Υπάρχει ταβάνι για το bitcoin; Η πρόβλεψη για τα 100.000 δολ. και οι φόβοι για απότομη πτώση

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Χαράς ευαγγέλια για τους πιστούς «οπαδούς» του bitcoin που είδαν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να «γκρεμίζει» την Τετάρτη ακόμα ένα κάστρο, πλησιάζοντας τα $67.000.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, η συσσωρευμένη ζήτηση της αγοράς για το πρώτο Διαπραγµατεύσιµο Αµοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (ProShares) είχε ως απόρροια τα η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto να ενισχυθεί κατά πάνω από 1 δισ. δολάρια σε μόλις δύο ημέρες.

Την ίδια ώρα ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που ένα EFT φτάνει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence.



Η αστάθεια δεν προβληματίζει τους «ταύρους»

Οι απότομες μεταβολές της τιμής του bitcoin και οι έντονες διακυμάνσεις, η ικανότητα του κρυπτονομίσματος όχι μόνο να ανακάμπτει αλλά να φτάνει σε νέα υψηλά όλων των εποχών έχει μπερδέψει τους σκεπτικιστές και έχει ενισχύσει τα επιχειρήματα των «ταύρων».

Το Bitcoin εισήλθε στο 2020 έχοντας αποτελέσει το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ κέρδισε πάνω από 300% πέρυσι.

Το bitcoin έκανε δυναμική επιστροφή, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα ρυθμιστικά εμπόδια εκ μέρους της Κίνας.

Η αξία του ως αντιστάθμισμα στον υψηλό πληθωρισμό από ορισμένους επενδυτές έπαιξε επίσης ρόλο καθώς οι τιμές καταναλωτή βαίνουν αυξανόμενες σε όλες σχεδόν τις δυτικές οικονομίες, καθώς αυτές ανακάμπτουν από την πανδημική κρίση.



Η Dawn Fitzpatrick, επικεφαλής επενδύσεων της Soros Fund Management, ανέφερε ότι η εταιρεία της κατέχει κάποια ψηφιακά assets και ότι τα κρυπτονομίσματα «έχουν γίνει πλέον τάση». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Lloyd Blankfein, πρώην στελέχους της Goldman Sachs Group.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που λειτούργησαν εξαιρετικά», δήλωσε ο Blankfein σε μια συνέντευξη στο Bloomberg “Front Row”, προσθέτοντας ότι βλέπει θετικά τα κρυπτονομίσματα.

Βάσει των μέσων επιτοκίων απόδοσης τα τελευταία τρία χρόνια για μια ποικιλία από assets, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων μετοχών Faang, όπως το Facebook και η Apple, καθώς και της τιμής του χρυσού, οι ερευνητές στην πλατφόρμα Forex Suggest ισχυρίζονται ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση μέχρι τις αρχές του 2024. Η παραπάνω εκτίμηση ερείδεται στο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 103,5% της τιμής, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση.
Πού θα φτάσει το bitcoin;

Το πού θα φτάσει το Bitcoin εξαρτάται από το πόση στήριξη μπορεί να βρει πάνω από τα 65.000 δολάρια, δήλωσε η Leah Wald, διευθύνουσα σύμβουλος της Valkyrie Investments, η οποία είναι μεταξύ των επιχειρήσεων εκτός από τις ProShares που έχουν καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αίτηση για την έκδοση μελλοντικών ETF Bitcoin.

Στο παρελθόν, το κρυπτονόμισμα είχε την τάση για ρευστοποιήσεις έπειτα από την καταγραφή νέων υψηλών, καθώς οι traders κατοχύρωναν τα κέρδη τους. Εάν μπορεί να διατηρηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο, τότε όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα βρεθεί υψηλότερα.

«Εάν συνεχιστεί η ανοδική πορεία, δεν είναι απίθανο να φτάσει τα 80.000 δολάρια», είπε. «Νομίζω ότι τα 100.000 δολάρια φέτος είναι λίγο αισιόδοξη εκτίμηση, αλλά όλα είναι πιθανά και δεν θα με εκπλήξει αν με κάποιο τρόπο βρεθούμε εκεί”.

Ορισμένοι αναλυτές, που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πιθανή πορεία του Bitcoin έχουν ήδη προβλέψει στόχους άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο Tom Lee του Fundstrat Global Advisors λέει ότι το BITO θα μπορούσε να προσελκύσει ροές 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο. Το ίδιο το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει στα 168.000 δολάρια, προβλέπει.

Ανάμεσα στις πιο τολμηρές κινήσεις είναι αυτή του Michael Saylor, του διάσημου πιστού του Bitcoin, που φημίζεται για την επενδυτική οξυδέρκεια του. Ο CEO της MicroStrategy υποσχέθηκε να κάνει ένα πάρτι για τους οπαδούς του Bitcoin, εάν η τιμή του φτάσει ποτέ στα 100.000 δολάρια.

Οι επιφυλακτικοί

Πάντως, αν λάβουμε υπόψη την ιστορία, απαιτείται κάποια προσοχή. Το bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

«Ωστόσο, ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες ρευστοποιήσεις, είναι απίθανο να είναι τόσο έντονες και μεγάλης διάρκειας όσο τις προηγούμενες φορές», εκτίμησε η Noelle Acheson, επικεφαλής αγορών της Genesis Global Trading.

«Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις μεγάλης διόρθωσης, η αγορά έδειχνε σημάδια εξάντλησης – αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη φορά».  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template