Θεαματικές συλλήψεις για κύκλωμα Ελληνοποιήσεων! Με «εγκέφαλο»τον διοικητή ασφαλείας Ασπροπύργου, Γιώργο Μπέλο, και 34 αστυνομικοί,

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Θεαματικές συλλήψεις χωρίς προηγούμενο που οδήγησαν στο σπάσιμο ενός ακόμη σπυριού διαφθοράς στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.Σχεδόν ο μισός …Ποινικός Κώδικας βαρύνει τους 20 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων. 
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων σε βάρος τους, αφού μελετήθηκε η ογκώδης δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα η ποινική δίωξη αφορά σειρά αδικημάτων, κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα και στρέφεται ανά περίπτωση σε βάρος των 20 συλληφθέντων, ανάμεσά τους αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, ένας δικηγόρος, κ.ά
Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην υπόθεση εμπλέκονται πολλές δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και 34 αστυνομικοί, ενώ η συνολική λεία του κυκλώματος υπολογίζεται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορίες είναι: εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Ακόμη ποινική δίωξη, κατά περίπτωση ασκήθηκε για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε σε ανακριτή, οι συλληφθέντες εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια και τις πλαστές ταυτότητες προς πολίτες τρίτων χωρών με σκοπό τη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα. 
Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να είχαν «ταρίφα» μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ κατά περίπτωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται ακόμη και το ενδεχόμενο να έφτιαχναν νέες ταυτότητες σε κακοποιούς για να χαθούν τα ίχνη τους.

Όλα αυτά προέκυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες τους οδήγησαν κατ’ αρχήν στο γραφείο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Γιώργου Μπέλλου. Μέσα στο χρηματοκιβώτιο, το συνδυασμό του οποίου είχε …ξεχάσει ο διοικητής, βρήκαν 320.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν έχει κανένα λόγο να φυλάσσεται σε αστυνομικό τμήμα. Αυτά τα 320.000 ευρώ ήταν ένα μέρος των συνολικά 600.000 ευρώ που κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Το κύκλωμα διευκόλυνε βαρυποινίτες αλλάζοντας τις ταυτότητες τους. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος «διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ’ αυτών (με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν) και επιπλέον διευκολύνοντας την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες Χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου και ορισμένοι κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων συνελήφθησαν.

Ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήταν ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελής, πολύπλοκη και καθόλου τυχαία, με διακριτούς και αλληλένδετους των μελών της ρόλους, με το κάθε μέλος να υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας (Διευθύνοντα – εγκέφαλο της οργάνωσης), μη δυνάμενο να εφαρμόσει μόνο του το σχέδιό του, καθιστώντας κοινωνούς και τα λοιπά μέλη και επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων Έλληνα πολίτη, κυρίως σε αλλοδαπούς αλλά και σε ημεδαπούς είτε με τη χρήση ψευδών στοιχείων μη υπαρκτών ατόμων, είτε με τη χρήση στοιχείων ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε με τη χρήση στοιχείων υπαρκτών ημεδαπών, κατόπιν προηγηθείσας ψευδούς δήλωσης απώλειας προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, είτε με τη χρήση των πραγματικών τους στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

»Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επετύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής».   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template