Νασέρ Αλ Κελαϊφί vs Φλορεντίνο Πέρεθ: Νέος «πόλεμος» εκατομμυρίων για τον Εμπαπέ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Σε έναν άτυπο ποδοσφαιρικό «πλειστηριασμό» φαίνεται να έχουν μπει δυο από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες οι οποίοι ηγούνται δυο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης για τα… πόδια ενός, ακόμα, σταρ των γηπέδων. Άλλος ένας «πόλεμος» εκατομμυρίων ξεσπά. Μήλον της Έριδος, ποιος άλλος, ο Κιλιάν Εμπαπέ.


Το όνομα του Γάλλου επιθετικού της Παρί Σεντ Ζερμέν βρίσκεται στην επικαιρότητα από το περασμένο καλοκαίρι και όπως δείχνουν τα πράγματα θα διατηρηθεί -χωρίς «ανάπαυλα»- και ως το προσεχές. Ο λόγος ότι διεκδικούν την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο δυο ομάδες. Η νυν και η κατά πολλούς επόμενη του, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο μεν βαθύπλουτος Άραβας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ιδιοκτήτης της Παρί και επικεφαλής της Qatar Sports Investments (QSI), δεν κάνει πίσω στην προσπάθεια του να πείσει τον Εμπαπέ να συνεχίσει την καριέρα του στο Παρίσι και ήδη φέρεται να του έχει καταθέσει τουλάχιστον 4 προτάσεις (όπως αναφέρει η έγκυρη γαλλική L’ Equipe, πληροφορία που αναπαράγει και η As η κορυφαία εφημερίδα στα θέματα της Ρεάλ), έχοντας όμως εισπράξει ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις!


Ο δε Φλορεντίνο Πέρεθ, ο πρόεδρος του φημισμένου ισπανικού συλλόγου (μεγαλοκατασκευαστής με δραστηριότητες και στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια) εκτιμάται ότι δεν θα διστάσει να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» για να κρατήσει την υπόσχεση του προς τους οπαδούς να φέρει τον 23χρονο άσο στην πόλη του.

Η διαφορά είναι ότι απομένουν πλέον λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι να αποκτήσει ο ποδοσφαιριστής (από 1/1/2022) το νόμιμο δικαίωμα διαπραγματεύσεων και υπογραφής με άλλη ομάδα από αυτή όπου σήμερα αγωνίζεται, 6 μήνες πριν από την λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του, με βάση τους κανονισμούς της FIFA.
Κελαϊφί και Μέσι

Συνεπώς, το deadline της 31ης/12/2021 αφήνει κάποια περιθώρια στον Νασέρ Αλ Κελαϊφί για να ανατρέψει τα προγνωστικά που θέλουν τον Κιλιάν Εμπαπέ να φορά από τον προσεχή Ιούλιο την φανέλα της Ρεάλ… Θα τα καταφέρει ή θα δικαιωθούν όσοι θεωρούν από τώρα τον Γάλλο παίκτη της «βασίλισσας»;

«Κλειδί» η εφορία

Το αφεντικό της Παρί ανέβασε τον πήχη στα 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο (after tax), καθαρά και φορολογημένα δηλαδή, ποσό το οποίο προσφέρει στον Εμπαπέ για νέο 5ετές συμβόλαιο με οψιόν για άλλους 12 μήνες. Με ένα πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι αν ο Γάλλος αλλάξει γνώμη και πει το «ναι» στον Αλ Κελαϊφί, αυτομάτως θα γίνει πλουσιότερος κατά 150 εκατ. ευρώ.

Πόσα θα του δώσει ο Πέρεθ; Στην Ισπανία μιλούν για προτεινόμενη 6ετή συμφωνία με αποδοχές έως 30 εκατ. ευρώ ανά σεζόν, αν και σε αυτό το σημείο η τελική διαμόρφωση του ύψους των χρημάτων που θα προσθέσει ο Γάλλος σταρ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από τα ταμεία της Ρεάλ θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό της εφορίας. Η φορολόγηση αποτελεί παράγοντα –«κλειδί» στην υπόθεση του Εμπαπέ, καθώς μπορεί να διπλασιάσει σχεδόν το κόστος του συμβολαίου του…

Ποια θα είναι η ακριβής πρόταση των Ισπανών στον Εμπαπέ θα ξεκαθαρίσει και επισήμως μετά από την Πρωτοχρονιά του 2022!

