Μακροζωία: Αυτό είναι το κόκκινο ρόφημα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο και υπέρταση

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ένα φρούτο και συγκεκριμένα ο χυμός του, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ωφελήσει τόσο στην υπέρταση όσο και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η έρευνα για τη μακροζωία ανακαλύπτει σιγά σιγά τα μυστικά για την καλή υγεία, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους και οι ερευνητές έχουν υπογραμμίσει τις προστατευτικές επιδράσεις των φρούτων και την ικανότητά τους να αποτρέπουν τις ασθένειες.
Ένας χυμός, συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ζωής ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ο χυμός που βοηθά στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και στην υπέρταση
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σε θέση να αναστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα χάρη στις συγκεντρώσεις τους σε αντιοξειδωτικά και, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα δαμάσκηνα ανταγωνίζονται αυτά των μύρτιλων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Critical Review In Food Science And Nutrition», το φρούτο και τα παράγωγά του θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα. Για να μελετήσουν αυτές τις αντικαρκινικές επιδράσεις, οι ερευνητές μελέτησαν εργαστηριακά παρασκευασμένο εκχύλισμα δαμάσκηνου για τις πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχει.

Χαρακτηριστικά, οι ερευνητές έγραψαν: «Βρήκαμε ότι το PE60, ένα εκχύλισμα δαμάσκηνου του εμπορίου, ήταν πλούσιο σε περιεκτικότητα σε φαινολικά/φλαβονοειδή και ανέστειλε σημαντικά την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. Η εργαστηριακή παρασκευή του μεθανολικού εκχυλίσματος από δαμάσκηνο όταν προσαρμόστηκε για πολυφωνικά περιεχόμενα, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα με αυτά του PE60».
Όσον αφορά στην υπέρταση, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο χυμός δαμάσκηνου θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση σε διάστημα λίγων ημερών.

Μάλιστα, έρευνες έχουν υποδείξει την ικανότητα του χυμού δαμάσκηνου ως προς τη μείωση της υπέρτασης λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων του καλίου.
Συγκεκριμένα, το κάλιο είναι βασικό για πολλές από τις βασικές λειτουργίες του σώματος, καθώς βοηθά το σώμα να διατηρεί υγιή επίπεδα των υγρών στα κύτταρα, να ρυθμίζει τις συσπάσεις των μυών και να εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο αίμα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express» αναφέρεται στον χυμό δαμάσκηνου: «Το κάλιο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των κυττάρων, αφού ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό, διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων και είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση πρωτεϊνών και το μεταβολισμό των υδατανθράκων».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template