Μετά τη ΘΥΡΑ 7 και τη ΠΑΕ ΠΑΟ, η ORIGINAL 21 καταπέλτης κατά της βίαιης «εργαστηριακής» κατάργησης της ελευθερίας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Με μια ανακοίνωση-βόμβα η Original 21 ήρθε να προστεθεί στο κοινό μέτωπο της επίθεσης κατά της κυβέρνησης που εξαπέλυσαν τόσο η Θύρα 7, όσο και η ΠΑΕ Παναθηναικός με αφορμή την απόφαση για μείωση της πληρότητας των γηπέδων στο 10%.


Πριν σας παρουσιάσουμε την ανακοίνωση της Originanl 21 θα πρέπει να επισημάνουμε στους φιλάθλους όλων των Ελληνικών Ομάδων ότι αυτό που συμβαίνει (δηλαδή οι απαγορεύσεις του να ψυχαγωγείται, του να εργάζεται και του επιχειρείν που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Δύσης (κυρίως της Ευρωπαικής Ένωσης και των ΗΠΑ) ξεκίνησαν όταν ο εργαστηριακός ιός διέρρευσε από ατύχημα ή συνειδητά από ασυνείδητους κατά της ανθρωπότητας.

Δεν αφορά αυτό που συμβαίνει μόνο την Ελλάδα και δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης η πηγή του κακού την ίδια στιγμή που οι Τσίπρας-Ανδρουλάκης έχουν ταχθεί θανάσιμα αποφασιστικά υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών παρότι γνωρίζουν ότι ο ιός είναι εργαστηριακός και στα εργαστήρια μπορούν να κατασκευαστούν πάσης φύσεως μεταλλάξεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν βγάζουν κιχ για τη προέλευση του ιού τη στιγμή που στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ολόκληρη επιτροπή ασχολείται με την προέλευσή του.

Οταν ακούτε τον Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη να μιλάνε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες) τη στιγμή που μία χώρα όπως η Δανία για παράδειγμα παρότι έχει εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού της έχει παγκόσμια πρωτιά στα κρούσματα, η εμμονή τους για υποχρεωτικό εμβολιασμό βρωμάει θάνατο.


Συνεχίστε το διάβασμα…

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, στο σχετικό Δελτίο Τύπου του αναφέρει τα εξής:

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας επιλέγει να φύγει για διακοπές στα κατά τα άλλα συμπαθή Ζαγοροχώρια και ο “πασπαρτού” υπουργός του σε συνδυασμό με όλους αυτούς που χειρίστηκαν την πανδημία και έφεραν τα κρούσματα σε 29 χιλιάδες ημερησίως, με το Ε.Σ.Υ να ασφυκτιά και τις Μ.Ε.Θ δραματικά γεμάτες, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δηλώσουν παραίτηση, αποφασίζουν για μια ακόμα φορά να “πετάξουν τη μπάλα” αλλού.


Kλείνουν τα γήπεδα και ρίχνουν ευθύνες εκεί που ουσιαστικά δεν υπάρχουν αφήνοντας ταυτόχρονα απροστάτευτους τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ, τα παιδιά μας στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, τους παππούδες μας στα γηροκομεία και άλλους χώρους διασποράς του ιού, εν αντιθέσει με τα ανοιχτά στάδια που δεν έχει παρατηρηθεί καμία διασπορά.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα παιχνίδι εντυπώσεων και για κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου, χωρίς καμία βάση και λογική. Αλλά για ποια λογική συζητάμε, όταν αυτοί οι τύποι διαχειρίζονται τις ζωές μας και τις έχουν φέρει σε επίπεδα σήψης και διάλυσης, φτώχειας και δυστυχίας και καθημερινών δεκάδων θανάτων!

Η ORIGINAL 21 τίθεται ξεκάθαρα απέναντι στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και την απόφαση του κλεισίματος των γηπέδων και απαιτεί να μην υποβιβάζονται οι οπαδοί – ανεξαρτήτου χρώματος – σε πολίτες β κατηγορίας!

Είμαστε άνθρωποι του μόχθου που έχουμε πληρώσει διαρκείας για όλη τη χρονιά και που ανυπομονούμε να έρθει η Κυριακή να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα!

Διεκδικούμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που μας ανήκει και θα την ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! Λέμε ΝΑΙ στην υπεύθυνη στάση απέναντι στην πιο δύσκολη εποχή του αιώνα, ΟΧΙ στην υποκρισία!

ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Υ.Γ: Υ.Γ: Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στο Βικέντιο από τους Fentagin που έχασε την κορούλα του… Η συμπαράσταση μας στην οικογένεια του είναι δεδομένη. Ως Οπαδοί, ως Άνθρωποι, ως Γονείς. Μείνετε δυνατοί!».

Eπιτέλους μία ανακοίνωση του Ολυμπιακού η οποία θα μπορούσε να είναι η αφετηρία της πιο συναρπαστικής επανάστασης που γνώρισε η Ελλάδα και η Ευρώπη εάν την ανακοίνωση του Ολυμπιακού ακολουθήσει αντίστοιχη της ΠΑΕ Παναθηναικός, της ΠΑΕ ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της ΠΑΕ Αρης και φυσικά όλων των υπολοίπων ομάδων μπάσκετ, βόλλευ, κλπ καθώς και όλων των κατηγοριών και σε όλους τους αθλητικούς συνδέσμους της χώρας. Γύρευε η Επανάσταση κατά της Τυραννίας του Δυτικού Κόσμου να αρχίσει από τη Θύρα 7!

Καλούμε με την ευκαιρία τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και των υπολοίπων ομάδων να ρωτήσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα πως είναι δυνατόν να βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2020 ανάμεσα σε μια χούφτα καθηγητές σε όλο το κόσμο (μερικές δεκάδες) οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν την φυσική προέλευση του ιού και όχι τη καταφανέστατα εργαστηριακή του προέλευση η οποία έχει σκοπό να αλλάξει το δυτικό κόσμο γιατί στους υπόλοιπους με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν δείχνουν να περνάνε τα lockdowns και οι εντολές εμβολιασμού.

Παρότι η αναφορά μόνο στους εμβολιασμένους φιλάθλους είναι προβληματική και αδικεί τους φιλάθλους στο σύνολό τους (μια και ιδιαίτερα με την εργαστηριακή μετάλλαξη Omicron κυρίως οι εμβολιασθέντες νοσούν και μεταδίδουν) παρόλα αυτά ως πρώτη αντίδραση είναι καλοδεχούμενη.

Τη μεγαλύτερη τυραννία έχουν υποστεί οι λαοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μήπως μετά από δύο χρόνια και αφού σιγοβράζουν τους λαούς της Ευρώπης σαν το βάτραχο ήρθε η ώρα της Κόκκινης, της Πράσινης, της Κίτρινης, της Πολύχρωμης Επανάστασης.


Κι εσύ Τάκη Τσουκαλά, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον Καθηγητή Τσιόδρα πως και γιατί από τον Ιανουάριο του 2020 έσπευσε να χαρακτηρίσει φυσικής προέλευσης της πανδημία.

Κι αφού είναι φυσικής προέλευσης οφείλει ο κ. καθηγητής να μας πει, ποιο είναι το ζώο-ξενιστής;

Μήπως ο Μαγιορκίνης που συνυπογράφει τη μελέτη φυσικής προέλευσης του ιού που αλλάζει βίαια τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα;

Ιδού η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι οξυδερκείς λοιμοξιολόγοι-σατυροβαρκάρηδες, τραχανοπλαγιάδες (ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι θα κάνει την 4η ενισχυτική κάτω από το Λευκό Πύργο σε ζωντανή μετάδοση), “έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου”>

Η ανακοίνωση:

Με έκπληξη ακούσαμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για παρουσία φιλάθλων μόλις 10% στα ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας. Ακούσαμε ως πρόφαση το ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, κάτι που είναι προφανώς αυθαίρετο και ισοπεδωτικό, διότι διαφορετικά κάποια επαγγελματική ομάδα θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ως γηπεδούχος.

Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%.

Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιλέγει σε κάθε αγώνα 1000 «εκλεκτούς» ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους του, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας.

Ταυτόχρονα, δυστυχώς όλοι οι φίλαθλοί μας θα βρεθούν σε κλειστούς χώρους εστίασης , σε πολύ πιο κοντινές αποστάσεις, για να παρακολουθούν τους ίδιους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα έβλεπαν στα ανοιχτά γήπεδα, αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες προβάλλονται σε κλειστές τηλεοπτικές πλατφόρμες που δεν διαθέτουν όλοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμοξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης.

