Το φθηνό ασφάλιστρο φθάνει να καλύψει πλημμύρες και πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα και περιουσίες από τον «Μπάλλο»;

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Σοβαρές καταστροφές σε αυτοκίνητα και περιουσίες δημιούργησε ο «Μπάλλος» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το ερώτημα που προέκυψε είναι εάν η ιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος.

Η απάντηση είναι πως ενώ όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ΝΑΙ καλύπτουν καταστροφές από τον «Μπάλλο» και όλα τα Φυσικά Φαινόμενα σε αυτοκίνητα και περιουσίες, αρκετές φορές όμως συμβόλαια με φθηνό ασφάλιστρο ΔΕΝ φθάνουν να καλύψουν πλήρως τις ζημιές και πολλά συμβόλαια δεν προβλέπουν καλύψεις φυσικών καταστροφών.

Οι φθηνές ασφάλειες «περιορισμένων καλύψεων», που βλέπουμε σε διαφημίσεις στην τηλεόραση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, και που πουλάνε οι διάφορες πλατφόρμες και ορισμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, περιλαμβάνουν συνήθως μόνο «τη βασική κάλυψη».

Ως εκ τούτου τα συμβόλαια αυτά που περιλαμβάνουν μόνο «βασική κάλυψη» δεν αποζημιώνουν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και περιουσίες από κακοκαιρία, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, χιόνια και φωτιές. Η προϋπόθεση για να δοθεί αποζημίωση στον ιδιοκτήτη, είναι η ασφαλιστική κάλυψη Φυσικά Φαινόμενα να περιλαμβάνεται μέσα στο ασφαλιστήριο. (αρκετοί πελάτες και διαμεσολαβούντες δυστυχώς πολλές φορές κάνουν συμβόλαια με ΥΠΑΣΦΑΛΙΣΗ είτε από άγνοια κινδύνου, είτε από επιπολαιότητα, είτε από κακή εκτίμηση της κάλυψης που χρειάζεται ο πελάτης, είτε από προσωρινή έλλειψη χρημάτων, είτε από μειωμένη ενημέρωση ορισμένων λογιστών, δικηγόρων και τραπεζικών υπαλλήλων-ευτυχώς ολίγων)

Το ότι αρκετοί ιδιοκτήτες είναι μερικώς ασφαλισμένοι, φαίνεται και από επίσημα στοιχεία των κλάδων, σύμφωνα με τα οποία περίπου 2 εκ. οχήματα είναι ασφαλισμένα μόνο με τη βασική κάλυψη (δηλαδή στις φυσικές καταστροφές δεν καλύπτονται!) ενώ οι ασφαλισμένες κατοικίες ανέρχονται σε μόλις 1046134 σε σύνολο περίπου 6 εκ. και πλέον και οι ασφαλισμένες επιχειρήσεις και τα γραφεία ανέρχονται περίπου 64000 επί περίπου 800000 . (Δείτε αναλυτικά https://www.nextdeal.gr/asfalistikes-eidiseis/idiotiki-asfalisi/123299/sto-1-ekat-oi-asfalismenes-katoikies-stin-ellada-mono)


Είναι λάθος να πιστεύουν ορισμένοι πελάτες ότι το συμφέρον τους είναι να αγοράσουν «φθηνή ασφάλεια» και ορισμένες διαφημίσεις που ενημερώνουν ότι ο πελάτης θα εξοικονομήσει ετησίως αρκετά χρήματα θέλουν ψάξιμο και συμβουλές από ειδικούς. Προσπαθώντας ορισμένοι πελάτες να γλυτώσουν 15, 20, 30, 40, 50 ευρώ το χρόνο από την ασφάλιση του οχήματός τους ή από την ασφάλιση της περιουσίας τους, διακινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ ή και να χάσουν ολοκληρωτικά το αυτοκίνητό τους, την κατοικία και την επιχείρησή τους, από απρόβλεπτα γεγονότα όπως ο πρόσφατος «Μπάλλος», οι πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα χιόνια και οι πλημμύρες του χειμώνα και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθήσουν την κλιματική αλλαγή.

Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μη ασφάλιση που επικρατεί ή την υπασφάλιση, έχουν οι πολιτικές όχι όλων αλλά κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών και ένα μεγάλο μέρος διαμεσολαβούντων όπως δείχνουν στοιχεία ασφαλιστικών εταιρειών και ΕΠΥ που έκλεισαν. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες έξω από τον ασφαλιστικό κλάδο όπου κυβερνήσεις και αντιπολίτευση δεν αξιοποίησαν τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και τις διεθνείς πρακτικές.

Οι «φθηνές ασφάλειες» ισούνται συνήθως με «φθηνή αποζημίωση» ή καθόλου αποζημίωση σε φυσικές καταστροφές. Ψάξτε σήμερα να βρείτε τις εξαιρετικές εταιρείες που κοσμούν τον ασφαλιστικό κλάδο και τους επαγγελματίες ασφαλιστές (με άδεια και ταυτότητα και όχι φίλους και συγγενείς χωρίς άδεια διαμεσολαβητή) για να συνάψει την ασφάλιση που ταιριάζει σε εσάς, επειδή το φθηνό συνήθως δεν είναι και το καλύτερο.

Ο σοφός λαός μας έχει πολλές παροιμίες για το θέμα αυτό και τη φθήνια που τρώει τον παρά.



©Μέντωρ Διαμεσολαβητής 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template