών της τραπέζης. Στην ουσία δεν είχαν πια λόγο ύπαρξης λόγω της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης που την υποστηρίζει.

Ιδιώτες και εταιρικοί πελάτες συγκεντρώθηκαν στην «Τράπεζα της Ιρλανδίας» στο Ballyhaunis της κομητείας Μayo για να ευχαριστήσουν το προσωπικό και να εκφράσουν την ανησυχία τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους σε μία Ευρώπη που μέρα με την μέρα φτωχοποιείται και σε λίγο θα υπάρξουν μαζικές συγκεντρώσεις όπως στην Β. Αμερική για το παγκόσμιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Τσουνάμι» σε όλη την Ευρώπη


Το βρετανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Lloyds Banking Group ανακοίνωσε το κλείσιμο 48 ακόμη τραπεζικών υποκαταστημάτων, αναφέροντας την μειωμένη χρήση τους ως αιτία. Οι περικοπές θα οδηγήσουν σε εκατοντάδες απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη κλείνουν διαρκώς υποκαταστήματα και ενθαρρύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν ψηφιακά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του mobile banking.

Με αφορμή τον Covid-19, επιταχύνεται η μετάβαση στην εποχή της ψηφιοποιήσης και της τεχνητής νοημοσύνης. Στο τέλος δεν αποκλείεται να υπάρχει μόνο ένα παγκόσμιο ψηφιακό τραπεζικό σύστημα.


Τι γίνεται στην Ελλάδα

Και στην χώρα μας, από το καλοκαίρι, παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός λουκέτων σε τραπεζικά καταστήματα, που επιτείνουν την πίεση ειδικά στο προσωπικό τους. Η Πειραιώς έκλεισε 64 καταστήματα μέσα στο καλοκαίρι, η Εθνική 25 και η Attica 10. Πρόκειται για συνέχεια της δραστικής συρρίκνωσης του τραπεζικού δικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 έκλεισαν συνολικά 158 καταστήματα (από 1.838 συνολικά το 2019 μειώθηκαν σε 1.680).

Η αραίωση του δικτύου προκαλεί σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης, ειδικά στις περιοχές της υπαίθρου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template