Περαιτέρω, τους καλούμε να επανεξετάσουν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφ’ ενός δημιουργούν δυο μέτρα και δυο σταθμά και αφ’ετέρου είναι απορίας άξιο πως προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο από την πανδημία, καθώς επιλέγεται για ακόμη μια φορά να κλείσουν τα ανοιχτά γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ανοιχτοί οι κλειστοί χώροι που συνωστίζονται χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άτομα, σε συναυλίες, θέατρα, χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, μπαρ κλπ.

Ακριβώς όπως έγινε και στο παρελθόν με τη σιωπή να κυριαρχεί στα άδεια ποδοσφαιρικά γήπεδα, όταν λίγο πιο πέρα είχαμε συναυλίες με χιλιάδες άτομα…

Καλούμε τη Super League να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο ώστε με σύνεση και ορθολογισμό να παρθούν συλλογικά αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Tην ανακοίνωση του Ολυμπιακού ακολούθησε η αντίστοιχη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Για αποφάσεις που «προσυπογράφουν κατ’ ουσίαν τον μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους» κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι «μονόδρομος ο επαναπροσδιορισμός των ανακοινώσεων».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας βάζουν στο στόχαστρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι σημερινές ανακοινώσεις προσυπογράφουν κατ’ ουσία το μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακολούθησε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας στους εντός έδρας αγώνες της και επ’ ουδενί αποδέχεται τον ισχυρισμό ότι οι αποφάσεις για παρουσία το μέγιστο 1.000 φιλάθλων ανά παιχνίδι, προέκυψαν από την έλλειψη εφαρμογής των πρωτοκόλλων. Ασφαλώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, πλην όμως είναι απολύτως ακατανόητο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο τη στιγμή που σε άλλα δημόσια θεάματα, εκδηλώσεις όπως και μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (νωπές είναι οι μνήμες του συνωστισμού σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ), δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης.

Φυσικά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ορθώς παραμένουν σε σχετικά εύρυθμη λειτουργία χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι, κλπ. Στον αντίποδα ουδείς δύναται να κατανοήσει πώς την ίδια στιγμή τα ανοιχτά γήπεδα οδηγούνται στο κλείσιμο, τη στιγμή που θαμώνες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης δεν φορούν καν προστατευτική μάσκα.

Κρίνουμε δε παντελώς πρόχειρη και ανεφάρμοστη την υποχρέωση επιλογής του 10% των εκατομμυρίων φιλάθλων του συλλόγου μας, προκειμένου να παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού.

Ως εκ τούτου αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει εν τω συνόλω τις σημερινές ανακοινώσεις. Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι στη δέσμη μέτρων που θα επαναδιατυπώσει τις σημερινές άτοπες αποφάσεις, θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των ΠΑΕ, όπως αυτές θα διαμορφωθούν μέσω του θεσμικού οργάνου μας, της Super League».

Τι συμβαίνει στο πλανήτη;



Αρχική δημοσίευση 15 Μαίου 2021.

Είναι απλό. Δεν μπορεί να υπάρξει καμμία Επιχείρηση Ελευθερία ακόμη και εάν εμβολιασθούν τα 4 και πλέον δις κάτοικοι του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων τα μωρά των εγγύων.

Κι αυτό γιατί την επόμενη μέρα του παγκόσμιου εμβολιασμού ή μετά από λίγο θα έχουν εξαπολύσει τον επόμενο ιό για την επόμενη ακόμη πιο θανάσιμη πανδημία την οποία στο μεταξύ θα την έχουν προαναγγείλει ο κ. Gates, ο κ. Οbama, o κ. Clinton και η κόρη του, o κ. Fauci, o κ. Τσιόδρας, ο κ. Peter Daszak και κάποιοι που συμπληρώνουν το παρεάκι προκλητικά μπροστά στη μούρη μας.

Mόλις πριν λίγο (10 Ioυνίου 2021) στη γερμανική Bild ανέβηκε ένα ακόμη περισταστικό θανάτου μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Στην Ελλάδα σχεδόν καθημερινά έχουμε απώλειες ανθρώπων λίγο μετά τον εμβολιασμό τους είτε με το εμβόλιο της Pfizer είτε με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στις ΗΠΑ το 46% των Αμερικανών πιστεύει πλέον ότι ο ιός διέρρευσε από το εργαστήριο της Wuhan.

By The Clockwork Orange Times Team



O Nicholas Wade (is a science writer, editor, and author who has worked on the staff of Nature, Science, and, for many years, the New York Times) στη συγκλονιστική έρευνά του (μετά από αυτές άλλων συναδέλφων του και δημοσιογράφων που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό των New York Times και το Vanity Fair) αφήνει να εννοηθεί ότι και οι 3 ιοί ( Sars1, Sars2 και Covid-19) ήταν εργαστηριακοί και θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει επίτηδες ώστε να χτισθεί μέσα από τον τρόμο η Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας στην οποία ουδείς ηγέτης θα μπορούσε να αντισταθεί.

Η Κυβέρνηση Biden δημοσιεύοντας την παλαιότερη έκθεση του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών για τους 3 επιστήμονες του Iνστιτούτου της Wuhan που νοσηλεύθηκαν ως πρώτα κρούσματα σε Νοσοκομεία της Wuhan θα επαναφέρει στην επικαιρότητα το μόνο πραγματικό σενάριο της προέλευσης του ιού που δεν είναι άλλο από την εργαστηριακή του προέλευση.

Έκτοτε ο πλανήτης και ειδικά οι Αμερικανοί πολίτες (σε ποσοστό 46% πιστεύουν ότι ο ιός παρασκευάστηκε στο Εργαστήριο της Wuhan) μαζί με δημοσιογράφους και επιστήμονες ανακαλύπτουν σοκαρισμένοι τι είχε συμβεί και τον ρόλο του Reter Daszak της περίεργης MKO EcoHealth Alliance η οποία χρηματοδοτούσε τη παραγωγή των θανάσιμων ιών για την ανθρωπότητα με το άλλοθι ότι τα gain of function πειράματα θα βοηθούσαν την επιστήμη. Κι όμως αυτά θα γινόταν το μέσο για να επιβληθεί μια άλλους είδους παγκόσμια διακυβέρνηση. Το εργαστήριο της Wuhan χρηματοδοτούσαν επίσης η Ευρωπαική Ενωση, το Αμερικανικό Πεντάγωνο, κορυφαία Ευρωπαικά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί ήθελαν να ξεπαστρέψουν την ανθρωπότητα.

Αλλά μας είναι αδιανόητο ο ΠΟΥ να έχει στις τάξεις του τον Ρeter Daszak σαν επιθεωρητή ο οποίος ταυτόχρονα συνεργάζεται με το Ιδρυμα Gates και όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Fauci διατηρούσε και με τον ίδιο εξαιρετική συνεργασία. Ο Fauci έσπευσε με το ξέσπασμα της πανδημίας να εξαφανίσει την εργαστηριακή προέλευση και να επιβάλλει τα εμβόλια mRNA τα οποία επί 10 χρόνια προσπαθούσαν να πάρουν άδεια παρόλα αυτά αποτύγχαναν όπως έγραψε ο επιστημονικός ιστότοπος STATNEWS επειδή προκαλούσαν βλάβη σε άλλα όργανα των ποντικιών πειραματόζωων όπως το συκώτι.

Πως γίνεται ο Φιλάνθρωπος που “σώζει” τα παιδάκια της Αφρικής εμβολιάζοντάς τα να είναι την ίδια στιγμή και στενός φίλος ενός Παιδόφιλου και εμπλεκόμενου σε sex trafficking σε τέτοιο βαθμό που οδήγησε τη σύζυγό του να ζητήσει διαζύγιο;

Oι συμπτώσεις είναι πολλές. Τα εργαστηριακά πειράματα για την παρασκευή ιού Sars μεταδιδόμενου στον αέρα προκλητικά και επικίνδυνα επαναλαμβανόμενα.

Σήμερα θα ξεδιπλώσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε.

Πρόκειται για στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί ήδη τόσο στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη όπως οι New York Times, όσο και σε ειδικά επιστημονικά περιοδικά καθώς και ντοκουμέντα ανεξάρτητων ερευνητών.

