Μόνο για προσωπικά και οικογενειακά θέματα θα συνομιλεί πλέον ο Κασιδιάρης από την φυλακή

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματέας, Σοφία Νικολάου, απέστειλε εισήγηση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και στο Συμβούλιο των Φυλακών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου βρίσκεται ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, με την οποία ζητά να διερευνήσουν και να κρίνουν αν οι επικοινωνίες του Ηλία Κασιδιάρη υποκινούν εξεγερση και εάν περιλαμβάνουν μηνύματα μισαλλοδοξίας, με εθνικιστικές αναφορές κατά της Δημοκρατίας.

Το Συμβούλιο των Φυλακών, αφού συνεδρίασε αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κασιδιάρης, εδώ και μήνες τηλεφωνεί σε οικείους του, οι οποίοι καταγράφουν τη συνομιλία – πολιτική ομιλία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια την αναρτούν σε κανάλι στο Youtube.

Πριν από λίγο καιρό, ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε live μέσω τηλεφώνου από τη φυλακή σε συγκέντρωση ομοϊδεατών του.

Νικολάου: Ο Κασιδιάρης επικοινωνεί με τρόπο που δεν υπακούει στις νομοθετικές επιταγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εισήγηση – βόμβα κατά των παράνομων πρακτικών του Ηλία Κασιδιάρη, η Σοφία Νικολάου ζητούσε από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου».

Στην εισήγηση τονίζεται ότι «ο ανωτέρω αναφερόμενος κρατούμενος είναι προφανές ότι δεν επικοινωνεί με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με τρόπο που υπακούει στις νομοθετικές επιταγές».

Και συνεχίζει η εισήγηση: «Οι ενδεχόμενα αξιόποινες αυτές πράξεις, οι οποίες αφορούν τόσο στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, όσο και σε έτερα ποινικά αδικήματα, φέρεται να τελούνται μέσα από το Κατάστημα Κράτησής σας, μέσω της χρήσης του κοινόχρηστου τηλεφώνου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παρεμβαίνει, να βάζει όρους και να ελέγχει τις επικοινωνίες κρατουμένων όταν το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».

Έπειτα από όλα αυτά το Συμβούλιο αποφάσισε να βάλει «φραγή» στα τηλέφωνα του Κασιδιάρη, με σκοπό να αποτρέψει μελλοντικές προσπάθειες του ίδιου ή άλλου μέλους της Χρυσής Αυγής, να στέλνουν μηνύματα μισαλλοδοξίας, να υποκινούν σε εξέγερση μέσα από τη φυλακή και να καταφέρονται κατά της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού προβαίνουν συχνά σε έρευνες στον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτει και άλλους τρόπους επικοινωνίας προκειμένου να προβάλλει τις αντιδημοκρατικές θέσεις του.
Η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών είναι πιθανό να αφορά όχι μόνο τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά να επεκταθεί και σε άλλους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που εκτίουν την ποινή τους.

Οικονόμου: Έχουν γνώση οι φύλακες

Ερωτηθείς αν τα έγκλειστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, ενδέχεται μέσω κάποιων διαύλων επικοινωνίας να καθοδηγούν ακραίες συμπεριφορές και δράσεις στην κοινωνία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου είπε: «Έχουν γνώση οι φύλακες».

Πάντως, το κράτος είναι σε εγρήγορση επανέλαβε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφεθεί χώρος για ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Τονίζεται δε ότι μια απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών θα αφορά κι όσους κάνουν το ίδιο με το τηλέφωνο, όπως πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος που έδωσε συνέντευξη σε ραδιόφωνο πανηγυρίζοντας για τις επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template