Δέκα χρόνια χωρίς τον Στιβ Τζομπς: Πώς η χήρα του πολλαπλασίασε την περιουσία του

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που πέθανε ο Στιβ Τζομπς, νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Αυτό που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τη στιγμή του θανάτου του, ήταν ότι η σύζυγος του οραματιστή ιδρυτή της Apple, Λορίν Πάουελ Τζομπς θα κατάφερνε σε αυτή τη δεκαετία να διπλασιάσει την περιουσία που εκείνος άφησε πίσω του.

Οι μετοχές της Apple και της Disney που κατείχε ο Τζομπς πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο από περιουσιακά στοιχεία και επιχειρήσεις, που υπολογίζεται ότι αξίζουν 16 δισ. δολάρια.
φωτ.: AP

Η Πάουελ Τζομπς έχει μεγάλα ποσοστά στην ομάδα μπάσκετ Washington Wizards και σε τρία κινηματογραφικά στούντιο. Τον Ιούλιο του 2017, ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% του περιοδικού Atlantic αντί περίπου 100 εκατ. δολαρίων, για να γίνει μέτοχος πλειοψηφίας σε ένα από τα πιο ιστορικά έντυπα των ΗΠΑ, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1857. Σήμερα, το Atlantic είναι το «πετράδι του στέμματος» της αυτοκρατορίας των media που έχει χτίσει η χήρα του Στιβ Τζομπς, και η οποία περιλαμβάνει συμμετοχές στο Axios, την Pushkin Industries, κινηματογραφικά στούντιο και σε μη κερδοσκοπικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως το ProPublica και το Committee to Protect Journalists.

Πέραν της ισχυρής παρουσίας της στον επιχειρηματικό τομέα και τη φιλανθρωπία, η Πάουελ Τζομπς είναι ενεργή και στο πολιτικό σκηνικό, καθώς με την πάροδο των χρόνων έχει δωρίσει 15 εκατ. δολάρια σε υποψηφίους και επιτροπές που στηρίζουν σκοπούς όπως η πολιτογράφηση παράνομων μεταναστών.
φωτ.: Shutterstock

Όσοι την γνωρίζουν μιλούν για μία προσωπικότητα που διαφέρει πολύ από εκείνη του εκλιπόντος συζύγου της. Ταπεινή, υπομονετική, πανέξυπνη, η Λορίν Πάουελ Τζομπς –σε αντίθεση με άλλες χήρες διάσημων και ισχυρών ανδρών- δεν ζει πια στη σκιά του ιδρυτή της Apple. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι προ ημερών, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου φιλανθρωπικού fund ύψους 3,5 δισ. δολαρίων που εστιάζει στην κλιματική αλλαγή. Και αυτό, παρότι ο σύζυγός της είχε αρνηθεί να υπογράψει το The Giving Pledge, τη φιλανθρωπική υπόσχεση που έχουν δώσει αρκετοί από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους της γης.


Με αυτό τον τρόπο, το προσωπικό της γραφείο, το Emerson Collective, έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο εύπορες και φιλόδοξες εταιρείες φιλανθρωπίας και επενδύσεων στις ΗΠΑ. Μέσα στο Emerson, η Λορίν Πάουελ Τζομπς αναφέρεται συχνά ως «Βασίλισσα Λορίν».

Με το παρουσιαστικό σταρ του Χόλιγουντ, η 57χρονη γυναίκα έχει μακριά ξανθά μαλλιά και μία προσωπικότητα που χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά φιλική. Κάνει πολλές ερωτήσεις και ενδιαφέρεται περισσότερο να μάθει, παρά να πει τη δική της γνώμη, ενώ δίνει στους συνομιλητές της την εντύπωση ενός πολύ διαβασμένου ανθρώπου.φωτ.: AP

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ και ο πρώην σχεδιαστής της εταιρείας Τζόνι Άιβ παραμένουν ανάμεσα στους πιο στενούς της φίλους, όμως ο κοντινός της κύκλος περιλαμβάνει celebrities αλλά και ηγέτες κρατών.

Η χήρα του Τζομπς είναι εξίσου απόλυτη στην προστασία της ιδιωτικότητάς της και τον έλεγχο της εικόνας της, όσο ήταν και εκείνος.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον γύρω από τη ζωή της αυξάνεται σταθερά αυτά τα χρόνια, με τα media να παρακολουθούν στενά τις επενδύσεις και τις δωρεές της, αλλά και τις όποιες πληροφορίες για τις εξελίξεις στην προσωπική της ζωή, όπως ο δεσμός της με τον σεφ Ντάνιελ Χαμ, του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Eleven Madison Park. Το ζευγάρι έχει πλέον χωρίσει, αλλά διατηρεί φιλικές σχέσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template