Πριν ξεκινήσουμε θεωρούμε χρέος μας να διευκρινήσουμε ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Ελληνες αρχηγοί των κομμάτων και ιδιαίτερα τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ουδεμία γνώση και ουδεμία συμμετοχή σ΄αυτό το παιγνίδι το οποίο εάν δεν πρόκειται για ένα παιγνίδι συμπτώσεων θα μπορούσε να είναι κατασκευή νοσηρών εγκεφάλων.

Οι εγκέφαλοι ή ο εγκέφαλος του σχεδίου προφανώς θεωρεί τους Έλληνες πολιτικούς πολύ αναλώσιμους ώστε να τους μυήσει στο σχέδιό του. Παίζει όμως δυνατά το σενάριο να τους χρησιμοποιεί.

Στο χέρι του αναγνώστη είναι να εκλάβει όσα διαβάσει σαν απλές συμπτώσεις, σαν θεωρίες συνομωσίας ή ώς τα στάδια του Global Health Governance ή Global Health Imperialism.


Λοιπόν πάμε να δούμε ποιοι έχουν μιλήσει δημόσια για την ισχυρή πιθανότητα εργαστηριακής κατασκευής-παρασκευής του ιού της Covid-19.

Aπό το ποιοι είναι μπορείτε να αξιολογήσετε σαν αναγνώστες και υπεύθυνοι πολίτες την αξιοπιστία τους.

1. H Επικεφαλής του National Intelligence των HΠΑ κ. Avril Haines θα δηλώσει στις 14 Απριλίου 2021 σε ακρόαση της Γερουσίας ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν γνωρίζει ακριβώς πού, πότε ή πώς μεταδόθηκε αρχικά ο ιός COVID-19″.

Η ίδια σημείωσε δύο θεωρίες: ότι προέκυψε από την ανθρώπινη επαφή με μολυσμένα ζώα ή πως υπήρξε αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος.



H κ. Avril Haines

[The intelligence community does not know exactly where, when or how the COVID-19 virus was transmitted initially,” Haines told a Senate hearing. She noted two theories, that it emerged from human contact with infected animals or the result of a laboratory accident.

“We’re continuing to work on this issue and collect information,” Haines said in response to questioning by Senator Marco Rubio, the top Republican on the Senate intelligence panel, about the virus’s early spread in China.]

2. O πρώην επικεφαλής της MΙ6 Sir Richard Dearlove ο οποίος δήλωσε στη Telegraph ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι το ξέσπασμα ξεκίνησε με διαρροή από ένα κινεζικό εργαστήριο. “Νομίζω ότι αυτό ξεκίνησε ως ατύχημα. Αυτό εγείρει το ερώτημα εάν η Κίνα θα αναλάβει την ευθύνη και εάν η Κίνα θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση”, δήλωσε ο Dearlove.


Πράγματι, μια έκθεση της Medium σημειώνει ότι η επιστήμονας Shi Zhengli του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan (WIV), επίσης γνωστή ως “Bat Woman”, και η ομάδα της είχε κάνει “χιμαιρικές κατασκευές” ήδη από το 2007 και μόλις το 2017 έλαβε επιχορήγηση ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Shi το 2019 έγραψε σχετικά με τη χρήση “δεδομένων αλληλουχίας πρωτεϊνών S, τεχνολογίας μολυσματικών κλώνων, in vitro και in vivo πειραμάτων μόλυνσης” στο Sarsr-CoV. Όταν το γονιδίωμα Sars-CoV2 αλληλουχήθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο κοινό στις 10 Ιανουαρίου, δεν ήταν γνωστά στενά συγγενή στελέχη.


Ο πρώην επικεφαλής της MI6 Sir Richard Dearlove

3. Μια κοινή βρετανική-νορβηγική μελέτη ισχυρίζεται ότι ο κοραναϊός πoυ ξέσπασε στη Wuhan (COVID-19) είναι μια “χίμαιρα” που κατασκευάστηκε σε ένα κινεζικό εργαστήριο.



Η μελέτη, που συντάχθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Angus Dalgleish-photo πάνω και τον Νορβηγό ιολόγο Birger Sorensen-photo κάτω και δημοσιεύθηκε στο QRB Discovery του Πανεπιστημίου του Cambridge, ισχυρίζεται ότι το Sars-CoV2, ο ιός που προκαλεί το COVID-19, δεν εξελίχθηκε φυσικά, αλλά μάλλον χειραγωγημένα από ανθρώπινο χέρι (επιστήμονας).

Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι οι ακίδες πρωτεΐνες του ιού περιέχουν “εισαγόμενες τομές”.



Οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν επίσης ότι ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί μόλις άρχισε να μολύνει τον άνθρωπο, προφανώς υποδηλώνοντας ότι είχε ήδη πλήρως προσαρμοστεί στην ανθρώπινη βιολογία στο εργαστήριο.

(Δηλαδή ήταν από κατασκευής του παρασκευασμένος δολοφόνος)

Ο Sorensen είπε στο Νορβηγικό NRK ότι αυτό είναι “αρκετά ασυνήθιστο για ιούς που διασχίζουν τα εμπόδια περνώντας από το ένα είδος στο άλλο.
Πρόσθεσε ότι ο ιός έχει ιδιότητες που διαφέρουν πολύ από το SARS και «που δεν έχουν ανιχνευθεί ποτέ στη φύση».

Αφού εξέτασε προσεκτικά τη γενετική αλληλουχία του ιού, είπε ότι δεν φαίνεται να έχει εξελιχθεί από φυσικές διεργασίες.

Ο Νορβηγός ιολόγος ισχυρίζεται ότι ο κοροναϊός είναι «χίμαιρα» που κατασκευάσθηκε στο κινεζικό εργαστήριο.

Ο Sorenson είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι πιστεύει ότι ο ιός σχετίζεται με μια σειρά από “μελέτες κέρδους λειτουργίας” που διεξάγονται στην Κίνα. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα συνεργάζονται για μια τέτοια έρευνα σε προηγμένα εργαστήρια για πολλά χρόνια.

Ο σκοπός της απόκτησης μελετών λειτουργίας είναι να αυξήσει τεχνητά τη μεταδοτικότητα ενός ιού για να διευκολύνει την επανάληψη των επιστημονικών πειραμάτων γρήγορα. Τέτοιοι “χειραγωγημένοι” ιοί αναφέρονται ως «χίμαιρα».

Ο Sorensen ισχυρίζεται ότι στα πρώτα στάδια της επιδημίας, οι Κινέζοι επιστήμονες συζήτησαν τις τροποποιημένες ακολουθίες του ιού με τη κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, είπε ότι πιστεύει ότι τους τελευταίους μήνες, η κινεζική κυβέρνηση έχει καταστείλει όλη τη δημόσια συζήτηση για το θέμα. “Οι παρεμβληθείσες ακολουθίες δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν δημοσιευτεί. Αν ήταν σήμερα (εκ των υστέρων δηλαδή), δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Ήταν ένα μεγάλο λάθος που έκαναν οι Κινέζοι.”



4. Oι New York Times παρουσίασαν πρόσφατα έρευνα 18 επιστημόνων η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες για την ώρα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να ορίσουν ως πηγή προέλευσης της Covid-19 τη φυσική προέλευση ή τη διασπορά μετά από διαρροή από εργαστήριο. Το εάν η διαρροή είναι ατύχημα ή έγινε ηθελημένα δεν εξετάζεται για την ώρα. Πάντως ακόμη και στο σενάριο του ατυχήματος οι εμπλεκόμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Οι 18 επιστήμονες της έρευνας συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.

Οι διοργανωτές της έρευνας Jesse Bloom ο οποίος μελετά την εξέλιξη των ιών στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson στο Σιάτλ, και ο David Relman, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, δήλωσαν ότι προσπάθησαν να διατυπώσουν μια άποψη και στη συνέχεια να αναμένουν η επιστήμονες ανά το κόσμο να πάρουν θέση μέσα από τις έρευνές τους. Η έρευνα έρχεται μετά τη βεβιασμένη και άτσαλη επιχείρηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και του Fauci να επιμείνουν στη θεωρία της φυσικής μετάδοσης.

«Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης που ακούτε για την προέλευση του SARS-CoV-2 προέρχεται από αυτό, νομίζω, από τον σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων που αισθάνονται πολύ σίγουροι για τις απόψεις τους», δήλωσε ο Bloom.

