Το άλογο πατούσε μόνο κουφάρια σφαγμένων - ούτε εκατοστό χώμα

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Αθάνατο 1821! Αυτό που ήταν. Και όποιο ήταν, δικό μας είναι. Μας εκφράζει, μας τιμάει, το αγαπάμε. Διακόσια χρόνια πέρασαν και τι πρόσφερε όλο το πακέτο των δήθεν επετειακών εκδηλώσεων; Μια τρύπα στα καλύτερα νερά του πλανήτη.
 

Στις ελληνικές θάλασσες. Με μια κουβέντα, για να κάνουμε ταμείο, το 1821 δεν έφτασε στον μέσο Έλληνα του καιρού μας. Δεν γνώρισε ο Έλληνας περισσότερα απ' όσα ήξερε. Δεν μυήθηκε στο σπουδαιότερο «επεισόδιο» της νεότερης ιστορίας μας. 

Ο σημερινός Έλληνας δεν ήρθε πιο κοντά στους παικταράδες, άτομα με γήινες αδυναμίες, βέβαια, Κολοκοτρώνηδες και Καραϊσκάκηδες, Ανδρούτσους, Νικηταράδες, Μιαούληδες, Κανάρηδες - η πινακοθήκη όσων πολέμησαν με το γιαταγάνι είναι ατέλειωτη.

Ο Μοριάς έχει ξεσηκωθεί. Στις 4 Αυγούστου του 1821 πέφτει το κάστρο της Μονεμβασιάς και ύστερα από δύο ημέρες το κάστρο του Ναβαρίνου.
Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου, είναι η μεγάλη ημέρα. Η μεγάλη σφαγή των Τούρκων από τους επαναστατημένους Έλληνες. Ας «ξαναζωντανέψουμε» το γεγονός, σήμερα που η πολιτισμένη και ανθρωπιστική Δύση έχει ξεχάσει τα δικά της εγκλήματα και σοκάρεται από τις αγριότητες λαών των οποίων για αιώνες έπινε το αίμα...


Πολιορκία της Τριπολιτσάς. 
Φοβερά πράγματα! Άγνωστα στους πολλούς Έλληνες, διότι ποτέ κανένα υπουργείο Πολιτισμού και κανένα κέντρο Κινηματογράφου δεν χρηματοδότησε μια σοβαρή ταινία από την Ιστορία μας, ώστε να μάθουμε ποιοι είμαστε, τι περάσαμε. Για τα σκουπίδια είναι οι ψευτοηρωικές -κάργα στη ρητορεία- ταινίες, όσες γυρίστηκαν με θεματολογία επεισόδια από το 1821. Κατάλληλες μόνο για παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Οι πολιορκητές φέρνουν τρία πυροβόλα από τη Μονεμβασιά και όλοι κοιτάνε προς τα τείχη, στην πρωτεύουσα του Μοριά. Πείνα και αρρώστιες έχουν βαρέσει τους πολιορκημένους Τούρκους, που μάταια προσπαθούν να βρουν τρόφιμα. Αποτυχαίνει και η απόπειρα του ναυάρχου Καρά Αλή να βγάλει 10.000 οπλισμένους από 60 καράβια στην Καλαμάτα και την Πάτρα. Το πράμα δεν πάει άλλο. Ψόφος κτυπάει τους Τούρκους μέσα στα τείχη.

Επόμενο είναι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις -το θέλουν και οι δύο πλευρές-, όμως δεν συμφωνούν στους όρους. Ο Κολοκοτρώνης κάνει την κίνησή του. «Ωρέ Αλβανοί, εσείς βγείτε έξω, πάρτε και τις περιουσίες σας, δεν θα σας πειράξει μαχαίρι ελληνικό, μπέσα, ωρέ». Έτσι έγινε. Οι 1.500 οπλισμένοι Αλβανοί βγήκαν έξω σαν κύριοι και αυτό διευκόλυνε τα πράγματα.

Λεπτομέρεια: Όσο κρατούσε η πολιορκία, Έλληνες μαυραγορίτες τροφοδοτούσαν ειδικά τους Αλβανούς με τρόφιμα. Συμβαίνουν αυτά!

Ο Δούνιας από την Κυνουρία -με την ομάδα του- κάπου είδε μπόσικη την κατάσταση σε ένα σημείο του τείχους, σκαρφάλωσε και ανοίγει την «Πόρτα τ' Ανάπλιου». Αυτό ήταν! Χιλιάδες Έλληνες ορμάνε και για τρεις ημέρες γίνεται γενική σφαγή στην Τρίπολη. Δεν μπόρεσε ο Κολοκοτρώνης να ελέγξει την κατάσταση: 10.000 Τούρκοι σφάχτηκαν σαν αρνιά. Ήταν μια αντίδραση μετά την καταπίεση αιώνων. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης είπε ότι, μέχρι να φθάσει στην εκκλησία, στο άλογό του επάνω, δεν πάτησε χώμα, αλλά μόνον κουφάρια σφαγιασμένων.

Οι κουστουμαρισμένοι της Ευρώπης, όπως άλλωστε και οι Τούρκοι, μίλησαν για θηριωδίες των πολιορκητών ρίχνοντας σκιές στην Επανάσταση. Κατηγόρησαν τους Έλληνες ότι δεν αντέδρασαν πολεμικά, στρατιωτικά, πως δεν είναι άξιοι να αποκτήσουν ελεύθερο κράτος.

Λεπτομέρεια: Ύστερα από χρόνια έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες, αφότου πήραν την Τρίπολη, έκαναν έρανο (!) υπέρ των ορφανών των πεσόντων Τούρκων. Να, ρε ξεφτίλες Ευρωπαίοι, ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template