Χοληστερίνη: Οι τροφές που ρίχνουν και «προλαβαίνουν» καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Δείτε ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στο να τη μειώσουμε.

Το πρόβλημα με την υψηλή χοληστερίνη στο αίμα μας είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ζητήματα στην υγεία μας.
Η υψηλή χοληστερίνη είναι παρόμοια με την υψηλή πίεση του αίματος, δεν προκαλεί συμπτώματα και μπορεί κάποιος να την ανακαλύψει εφόσον πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική Express, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, συμπεριλαμβανομένης μίας τροφής ιδανικής για εορταστικό σνακ.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα «κακής χοληστερίνης» που συνδέεται με καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά.

Ξηροί καρποί και αμύγδαλα
Ωστόσο, υπάρχουν επίσης τροφές που κάνουν καλό στη χοληστερίνη σας και έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδά της, όπως τα αμύγδαλα.
Οι ξηροί καρποί, γενικά, είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τροφές πλούσιες στα συγκεκριμένα λιπαρά αντί για κορεσμένα λιπαρά, μπορούν να βελτιώσουν τη χοληστερίνη μας, σύμφωνα με το Heart UK.


Μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Πέρα όμως από κορεσμένα λιπαρά, οι ξηροί καρποί είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και φυτικές στερόλες.
Μία τροφή που συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού μας και βοηθά στη χοληστερίνη μας.
Παραδείγματος χάρη, οι φυτικές στερόλες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδά της έως και 14%.
Βρίσκονται στις μεμβράνες των φυτικών κυττάρων, αλλά οι εταιρείες τα χρησιμοποιούν επίσης για να ενισχύσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ωστόσο, τα αμύγδαλα αποτελούν μία σπουδαία φυσική πηγή αυτών των φυτικών ενώσεων.
Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, οι φυτικές στερόλες είναι παρόμοιες με την χοληστερίνη του οργανισμού μας.

Αφού τις καταναλώσετε, ανταγωνίζονται τη χοληστερίνη, που οδηγεί στο μπλοκάρισμα της απορρόφησης της χοληστερίνης και κατά συνέπεια σε χαμηλότερα επίπεδα, εξηγούν ειδικοί.
Οι φυτικές ίνες αποτελούν ακόμα ένα εξαιρετικό συστατικό των ξηρών καρπών, καθώς μπορούν επίσης να εμποδίσουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από το έντερό μας.
Τα αμύγδαλα πάντως, θεωρούνται ως μια καλή επιλογή για να βοηθήσουν στη χοληστερίνη, τόσο από την κλινική Mayo όσο και από το Heart UK.

Κατάλληλες τροφές
Μάλιστα, συστήνεται να τρώμε 28 με 30 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα.
Επίσης τα αμύγδαλα είναι καλό να προστεθούν στις σαλάτες ή να καταναλώνονται ως σνακ.
Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών είναι εξίσου σημαντική με το να συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας, τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη.
Εάν τα αμύγδαλα δεν σας αρέσουν, υπάρχουν άλλοι τρόποι να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης, μέσω της άσκησης, της μείωσης του αλκοόλ και του καπνίσματος.
Το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), προτείνει επίσης λιπαρά ψάρια, καστανό ρύζι, ψωμί και ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά για τη μείωση της χοληστερίνης.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template