(Ξανα)πωλείται στην Ομόνοια το ξενοδοχείο Ηνίοχος που πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το 2018

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021


Μία τριετία μετά την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, μπαίνει ξανά πωλητήριο στο πρώην ξενοδοχείο «Ηνίοχος»
στην Ομόνοια.
Αυτή τη φορά από την 3Κ Τεχνική, την εταιρεία που είχε αγοράσει το ακίνητο το 2018, περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός της Αθήνας βρισκόταν στο επίκεντρο με συνεχή ανοδική πορεία, η οποία όμως ανακόπηκε από την πανδημία με την απόλυτη κατάρρευση του αριθμού των επισκεπτών της ελληνικής πρωτεύουσας και την ανάκαμψη να είναι σαφώς πιο αργή σε σύγκριση με τους νησιωτικούς προορισμούς.

Τώρα, η κατασκευαστική 3Κ Τεχνική, με δραστηριότητα στον τομέα της κατασκευής κυρίως δημοσίων αλλά και ιδιωτικών έργων έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση, τελικά, του ποσοστού που απέκτησε στις αρχές του 2018 στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαδικασίας από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.




Πρόκειται για ποσοστό 66,6% εξ’ αδιαιρέτου επί οικοπέδου επιφάνειας 630 τ.μ. και του πολυώροφου ξενοδοχείου συνολικής επιφάνειας 6.043 τ.μ. επί της οδού Βερανζέρου 26. Η 3Κ Τεχνική Α.Ε. έχει προκηρύξει διαγωνισμό με κλειστές προσφορές και κριτήριο επιλογής της υψηλότερη προσφερόμενη τιμή για την επιλογή αναδόχου, έχοντας αλλάξει τώρα το σχεδιασμό της.

Το ξενοδοχείο 3 αστέρων, είχε βγει προς πώληση εν έτει 2018 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e- publicrealestate, με αρχικό τίμημα στο 1,7 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 66,6%. Το κτίριο περιλαμβάνει συνολικά 134 δωμάτια, αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και δώμα και διαθέτει δύο υπόγεια, χρειάζεται ριζική ανακαίνιση, ενώ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Πρόκειται για μία «δύσκολη» περιοχή, η οποία πάντως έχει το πλεονέκτημα του μετρό με τις στάσεις Ομόνοια και Μεταξουργείο σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ επιπλέον το τελευταίο διάστημα υπάρχει σημαντική κινητικότητα και σε επενδυτικό επίπεδο: Σε απόσταση αναπνοής από το πρώην «Ηνίοχος», σχεδόν απέναντι, λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό, έχοντας ξεκινήσει τη δραστηριότητά του μέσα στο καλοκαίρι, το νέο ξενοδοχείο «Dave Red Athens» στον αριθμό Βερανζέρου 35 από την ισραηλινή Brown Hotels.

H τελευταία, σε συνεργασία και με επενδυτικά κεφάλαια που την υποστηρίζουν από το Ισραήλ, τη Γερμανία κ.α. είναι γνωστό ότι έχει επιδοθεί σε …μπαράζ επενδυτικών κινήσεων στα πέριξ της Ομόνοιας ‘’ποντάροντας’’ στην αναζωογόνηση της περιοχής.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template