Πρόσθεσε: «Όποιος κάνει δηλώσεις με υψηλό επίπεδο βεβαιότητας γι ‘αυτό ξεπερνά ό, τι είναι δυνατόν να κάνουμε με τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Το βασικό συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι οι θεωρίες της τυχαίας απελευθέρωσης από ένα εργαστήριο και οι ζωονοσογόνοι διαρροές παραμένουν βιώσιμες-δηλαδή παίζουν και τα δύο σενάρια.

Οι υποστηρικτές της ιδέας ότι ο ιός μπορεί να έχει διαρρεύσει από ένα εργαστήριο, ειδικά το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan στην Κίνα όπου μελετήθηκαν οι ιοί SARS, ενεργοποιήθηκαν (τα πήραν στο κρανίο με την επιχείρηση συγκάλυψης) φέτος όταν μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εξέδωσε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι μια τέτοια διαρροή ήταν εξαιρετικά απίθανη παρόλο που η αποστολή δεν διερεύνησε ποτέ κανένα κινεζικό εργαστήριο.

Η ομάδα επισκέφθηκε το εργαστήριο Wuhan, αλλά δεν το διερεύνησε. Μια εργαστηριακή έρευνα δεν ήταν ποτέ μέρος της εντολής τους. Η έκθεση, που εκπονήθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, δέχθηκε εκτενή κριτική από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλους ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε συνεργαστεί πλήρως και περιόρισε την πρόσβαση των διεθνών επιστημόνων σε πληροφορίες.

Σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες έρευνες η συγκεκριμένη δεν πήρε θέση υπέρ του ενός σεναρίου ή του άλλου. Πρόσφατα συμπεράσματα μιας άλλης ομάδας επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων διεθνών υποθέσεων υποστήριξαν τη πιθανότητα διαρροής από εργαστήριο. Προηγούμενες ανακοινώσεις άλλων επιστημόνων και η έκθεση του ΠΟΥ ισχυρίστηκαν αμφότερες ότι μια φυσική προέλευση ήταν μακράν η πιο πιθανή.

Ο Michael Worobey, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε ότι υπέγραψε τη νέα επιστολή συμπερασμάτων επειδή «η πρόσφατη έκθεση του ΠΟΥ για την προέλευση του ιού και η συζήτησή του, ώθησαν πολλούς από εμάς να έρθουμε σε επαφή μεταξύ μας και να μιλήσουμε για το κοινή επιθυμία για ανυπόμονη διερεύνηση της προέλευσης του ιού. “

-Σέβομαι σίγουρα τη γνώμη άλλων που ενδέχεται να διαφωνούν με αυτά που έχουμε πει στην επιστολή, αλλά ένιωσα ότι δεν είχα άλλη επιλογή παρά να εκφράσω τις ανησυχίες μου εκεί έξω.., είπε.

Τα εργαστηριακά ατυχήματα συμβαίνουν και μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες», πρόσθεσε. «Ανησυχώ για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της αποτυχίας αξιολόγησης της πιθανότητας εργαστηριακής διαφυγής με αυστηρό τρόπο. Θα ήταν ένα ενοχλητικό προηγούμενο…

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το σενάριο διαφυγής του ιού είτε μέσω ατυχήματος είτε εσκεμμένης από εργαστήριο επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που παρακολουθούν οι αναγνώστες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού.



5. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εκτίμησε ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για την προέλευση της Covid-19 είναι «εμπαιγμός εναρμονισμένος με την εκστρατεία παραπληροφόρησης» που, όπως υποστηρίζει, προωθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους «συνεργάστηκε» με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ «για να κρύψουν τη μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο σε μια ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή», έγραψε στο Twitter ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πομπέο κατηγορεί συχνά την Κίνα ότι ευθύνεται επειδή άφησε την πανδημία να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο και ότι ο ΠΟΥ απέτυχε στην αποστολή του γιατί δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις σχέσεις του με το Πεκίνο. Μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει αποδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, της πόλης όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της Covid, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην έκθεσή τους για την προέλευση του ιού κρίνουν «εξαιρετικά απίθανη» τη θεωρία ότι εξαπλώθηκε λόγω κάποιου συμβάντος σε ερευνητικό εργαστήριο. Αντιθέτως, θεωρούν «πιθανή έως πολύ πιθανή» τη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους από κάποιο ζώο-ξενιστή.

«Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν παραμένει η πιθανότερη πηγή προέλευσης του ιού και ο ΠΟΥ είναι συνένοχος», επανέλαβε ο Πομπέο, υπερασπιζόμενος την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον Οργανισμό. Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ επανήλθαν στον ΠΟΥ.

Oι Ρεπουμπλικάνοι εμπλέκουν τον Fauci στα πειράματα του εργαστηρίου της Wuhan



Oι Ρεπουμπλικάνοι και ο Τραμπ προσωπικά εμπλέκουν τον πολύ Fauci στα πειράματα του εργαστηρίου της Wuhan λίγα 24ωρα μετά την πυρηνική βόμβα του διαζυγίου των Gates.

O Fauci υπέστη ήδη μία πρώτη ανάκριση από ρεπουμπλικάνο βουλευτή ο οποίος ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για τα πειράματα παρασκευής των περίφημων ιών χίμμαιρα στα εργαστήρια της κινέζικης πόλης από την οποία ξεκίνησε ο προαναγγελθείς (το 2015) από τον Bill Gates όλεθρος του πλανήτη

Ο Bill Gates, οι σατανικές συμπτώσεις του 2015 και το επικίνδυνο πείραμα της ίδιας χρονιάς

Ο Bill Gates προανήγγειλε την πανδημία το 2015 σε ομιλία του στη ΤEDx.

Την ίδια χρονιά (2015) θα επένδυε σε εταιρία που δούλευε πάνω σε εμβόλια mRNA!


H εταιρία είναι η επίσης γερμανική CureVac που ανήκε στον γερμανό μεγαλοεπιχειρηματία Dietmar Hopp εκ των ιδρυτών του κολοσσού λογισμικού SAP.

H CureVac ετοιμάζει ήδη εμβόλιο τύπου mRNA που υπόσχεται ότι θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεταλλάξεις.

Το Μάιο του 2021 θα συνέχιζε τις επενδύσεις του στο συγκεκριμένο τύπο εμβολίων μέσω της Gavi, The Vaccine Alliance.

To 2019 θα επένδυε άλλα 10 δις ευρώ σε εταιρία βιοτεχνολογίας η οποία στη συνέχεια θα αγόραζε συμμετοχή στις Moderna και Novavax.

Δηλαδή ο Bill Gates εμφανίζεται να έχει επενδύσει ήδη σε 3 εταιρίες που παρασκευάζουν εμβόλια mRNA. Tις Moderna, Novavax και CureVac.


Γερμανοί και Αμερικάνοι πρωταγωνιστούν όσο αφορά τις έδρες των εταιριών.

Που να τολμήσει να ξεμυτίσει φάρμακο ή χάπι σ΄αυτό τον ιμπεριαλισμό των εμβολίων; Στο μεταξύ οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας προκαλούν τρόμο σε όλους τους ηγέτες. Ο Τραμπ το χειρίστηκε άτσαλα και έχασε τις εκλογές.

Βλέπεις πόσο εύκολο είναι να γίνεις παγκόσμιος ηγέτης βασισμένος πάνω στον τρόμο και έχοντας τα κατά τόπους παπαγαλάκια-βαρύγδουπους καθηγητές να σπέρνουν τον πανικό για την επόμενη πανδημία που θα πρέπει να μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους. Την ίδια στιγμή εσύ ο ίδιος προαναγγέλεις τη βιοτρομοκρατία η οποία είναι ήδη εδώ γιατί αυτό που ζούμε είναι τα πρώτα κεφάλαια της βιοτρομοκρατίας.

Και κάπου σε ένα εργαστήριο του πλανήτη υπάρχουν όπως είδαμε πάντα πρόθυμοι νοσηροί επιστήμονες με το άλλοθι δήθεν των πειραμάτων να κλείνουν το μάτι στις χορηγίες της Μεγάλης Φιλανθρωπίας. Έτσι όπως κάνουν κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανώσεις, κυβερνήσεις και πάει λέγοντας. Ο Μέγας Φιλάνθρωπος και Μέγας Χορηγός διαθέτει πλέον και τα εργαλεία να νομιμοποιήσει το σχέδιό του. Την ίδια στιγμή ή σύζυγός του εμφανίζεται να τον χωρίζει εξαιτίας της αδυναμίας του να ξεκόψει από τη φιλία του με τον Epstein όπως απεκάλυψε η The Wall Street Journal. Η καθολική Melinda Gates αφιέρωσε 27 χρόνια της ζωής της στο πλευρό του Μέγα Φιλάνθρωπου και φίλου του νεκρού Παιδόφιλου Bill Gates. Αρα γνωρίζει πολλά.

Αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου όταν συνελήφθη ο Epstein τρέμοντας στην ιδέα των αποκαλύψεων. Μόνο που κάποιοι έσπευσαν να κλείσουν το στόμα του Epstein ο οποίος πριν δει τα ραδίκια ανάποδα όρισε τρίτο διαχειριστή της διαθήκης του πρώην συνεργάτη του Bill Gates. Στο μεταξύ η πρώην σύντροφος του Παιδόφιλου Epstein βρίσκεται στη φυλακή και επειδή φοβάται μη τη συμβεί κάποιο ατύχημα παρέδωσε όλα τα ντοκουμέντα στους δικηγόρους της. Υπάρχουν τουλάχιστο 9 θύματα του Epstein που έχουν προσλάβει δικηγόρο ο οποίος ζήτησε να καταθέσει ο Bill Gates oικειοθελώς (!) ότι γνωρίζει.

Γιατί όμως ο δικηγόρος των θυμάτων του Epstein ζητά από τον Gates να καταθέσει; Τι στοιχεία έχει στη διάθεσή του ο δικηγόρος;


13 Νοεμβρίου 2015. Ο εξειδικευμένος στα θέματα υγείας και με σπουδές βιολογίας δημοσιογράφος (συγγραφέας και μεταφραστής βιβλίων) του in.gr κ. Βαγγέλης Πρακτικάκης ανεβάζει την ιστοσελίδα το εξής ρεπορτάζ> Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.


Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.

Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.



Ralph Baric

Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ralph Baric (αυτός υπήρξε ο εγκέφαλος του Πειράματος) του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.

Κι όμως εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες μια και ένα αντίστοιχο πείραμα είχε προηγηθεί αυτή τη φορά σε εργαστήριο του Ρότερνταμ σύμφωνα με τους New York Times.

Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 2020, ένα χρόνο πριν.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, Ralph Baric (ο ίδιος που συμμετείχε στο επικίνδυνο πείραμα) υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801.

-“Το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς»

Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα- εντός της άνοιξης- κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

«Αυτό το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς», όπως οι ιοί που προκάλεσαν τις νόσους SARS και MERS, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο καθηγητής Ralph Baric.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.

Έκτοκτε δεν ακούσαμε νέα από τον καθηγητή Ralph Baric και την ομάδα του. Τι απέγινε το φάρμακο;

Δεν είναι όμως το πρώτο φάρμακο που εμφανίστηκε αποτελεσματικό στη μάχη κατά της Covid-19.


Είχε προηγηθεί το φάρμακο που έκανε περδίκι τον Τραμπ σε λίγα 24ωρα. Προφανώς κάποιοι (ή κάποιος) δεν θέλει με τίποτε τα φάρμακα να αντικαταστήσουν τα εμβόλιά Του.

To φάρμακο του Έλληνα που έσωσε τον Τραμπ

Όλοι θυμόμαστε πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατάφερε να ξεμπερδέψει σε χρόνο ρεκόρ από την Covid-19, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν υπέρβαρο άνθρωπο στα 74 χρόνια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Trump, οι γιατροί του είχαν χορηγήσει στο ξεκίνημα της θερπαείας του και πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα της ασθένειας ένα κοκτέιλ φαρμάκων της Regeneron Pharmaceuticals για το οποίο, ωστόσο, εκφράστηκαν αμφιβολίες τότε στο αν τελικά ήταν εκείνο που επέδρασε θετικά στην υγεία του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Αρκετούς μήνες μετά, όπως έγινε γνωστό, η Regeneron Pharmaceuticals σχεδιάζει να ζητήσει πλέον επισήμως την άδεια από την Food and Drug Administration (FDA) έτσι ώστε να επιτρέψει τη γενική χρήση του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19 ως προληπτική θεραπεία.

Το αίτημα έρχεται μετά από τα θετικά δεδομένα μιας κλινικής δοκιμής του φαρμάκου, Φάσης III, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με κορωνοϊό να εμφανίσουν συμπτώματα κατά 76%, την τρίτη ημέρα της μόλυνσης τους.

Η θεραπεία είναι ένα μείγμα φαρμάκων casirivimab και imdevimab και αναπτύχθηκε από την εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Roche.

Γνωστό ως REGEN-COV, το κοκτέιλ μιμείται αντισώματα που παράγει το σώμα κατά τη διάρκεια καταπολέμησης του ιού προκειμένου να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.



Η θεραπεία με αντισώματα έχει ήδη εγκριθεί από το FDA για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων COVID-19 αλλά και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας 12 ετών και άνω, με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

«Η μετάδοση της COVID-19 συμβαίνει συχνά μέσω μολυσμένων ατόμων που δεν έχουν ακόμη συμπτώματα, επομένως είναι κρίσιμο να διαγνώσουμε γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα άτομα για τη δική τους υγεία και να αποτρέψουμε τη μετάδοση», δήλωσε η βοηθός ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Δρ. Katharine Bar στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

«Αυτά τα δεδομένα ανοίγουν το δρόμο για χρήση του REGEN-COV προτού οι ασθενείς γίνουν συμπτωματικοί, με μια πιο βολική υποδόρια χορήγηση».

Για τη δοκιμή, η ομάδα εξέτασε δεδομένα από 204 μολυσμένους ασυμπτωματικούς ασθενείς με COVID-19 ασθενείς. Το ήμισυ της ομάδας έλαβε 1.200 χιλιοστόγραμμα (mg) του φαρμάκου και τα άλλα μισά έλαβαν εικονικό φάρμακο. Ο συνολικός κίνδυνος μειώθηκε κατά 31%, με 29 ασθενείς στη θεραπεία να αναπτύσσουν συμπτώματα σε σύγκριση με 44 στην ομάδα ελέγχου.



Εάν μέχρι την τρίτη ημέρα τα συμπτώματα δεν είχαν αναπτυχθεί, ο κίνδυνος εμφάνισης βήχα, πυρετού ή απώλειας γεύσης και μυρωδιάς του ασθενούς ήταν 76% λιγότερο πιθανός από αυτόν του ασθενούς με εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, κανένας ασθενής που λάμβανε REGN-COV δεν νοσηλεύτηκε ούτε επισκέφθηκε τα επείγοντα σε σύγκριση με έξι ασθενείς με εικονικό φάρμακο.



Επιπλέον, η Regeneron ανέφερε ότι το κοκτέιλ της μείωσε το ποσοστό του ιού που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό κατά περισσότερο από 90%. Οι ειδικοί λένε ότι ενώ οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για την ανοσία της αγέλης, οι θεραπείες είναι επίσης σημαντικές για τον τερματισμό της πανδημίας.

Μια ξεχωριστή μελέτη διαπίστωσε ότι το REGEN-COV, προστατεύει από την έκθεση στον ιό με 72% προστασία την πρώτη εβδομάδα και 93% μετά από αυτό. «Αυτά τα δεδομένα της Φάσης 3 παρέχουν ακόμη περισσότερες ενδείξεις ότι το REGEN-COV, που αυτή τη φορά δίνεται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς μέσω ενέσεων, μπορεί να αλλάξει την πορεία της λοίμωξης COVID-19 σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς», δήλωσε ο Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος, Επικεφαλής Επιστημονικός Λειτουργός στο Regeneron σε δήλωση του.

«Σε αυτήν τη δοκιμή, το κοκτέιλ αντισωμάτων REGEN-COV εμπόδισε αποτελεσματικά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς να γίνουν συμπτωματικοί και μείωσε γρήγορα το ιικό τους φορτίο». Η συνεργάτης της Regeneron, Roche, κατασκευάζει το φάρμακο στα εργοστάσιά της στην Καλιφόρνια και είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορούν να παράγουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις κοκτέιλ ετησίως.



