«Χτυπά» τον Joe Biden ο Greg Abbott,απαγορεύει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο Τέξας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott, απαντώντας σε αυτό που αποκάλεσε ο ίδιος «εκφοβισμό» από την κυβέρνηση Joe Biden, απαγόρευσε όλες τις διαταγές υποχρεωτικών εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην πολιτεία από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
 
Η κίνηση του Greg Abbott τον οδηγεί σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο Biden, ο οποίος τον περασμένο μήνα κάλεσε τις επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο να υποχρεώσουν τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. 
Έκτοτε, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έχουν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στο μέτρο.

«Σε μια άλλη περίπτωση ομοσπονδιακής υπέρβασης, η κυβέρνηση Biden εκφοβίζει τώρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς προκειμένου να επιβάλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για την COVID-19», αναφέρει ο κυβερνήτης του Τέξας σε εκτελεστικό διάταγμα. Το διάταγμα, σύμφωνα με το έγγραφο, αντικαθιστά επίσης κάθε εντολή του δήμου ή του νομού που θα επέτρεπε να επιβληθούν ανάλογα μέτρα. Όπως αναφέρει επίσης, τα συγκεκριμένα μέτρα
«προκαλούν αναταραχή στο εργατικό δυναμικό, κάτι που απειλεί την ίδια την πολιτεία» που προσπαθεί να συνέλθει από τις καταστροφικές συνέπειες της COVID-19. Στη διαταγή, ενθαρρύνει τους κατοίκους να κάνουν το εμβόλιο, αλλά σημειώνει ότι «ο εμβολιασμούς πρέπει να παραμείνει εθελοντικός για τους Τεξανούς».

Τον Ιούλιο, ο Abbott είχε εκδώσει ένα άλλο εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε την υποχρεωτικότητα της χρήσεις μάσκας και των εμβολιασμών.


Μέχρι σήμερα, 44.396.097 έχουν προσβληθεί από την COVID-19 στις ΗΠΑ και 713.706 έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Ήδη, μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους υπαλλήλους τους. 

Για παράδειγμα, οι τεχνολογικοί γίγαντες Facebook Inc και η Google της Alphabet Inc ανέφεραν ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Και οι δύο εταιρείες απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο Τέξας.

Και η American Airlines με έδρα το Fort Worth, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι επίσης απαιτεί πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους 100.000 υπαλλήλους της το αργότερο στις 24 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα απολυθούν. Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η United Airlines για τους 60.000 υπαλλήλους της, ενώ περίπου 9.000 από αυτούς έχουν έδρα στο Τέξας.





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template