Ιερά σύνοδος σε πιστούς: Χωρίς εμβόλιο η rapid test δεν θα έρχεστε να προσευχηθείτε στους ναούς

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η Ιερά Σύνοδος «εξορίζει» τους ανεμβολίαστους
πιστούς από τις εκκλησίες, καθώς θα χρειάζεται rapid test για να μπουν στο χώρο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι και οι ανεμβολίαστοι κληρικοί θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα για να ασκούν τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα.

Μπορεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να άφησε εκτός τις εκκλησίες από τους χώρους στους οποίους χρειάζεται τεστ για να μπει κάποιος, παρόλα αυτά όπως είχαμε αναφέρει η απόφαση της κυβέρνησης είχε να κάνει περισσότερο με επικοινωνιακούς λόγους, καθώς αργά ή σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε ότι λόγω «πιέσεων» θα άλλαζε την απόφαση της.

Τελικά αυτό ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, η οποία σε εγκύκλιο που εξέδωσε καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). 
Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει έντονη σύγκρουση μεταξύ της Ιεράς Συνόδου και των κληρικών, καθώς το 90% των κληρικών απορρίπτει αυτά τα μέτρα.

Είναι η δεύτερη σύγκρουση μετά από τότε που η Ιερά Σύνοδος συναίνεσε στο νομοσχέδιο Α.Τσίπρα για να πάψει η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος. Οι κληρικοί προειδοποίησαν με ολική αποχή από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και προειδοποίησαν ότι θα ασκούν τα καθήκοντα τους, για να μην έρθουν σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, εκτός των εκκλησιών.

Να αναφέρουμε ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template