Ο Γιώργος Δ. Γιανκόπουλος είναι επικεφαλής επιστήμονας, Πρόεδρος και Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία Regeneron Laboratories. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η έρευνα που έκανε ο Γιανκόπουλος τον οδήγησε στο να γίνει εκατομμυριούχος. Μάλιστα είναι ο πρώτος επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης (R n’ D) στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία αυτή το 1989 σαν επικεφαλής επιστήμονας. Αποφοίτησε έχοντας αριστεύσει τόσο στη Σχολή Επιστημών του Μπρονξ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Columbia, και ύστερα απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δρ. Γιανκόπουλος υπήρξε ο 11ος επιστήμονας με τις περισσότερες ετεροαναφορές τη δεκαετία του 90 (και παραμένει ακόμα και σήμερα στη λίστα με τους κορυφαίους), και το 2004 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Μαζί με κορυφαία στελέχη της ομάδας του, έχουν ανακαλύψει και αναπτύξει σπουδαία φάρμακα στη βιομηχανία του φαρμάκου όπως τα Arcalyst, EYLEA, ZALTRAP.

Γεννήθηκε το 1959 και προερχόταν από εύπορη οικογένεια. Ο παππούς του, Γιώργος Δάνης Γιανκόπουλος, γεννήθηκε στην Καστοριά πριν την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Κατάφερε να δραπετεύσει στην Αυστρία, όπου μάλιστα έμαθε μόνος του τη γερμανική γλώσσα, και πήρε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Η οικογένεια της μητέρας του ασχολούνταν επαγγελματικά με τις γούνες. Η εκπαίδευσή της διακόπηκε αναγκαστικά, όμως επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της (!) και αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της.

Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ήθελε να μελετήσει το πως οι διάφοροι οργανισμοί αναγγεννούν ορισμένα μέρη τους. Πώς έφτασε εκεί: από μικρό παιδί ενθουσιαζόταν με το πως οι σαύρες μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου την ουρά τους και πως δούλευε όλο αυτό το σύστημα. «Ο κύριος λόγος που πήγα στο Λύκειο των Επιστημών του Μπρονξ ήταν επειδή ο τίτλος του είχε τη λέξη “επιστήμη” μέσα», λέει ο ίδιος. Ήθελε να γίνει επιστήμονας.

Το αστείο είναι ότι ο πατέρας του -που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και είχε κάνει πολλές δουλειές για να τους μεγαλώσει – έλεγε ότι δεν είχε κάνει τόσες θυσίες για να γίνει ο γιος του ένας ακαδημαϊκός ερευνητής με χαμηλή αμοιβή. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνει γιατρός. Υπήρξε πάντως ένας επιστήμονας, που είπε στο Γιώργο ότι θα έπρεπε να συνεχίσει αυτό που κάνει: ο Έλληνας επιστήμονας Ρόι Βάγγελος, που εκείνη την εποχή ήταν ανερχόμενο αστέρι στη φαρμακευτική – κολοσσό Merck και που αργότερα ανέλαβε διευθύνοντας σύμβουλός της.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Γιανκόπουλος έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Leonard Schleifer, που ήθελε να προσλάβει ταλαντούχους νέους για μια νέα εταιρεία βιοϊατρικής. Αυτή η start-up θα είχε στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει πιθανές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον. Ο Γιανκόπουλος ενθουσιάστηκε. Έχοντας στο βάθος του μυαλού του τη φωνή του πατέρα του (για τα χαμηλά εισοδήματα) και έχοντας υπόψη τις πιθανές απολαβές που θα είχε σε μια εταιρεία, αποφάσισε να ξεκινήσει να δουλεύει εκεί. Η εταιρεία αυτή μετέπειτα έγινε γνωστή σαν Regeneron.

Ανά τα χρόνια, βοήθησε σημαντικά την εταιρεία να κάνει έρευνα σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που αφορούσαν το νευρικό σύστημα, από ασθένειες των ματιών μέχρι καρκίνο. Κάτι επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι είχαν αναπτύξει αυτό που εκείνος αποκαλούσε «το πιο πολύτιμο ποντίκι που δημιουργήθηκε ποτέ». Είχαν δημιουργήσει ένα ποντίκι με ανοσοποιητικό σύστημα όμοιο με το ανθρώπινο, ώστε να μπορούν να προβλέπουν πως θα αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός σε διάφορα ερεθίσματα.
Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας και η “τυχαία” επιμονή-εμμονή των επιστημόνων στη παρασκευή ιών-δολοφόνων

Ο νεαρός επιστήμονας πλησίασε τον διευθυντή του, τον διευθυντή του ιολόγο κ. Ron Fouchier του Ιατρικού Κέντρου «Ερασμος» του Ρότερνταμ, και με φωνή που έτρεμε του είπε: «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δημιουργήσαμε ένα στέλεχος του ιού της γρίπης Η5Ν1 που μεταδίδεται με τον αέρα».

Ο δρ Ron Fouchier (με αδυναμία στα κάπως ιδιαίτερα φωτογραφικά του πορτραίτα-τον βλέπετε στις φωτό) και οι συνεργάτες του είχαν πάρει έναν από τους πιο θανατηφόρους ιούς της γρίπης και τον είχαν κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, τροποποιώντας ελάχιστα το γενετικό του υλικό έτσι ώστε να μεταδίδεται ευκολότερα-θα σημείωναν οι New York Times στο ρεπορτάζ τους στις 31.12.2011











Οι αμερικανικές αρχές αμέσως ζήτησαν από τα επιστημονικά περιοδικά που επρόκειτο να δημοσιεύσουν τη μελέτη να μην αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία της έρευνας, από φόβο μήπως και έβαζαν ιδέες ή ακόμα και όπλιζαν τα χέρια κάθε επίδοξου τρομοκράτη.

Ακόμα και ο ίδιος ο δρ Fouchier (!!!!!), αν και αρχικά είχε αντιρρήσεις, συμμορφώθηκε με την αμερικανική έκκληση.

Ο ιός της γρίπης Α (Η5Ν1) ακόμα και στη φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετικά θανατηφόρος, με ποσοστό θνησιμότητας που ανέρχεται περίπου στο 50%. Ομως, αυτό που μας σώζει είναι ότι μεταδίδεται πάρα πολύ δύσκολα και έχουν καταγραφεί ελάχιστα ποσοστά απευθείας μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων. Αν όμως ο παθογόνος παράγοντας αποκτούσε ικανότητα εύκολης μετάδοσης, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την πιο θανατηφόρα πανδημία γρίπης όλων των εποχών.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η μελέτη των Ολλανδών δεν έπρεπε να γίνει. Ο Ρίτσαρντ Εμπραϊτ, καθηγητής χημείας και βιολογικών όπλων στο Πανεπιστήμιο Ράτζερς, είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που ενέχουν τέτοια πειράματα. Οπως λέει, τέτοιοι ιοί διαφεύγουν συχνά από τα αμερικανικά εργαστήρια. Πολύ πιθανόν, λοιπόν, να συμβεί το ίδιο και με τον νέο υπερ-ιό.

Ο δρ Fouchier, από την άλλη, αντικρούει αυτά τα επιχειρήματα λέγοντας απλά ότι αυτό που έγινε στο εργαστήριο μπορούσε να συμβεί και στη φύση και η μελέτη του πρέπει να κάνει τα κράτη στα οποία ενδημεί ο ιός να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Η επικινδυνότητα αυτών των ιών ήταν εξ αρχής γνωστή. Το Ιατρικό Κέντρο «Ερασμος» του Ρότερνταμ οικοδόμησε για την έρευνα ειδικό εργαστήριο, όπου αέρας φιλτράρεται διαρκώς και λαμβάνεται κάθε δυνατό μέτρο ώστε να κρατηθούν εκτός οι απρόσκλητοι επισκέπτες και να μη διαφύγουν οι ιοί. Ο δρ. Fouchier προσθέτει ότι τα μέτρα ασφάλειας, μετά τη δημοσιοποίηση της εργασίας του, έχουν γίνει πολύ αυστηρότερα.

Η εργασία των Ολλανδών αφορούσε τη δημιουργία μεταλλάξεων στο στέλεχος Η5Ν1 και την έγχυση των μεταλλαγμένων ιών σε νυφίτσες. Τα ζώα αυτά αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τη μελέτη της μετάδοσης του ιού της γρίπης, επειδή προσβάλλονται ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο με τον άνθρωπο. Οταν αρρώσταιναν τα πειραματόζωα από τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη της γρίπης, οι ερευνητές έπρεπε να συγκεντρώνουν δείγματα από τη βλέννα τους και να εκθέτουν σε αυτήν άλλα ζώα. Μετά την επανάληψη της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι άρρωστες νυφίτσες μετέδιδαν τον ιό σε ζώα που βρίσκονταν σε γειτονικά κλουβιά χωρίς παρέμβαση των ερευνητών. Ο δρ Fouchier θυμάται ότι όταν έμαθε την εξέλιξη η έκπληξή του ήταν τόση που το μόνο που ήθελε ήταν να πιει μία μπίρα για να συνέλθει.

