Αυτός αγόρασε το ΜΙΝΙΟΝ-Από πωλητής λουκουμιών στην Πάτρα σε Project δεκάδων εκατομμυρίων με Κόκκαλη και Μελισανίδη

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η εταιρεία Dimand Real Estate Development ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Dimand Real Estate Development ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίαςκαι το κτίριο θα έχει μικτή χρήση, καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας. 
Ο λόγος για τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, ιδρυτή της Dimand, εταιρείας που πήρε το όνομά της από τα αρχικά των ονομάτων που έχουν οι δύο γιοι του (Δημήτρης και Ανδρέας)

Ξεκίνησε να δουλεύει από μικρή ηλικία, πουλώντας... σοκολάτες και λουκούμια (σ.σ. ο πατέρας του εμπορευόταν ζαχαρώδη προϊόντα) σε περίπτερα στην Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Αφού έκανε διάφορες δουλειές στη γενέτειρα πόλη - ως υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, εκτελωνιστής, υπάλληλος τουριστικού γραφείου, και στη συνέχεια διευθυντής ξενοδοχείου και αντιπρόσωπος της DHL, της “American Express” και της SATO - ήταν ένας από τους δύο Έλληνες που άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα της McDonald’s sτην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι το 1992, μετά το πρώτο που είχε ανοίξει στο Σύνταγμα το Νοέμβριο του 1991.

Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ως επικεφαλής της Intradevelopment (του Σωκράτη Κόκκαλη) – εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη - διαχειρίστηκε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου Καραϊσκάκη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


Κάπου εκεί ξεκινάει και η ιστορία της Dimand, την οποία δημιούργησε το καλοκαίρι του 2002 μαζί με την σύζυγό του Πέρρη Μουζακιώτη (την οποία έχασε κάποια χρόνια αργότερα λόγω σοβαρής ασθένειας), τον Πάνο Παναγιωτίδη (νυν COO) και τον Νίκο Δήμτσα (νυν CIO).

Ως λάτρης του ποδοσφαίρου από τα παιδικά του χρόνια, η κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη ήταν μόνο η αρχή, καθώς ακολούθησαν έργα στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ, ενώ η Dimand έχει αναλάβει και τις κατασκευές για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Θα πρέπει ακόμη να θυμίσουμε ότι ο ίδιος υπήρξε σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων στο θέμα της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου. Τέλος η Dimand έχει ανάλαβει και την ανάπτυξη του νέου γηπέδου του Πανιωνίου.




Αυτό όμως που έχει πάει την Dimand σε άλλο επίπεδο είναι οι μεγάλες συνεργασίες που έχει καταφέρει να συνάψει τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας της να συμμετέχει σε projects εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ άλλων, με την Prodea Investments “τρέχει” το μεγάλο project των 50 εκατ. Ευρώ που αφορά στην αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά μέσω της Piraeus Tower (όπου η Cante Holdings -που αποτελεί τον επενδυτικό φορέα κατά 65% της Dimand και 35% της EBRD- κατέχει το 70%). Η επένδυση αυτή προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων και καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, χώρο εστίασης και γραφεία.


Ακόμη με την Prodea συνεργάζεται για την ανάπτυξη μιας σημαντικής έκτασης στη Λ. Συγγρού στη συμβολή με Λαγουμιτζή (τέως Importex), για την ανάπτυξη γραφείων επιφάνειας 24.000 τ.μ., ενώ παράλληλα θα “τρέξουν¨από κοινού ένα ακόμη τουριστικό project (μαζί με Prodea Investmens) ύψους 50 εκατ. Ευρώ στα Χανιά που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία και κατοικίες.





Σε συνεργασία με την Grivalia, η Dimand έχει αναπτύξει τις πρώην εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος» στον Αγιο Διονύσιο Πειραιά, το Piraeus Port Plaza, έχει αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου των πρώην γραφείων της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο, ενώ είναι αυτή που θα “τρέξει” το έργο που αφορά την ανάπλαση της έκτασης στα Αστέρια της Γλυφάδας, καθώς και την ανακατασκευή του κτιρίου των πρώην γραφείων της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο.
Το όραμα για...20 Moxy

Ακόμη η εταιρεία δρομολογεί το νέο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο, στην Ομόνοια (μετά το πρώτο που άνοιξε στην Πάτρα), ενώ στον σχεδιασμό της Dimand είναι άλλα δύο στην Αθήνα, και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα και Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, η εξέλιξή του παγκοσμίως δείχνει ότι στην Ελλάδα μπορεί να δούμε έως και 20 Moxy και σίγουρα Moxy Islands, όπως στη Σαντορίνη.

Σημαντικά σχέδια έχει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος με την ομάδα του και για την Θεσσαλονίκη. Εκτός από το Thess INTEC, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των βασικών της επενδυτικών σχεδίων, η Dimand δίνει ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης.

Η ηγετική ομάδα της Dimand εστιάζει κυρίως την δυτική πλευρά της πόλης, η οποία βιώνει μία…αστική αναγέννηση (Urban regeneration). Το σχέδιο επέκτασης της Dimand στην Θεσσαλονίκη θα εστιαστεί σε γραφειακούς χώρους και σε ακίνητα τουριστικής χρήσης και κατά κύριο λόγο σε αειφόρα αποδοτικά ακίνητα, νέα κτίρια, καθώς υπάρχουν αρκετά b class κτίρια τα οποία χρειάζονται ενεργειακή αναβάθμιση.

Πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση χώρου στη δυτική είσοδο της πόλης, επό της οδού 26ης Οκτωβρίου με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου business park στην πόλη. Η πρώτη φάση της επένδυσης, η οποία υπολογίζεται περίπου σε 35 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει 15.000 τ.μ. ενώ προβλέπεται και επέκταση με σύγχρονους βιοκλιματικούς γραφειακούς χώρους 16.000 τ.μ.
Έμπνευσή του ο…Akio Morita   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template