Νέα παζάρια τον Ιανουάριο;

Οι Γάλλοι θα επιδιώξουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να τον «δέσουν» με νέο συμβόλαιο πριν μείνει ελεύθερος (30/6/2022), διότι τότε θα χάσουν και τον ποδοσφαιριστή τους και τα λεφτά τα οποία θα εισέπρατταν αν τον πουλούσαν…

Ο Εμπαπέ

Αυτή η εκδοχή δεν έχει αναιρεθεί. Γιατί και στις δυο χώρες ο Τύπος δεν αποκλείει μια νέα κίνηση της Ρεάλ για την αγορά του Εμπαπέ από την Παρί στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, 6 μήνες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του, με αντίτιμο σαφώς χαμηλότερο από τα… 180 έως 220 που ακούγονταν τον Αύγουστο.

Δεδομένης της ανεπιτυχούς έκβασης της πρώτης «προσέγγισης» μεταξύ Ρεάλ-Παρί το περασμένο καλοκαίρι για την μεταγραφή του Εμπαπέ, η τύχη μιας νέα απόπειρας θεωρείται από αμφίβολη ως καταδικασμένη σε αποτυχία. Και με αυτό το σκεπτικό, γράφουν οι Ισπανοί, στην Μαδρίτη προετοιμάζουν το νέο σχέδιο τους με κύριο στόχο τους να «καπαρώσουν» τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018 με την εθνική της πατρίδας του από τον Ιανουάριο για τον Ιούλιο.

Η ποδοσφαιρική πιάτσα αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι και αυτό της παραμονής του Εμπαπέ στην Παρί. Στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το αν ο Εμπαπέ θα αντέξει στις πιέσεις που του ασκούνται από τον σύλλογο του για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και τους οπαδούς της PSG οι οποίοι τον χλευάζουν με αρκετή …συχνότητα αντιδρώντας με αυτό τον επώδυνο για εκείνον τρόπο λόγω της συνεχούς άρνησης του να αποδεχθεί τις προτάσεις του Άραβα εργοδότη του.

Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι η απροθυμία του να δεσμευθεί με ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Παρί, οδήγησε τον Αλ Κελαϊφί σε πρόταση για 2ετή μόλις παράταση της συνεργασίας του Εμπαπέ με τη σημερινή ομάδα του όπου αμείβεται με 15 εκατ. ευρώ, πάλι με αύξηση του «μισθού» του στα 25 εκατ. ευρώ, μα την απέρριψε κι αυτήν.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ

Τα νέα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι, μάλλον, έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να παραμείνει στο Parc des Princes και φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε συμπαίκτες του και τους αρχηγούς της PSG πριν από την έναρξη αυτής της σεζόν ότι σκοπεύει να φύγει το καλοκαίρι του ‘22.

Το σίγουρο είναι ότι ο ακριβότερος με βάση τις αποτιμήσεις των ειδικών ποδοσφαιριστής του κόσμου, με «αντικειμενική αξία» 160 εκατ. ευρώ (Πηγή: Transfermarkt.de), δεν επιθυμεί να ζει στην «σκιά» του Μέσι και του Νεϊμάρ. Καθόλου τυχαία τα παράπονα του στον πάγκο για την πάσα που δεν πήρε από τον Βραζιλιάνο.

Ο ιδιοκτήτης της Παρί, αντίθετα, προφανώς πιστεύει ότι «χωρούν» στην 11άδα και οι τρεις τους και δεν… διώχνει κανέναν, πριν δει την ομάδα του να κατακτά το τρόπαιο του Champions League, αλλά…
Χορηγοί στην αναμονή

Stand by για τη μεγάλη απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκονται και οι χορηγοί, νυν και υποψήφιοι. Η πιθανή είσοδος του στην αγορά του ισπανικού ποδοσφαίρου ίσως αποδειχτεί πιο προσοδοφόρα για τον ίδιο, σε σύγκριση με την παρουσία του στην Ligue 1.



Αν και ο μικρός αριθμός των χορηγών του στο προσωπικό portfolio του (Nike, Hublot, Good Gout, Bulk, EA Sports) αποδίδεται στο γεγονός ότι συνηθίζει να επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, υπάρχουν τα περιθώρια για να το αναπτύξει περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά το Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία, στα 20 του, τον «πολιόρκησαν» πάνω από 200 σπόνσορες και διάλεξε μόνο 5 από αυτούς!

Το νέο Golden Boy των ποδοσφαιρικών γηπέδων φιγουράρει στη θέση νο 31 της λίστας «2021: The World’s Highest-Paid Athletes» με συνολικές απολαβές 40 εκατ.$ από συμβόλαιο και χορηγούς και από το καλοκαίρι υπολογίζεται ότι θα ανέβει αρκετά στην κατάταξη…   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template