Επαναλαμβάνοντας το πείραμα ξανά και ξανά οι ερευνητές επαλήθευσαν ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 που είχαν τροποποιήσει μεταδιδόταν με τον αέρα. Ενας «δολοφόνος» είχε γεννηθεί.
Ιδού η GHG [Global Health Governance]




Περίληψη των σημείων που τέθηκαν σε δύο άρθρα των Jacob Levich και Sophie Harman.

Και τα δύο άρθρα έχουν να κάνουν με το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.

Ο Levich στο άρθρο του προτείνει έναν νέο όρο: «Παγκόσμιος Ιμπεριαλισμός Υγείας» αντί του Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας για να αποδείξει τα κίνητρα των ιδρυμάτων, των κυβερνήσεων και των θεσμών στη νέα εποχή.

Η Harman ελέγχει εάν αυτά τα ιδρύματα, συγκεκριμένα το BMGF [BillMelinda Gates Foundation] μπορεί να χαρακτηριστεί νόμιμο.

Ένας ορισμός του GHG [Global Health Governance] παρουσιάστηκε από τον Levich για να δείξει την αλλαγή στα προηγούμενα μοντέλα διεθνούς υγειονομικής περίθαλψης:

«Η χρήση επίσημων και άτυπων θεσμών, κανόνων και διαδικασιών από κράτη, διακυβερνητικούς οργανισμούς και μη κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην υγεία που απαιτούν τη διασυνοριακή συλλογική δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. (Fidler 2010: 3) Εξηγεί ότι ο παραπάνω ορισμός σημαίνει ότι τώρα οι μη κρατικοί φορείς έχουν εξουσία στον τομέα δράσης που είχε προηγουμένως τεθεί στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων.

Στο παρελθόν, η παγκόσμια υγεία θεωρούνταν συνήθως μια συνεργατική προσπάθεια, μεταξύ κυρίαρχων εθνών υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη θέση του προέκυψε «μια ομάδα μερικώς αλληλεπικαλυπτόμενων και μη ιεραρχικών καθεστώτων» (Youde 2012) – δηλαδή, μια αφθονία θεμελιωδών και κρατικών χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, που βασίζονται κυρίως στη Δύση και χρηματοδοτούνται άμεσα από πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Το BMGF είναι ένας από αυτούς. Ένας παγκόσμιος φιλάνθρωπος που έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια, στρατιωτικοποιημένη, υπερεθνική αρχή ικανή να ανταποκριθεί αποφασιστικά σε κρούσματα μολυσματικών ασθενειών (Gates 2015a). Μετά την υπόθεση Έμπολα η Δύση απέκτησε μια λευκή επιταγή για μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έτσι, η επιδημία του Έμπολα χρησιμοπιήθηξε για να εισαγάγει μια αιτιολόγηση και ένα σχεδόν νομικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση της στρατιωτικοποιημένης «παγκόσμιας διακυβέρνησης της υγείας» – με δυνατότητα παρέμβασης οποτεδήποτε, οπουδήποτε στον αναπτυσσόμενο κόσμο, υπό την κάλυψη ανθρωπιστικής ανησυχίας.

Η Μεγάλη Φιλανθρωπία, λοιπόν, αναλαμβάνει κάθετες πρωτοβουλίες που είναι δυνητικά κερδοφόρες για διεθνικές εταιρείες με έδρα τη Δύση — για παράδειγμα, εμβόλια και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα – αντί να υποστηρίζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ενισχύει τα εθνικά συστήματα υγείας. Φάρμακα και άλλα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης που παράγονται από Δυτικές TNC χρηματοδοτούνται από τους φόρους των φτωχών.


Ένα παράδειγμα αυτών των διαδικασιών δίνεται από τον Levich: Τον Μάρτιο του 2015, το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μερίδιο 52 εκατομμυρίων δολαρίων στην CureVac, μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε στην ανάπτυξη εμβολίων χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένο mRNA (Herper 2015).

Για πρώτη φορά, η BMGF θα είχε άμεσο οικονομικό συμφέρον στην επιτυχία μιας εμπορικής φαρμακευτικής επιχείρησης. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ίδρυμα διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των αγορών εμβολίων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, η επένδυση αποτέλεσε μια σαφή σύγκρουση συμφερόντων.

Ωστόσο, ο κόσμος της Μεγάλης Φιλανθρωπίας, ενώ στο παρελθόν καυχιόταν για την ανεξαρτησία του από τις έντονες εμπορικές πιέσεις, παρέμεινε σιωπηλός και δεν εμφανίστηκε κριτική στον δημοφιλή ή επιχειρηματικό τύπο. Το δημόσιο συμφέρον ήταν τώρα τόσο καλά συνυφασμένο με ιδιωτικό κέρδος που η ιστορία του CureVac δεν φαινόταν αξιοσημείωτη.

Η BMGF κατόρθωσε επίσης να βοηθήσει τη Big Pharma στις προσπάθειές της να παρακάμψει τα ρυθμιστικά καθεστώτα, υποστηρίζοντας τις δοκιμασίες για φάρμακα με μειωμένες τιμές στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ως αποτέλεσμα, τα υπάρχοντα συστήματα διεθνούς διακυβέρνησης υγειονομικής περίθαλψης αντικαθίστανται από νέες μορφές υπερεθνικής διακυβέρνησης που περιλαμβάνουν τους επίσημους θεσμούς του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ο Levich δηλώνει ότι ο «παγκόσμιος ιμπεριαλισμός υγείας» είναι σαφώς ανοδικός.

Αυτό που δίνουν τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτό το νέο πλαίσιο παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης ως δικαιολογία για το φαινόμενο που λέει ο Levich, είναι το εξής: «Ο κόσμος, λένε οι υποστηρικτές, τώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη, άνευ προηγουμένου στιγμή – εκείνη στην οποία η επιτάχυνση της, τα συνοριακά ταξίδια, η αστικοποίηση και το εμπόριο έχουν καταστήσει αναπόφευκτες και δυνητικά καταστροφικές «αναδυόμενες μολύνσεις».
(Αυτό επιβεβαιώνεται ως αυτονόητο, παρά το γεγονός ότι δύο από τις τρεις πιο θανατηφόρες πανδημίες του περασμένου αιώνα – η ισπανική γρίπη του 1918 και η ασιατική γρίπη του 1957–1958 – πραγματοποιήθηκαν δεκαετίες πριν η «παγκόσμια διασύνδεση» να γίνει μοντέρνα έννοια.)

Η απειλή διαμορφώνεται πάντοτε με όρους που αντικατοπτρίζουν αποικιοκρατικές υποθέσεις και καλούν φυλετικούς φόβους: οι μεταδοτικές ασθένειες συζητούνται ως φαινόμενα που αναδύονται από φτωχές χώρες και απειλούν τον Δυτικό Κόσμο. Η θεωρία της GHG είναι «παγκόσμια» με μια πολύ συγκεκριμένη έννοια: ασχολείται με την αντιμετώπιση των αντιληπτών απειλών για τον πλούσιο πυρήνα που θέτει η φτωχή περιφέρεια. Είναι μια ιδεολογία που ταιριάζει με την παρούσα φάση του ιμπεριαλισμού.

Η Harman στο άρθρο της εγείρει το ζήτημα της νομιμότητας του BMGF.
Υποστηρίζει ότι για να θεωρηθεί ένας θεσμός νόμιμος, εκτός από τη συγκατάθεση και την αμφισβήτηση των κυβερνηθέντων, απαιτεί επίσης αιτιολόγηση των κανόνων και αποδείξεις δυσαρέσκειας.


Η συγκατάθεση από εκείνους εκτός της παγκόσμιας ελίτ οι οποίοι τελικά είναι οι αποδέκτες των σχεδίων και ιδεών του BMGF είναι λιγότερο εμφανής καθώς θα υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Τα ιδρύματα που λαμβάνουν χρηματοδότηση δεν μπορούν να αντικρούσουν τους δωρητές τους. Ενώ καθώς το BMGF έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή του κοινού μέσω της παρουσίας του στα μέσα ενημέρωσης και το γεγονός ότι έχει τοπικές κυβερνήσεις ως εταίρους, δεν υπάρχει δημόσια αμφισβήτηση. .

