Το Μαξίμου στρώνει το έδαφος για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό το 2022 - Συνεχίζεται η επίθεση σε ανεμβολίαστους

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες πέραν των 60άρηδων. Μάλιστα, αν κρίνουμε από τις συζητήσεις που γίνονται στην Κομισιόν και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτικός καθολικά σε όλους.


Τι είπαν οι Οικονόμου – Σκέρτσος και η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Kluge

Είναι ενδεικτικό ότι ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο με δεδομένες τις σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, αλλά και του ανάλογου προσανατολισμού της Αυστρίας και της Γερμανίας ως προς το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη και κατάληξε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί.
Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που προχωράει στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και διαχρονικά ακολουθεί την πρακτική των κυρίαρχων χωρών της Ε.Ε. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση με τα τελευταία μέτρα θα περιμένει να δει την ανταπόκριση για τους εμβολιασμούς στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τόνισε εχθές ότι «ακόμα και αν οι μισοί από τους 500.000 να προσέλθουν, θα είναι επιτυχία».
Το σενάριο αυτό συζητήθηκε και στην σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Π.Ο.Υ Hans Kluge. Ο κ. Kluge εξήρε την απόφαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60άρηδων και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εμβολιασμού της 3ής δόσης.

Έρχονται και άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα θα πάρει την απόφαση να ανοίξει την πλατφόρμα για την 3η δόση ακόμα και σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει το 4μηνο από την δεύτερη δόση. Τα ανωτέρω μέτρα θα συνοδευτούν με ακόμα πιο περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. 

Η κυβέρνηση σκέφτεται να «κόψει» το γήπεδο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να απαγορεύσει την είσοδό τους στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, να επιβάλει ακόμα και rapid test καθημερινό για βασικές ανάγκες, όπως η αγορά τροφίμων από το σούπερ μάρκετ. Μέτρα, που ουσιαστικά θα πιέσουν και τις άλλες ηλικιακές ομάδες, τις νεότερες ηλικίες να εμβολιαστούν ώστε στα Χριστούγεννα να έχει πέσει το υψηλό ιικό φορτίο στη χώρα.

Ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι την άνοιξη θα τελειώσει το εξάμηνο ακόμα και για αυτούς που έχουν ή θα κάνουν μέχρι τέλους του 2021 την τρίτη δόση. Γι’ αυτό το λόγο, για να μη χρειάζεται να σπεύδει κάθε φορά να πείθει ηλικιακές ομάδες για την κάθε δόση, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να αποφασιστεί από την Κομισιόν η υποχρεωτική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ΠΟΥ και Κομισιόν έχουν σημάνει συναγερμό για την μετάλλαξη Omicron. Όχι γιατί είναι πιο επικίνδυνη – αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες-, αλλά διότι τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν από τις παρασκευάστριες εταιρείες και να προχωρήσει ο καθολικός εμβολιασμός.

Σωτήρης Πίκουλας

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template