Η απουσία δημόσιας αμφισβήτησης δεν αποτελεί πλεονέκτημα για το BMGF, αλλά υπονομεύει τη νομιμότητα τόσο του ιδρύματος όσο και των ευρύτερων διαδικασιών των ελίτ παγκόσμιας διακυβέρνησης υγείας που αναπαράγει.
Συνοψίζοντας, η εμφάνιση του νέου παγκόσμιου ιμπεριαλισμού υγείας από μια παγκόσμια υπερεθνική αρχή είναι προφανής και πρέπει να αμφισβητηθεί η νομιμότητά του.

Global Health Imperialism and the legitimacy problem with global philanthropy.

A summary of the points raised in two articles by Jacob Levich and Sophie Harman.

Both articles have to do with the Bill and Melinda Gates Foundation.
Levich in his article proposes a new term: “Global Health Imperialism” instead of Global Health Governance to prove the motives of foundations, governments, and institutions in the new era. Harman checks whether these foundations, BMGF [BillMelinda Gates Foundation] in particular can be called legitimate.

A definition of GHG [Global Health Governance] was presented by Levich to show the change in the earlier models of international healthcare:

“the use of formal and informal institutions, rules and processes by states, intergovernmental organizations, and nonstate actors to deal with challenges to health that require cross-border collective action to address effectively. (Fidler 2010: 3) He explains that the above definition means that now non-state actors have an authority in the action area previously reserved to national governments.

Previously, world health was typically seen as a collaborative effort, among sovereign nations under the guidance of the World Health Organization. In its place arose “a collective of partially overlapping and nonhierarchical regimes” (Youde 2012)—that is, a profusion of foundationand state-sponsored NGOs, based primarily in the West and funded directly by multi-billionaires.
BMGF is one of those. A global philanthropist that has created a global, militarized, supranational authority capable of responding decisively to outbreaks of infectious disease (Gates 2015a).

After the Ebola case the West had written itself a blank check for future military operations in the developing world.

Thus, the Ebola epidemic was exploited to introduce a justification and a quasi-legal framework for the realization of militarized “global health governance”— intervention anytime, anywhere in the developing world, under cover of humanitarian concern.

Big Philanthropy thus, underwrites vertical initiatives potentially profitable to Western-based transnational corporations—for example, vaccines and other pharmaceuticals—instead of supporting primary care and strengthening national health systems. Drugs and other health-care commodities produced by Western TNCs are financed by the taxes of the poor.

An example of these procedures is given by Levich: In March 2015, the foundation announced that it had taken a $52 million stake in CureVac, a private pharmaceutical firm involved in the development of vaccines using genetically engineered mRNA (Herper 2015).

For the first time, BMGF would hold a direct financial interest in the success of a commercial pharmaceutical business. Since the foundation takes a leading role in shaping the vaccine purchases of governments worldwide, the investment constituted a clear-cut conflict of interest.
Yet the world of Big Philanthropy, formerly boastful of its independence from crass commercial pressures, remained silent, and no criticism appeared in the popular or business press. Public interest was by now so thoroughly intertwined with private gain that the CureVac story seemed unremarkable.

BMGF also managed to assist Big Pharma in its efforts to circumvent regulatory regimes by sponsoring cut-rate drug trials in the developing countries.

As a result, existing systems of international health-care governance are being superseded by new forms of supranational governance comprising the formal institutions of global capitalism. Levich states that “global health imperialism” is clearly on the ascendant.

What the parts involved in this new framework of world health care used as an excuse for the phenomenon Elich says, that the following: “The world, advocates say, now stands at a critical, unprecedented juncture—one at which the acceleration of cross-border travel, urbanization, and trade has made “emerging infections” inevitable and potentially catastrophic. (This is asserted as self-evident, despite the fact that two of the three most deadly pandemics of the past century—the Spanish Flu of 1918 and the Asian flu of 1957–1958—took place decades before “global interconnectedness” became a fashionable concept.)

The menace is invariably framed in terms reflecting colonialist assumptions and summoning racial fears: communicable diseases are discussed as phenomena emerging from poor countries and threatening to the Western World. GHG theory is “global” in a very specific sense: it is concerned with addressing perceived threats to the wealthy core posed by the impoverished periphery. It is an ideology that meshes neatly with the present phase of imperialism.

Harman in her article raises the question of legitimacy of the BMGF.

She argues that in order for a foundation to be called legitimate apart from having consent and contestation of the ruled, it also requires justification of the rules and evidence of discontent.

Consent by those outside of the global health elite and on the receiving end of the projects and ideas of the BMGF is less evident as there would be a conflict if interests. Institutions that receive financing cannot contradict their donors. Whereas as the BMGF has already gained public acceptance through their media presence and the fact that it has local governments as partners there is no public contestation.

The absence of public contestation is not an asset to the BMGF, but undermines the legitimacy of both the foundation and the wider processes of elite global health governance that it reproduces.

To sum up, the emergence of the new Global Health Imperialism by a global supranational authority is evident and its legitimacy should be questioned.

(Σας συνιστούμε να πατήσετε πάνω στα 3 link που ακολουθούν και να αρχειοθετήσετε-εκτυπώσετε τις αναλύσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε το συνοπτικό άρθρο που διαβάσατε. Στη συνέχεια διαβάστε το άρθρο ως το τέλος)



>GJN

>RG

>EC

Eπίλογος> Το σε ποιο βαθμό ο αστείος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιείται για τις επιδιώξεις της Global Health Governance αποδεικνύεται καθημερινά σχεδόν ανά το κόσμο. Μόλις τα τελευταία 24ωρα που ο Bill Gates βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου της παράξενης και ίσως ποινικά κολάσιμης σχέσης του με τον Epstein προσπαθεί αυτός ο ανεκδιήγητος επικεφααλής του ΠΟΥ να αρθρώσει κάποιες οδηγίες-τρομάρα του.

Έτσι ανακοίνωσε ότι οι πλούσιες χώρες αντί να εμβολιάσουν τα 12χρονα παιδιά να δώσουν τα εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες στις οποίες καλπάζει ο ιός.

Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ και οι αρμόδιοι Οργανισμοί των κρατών.

Πρώτον> Δεν έχουν παραδεχθεί επίσημα ούτε ΈΝΑΝ ΘΑΝΑΤΟ με αιτία τα εμβόλια. Ολα τα ρίχνουν στις ανακοπές, τις θρομβώσεις, τις αρρυθμίες και στον Μπάμπη τον Φλου. Μα πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ουδεμία θανατηφόρα παρενέργεια από τη στιγμή και μία ασπιρίνη θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να αποδειχθεί θανατηφόρα. Άρα δεν γνωρίζουμε επίσημα πόσοι πέθαναν σε ολόκληρο το κόσμο από τα εμβόλια. Κι αυτό είναι εγκληματικό μια και αδικεί και τα ίδια τα εμβόλια.

Δεύτερον> Δεν έχει γίνει ουδεμία μεγάλη έρευνα παγκοσμίως που να συμπεριλάβει χιλιάδες πλήρως εμβολιασθέντες και να δούμε πόσοι από αυτούς είναι θετικοί στον ιό. Εάν δηλαδή τους προκάλεσε το εμβόλιο την νόσηση όπως ισχυρίζονται οι αρνητές των εμβολίων. Αντίθετα καθημερινά διαβάζουμε για περιπτώσεις ανθρώπων σε όλο το κόσμο που παρότι έχουν κάνει τα εμβόλια βρίσκονται θετικοί στον ιό όπως ολόκληρη ομάδα στις ΗΠΑ. Οι Νew York Yankees-διαβάστε εδώ.

Τρίτον> Τη στιγμή που ο Biden δίνει οδηγίες στους Αμερικανούς να βγάλουν τις μάσκες ο ΠΟΥ δίνει οδηγίες να εξακολουθήσουν να τις φοράνε.

Σύμπερασμα> Εάν οι πολιτικοί ηγέτες ανά το κόσμο θέλουν πραγματικά να σώσουν τους πολίτες τους (και να μην ρισκάρουν να οδηγηθούν και οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη) και τους εαυτούς τους θα πρέπει να διαλευκάνουν την προέλευση του ιού. Στη συνέχεια να απεγκλωβιστούν από τον μονόδρομο ψευδεπίγραφο και κατασκευασμένο μονόδρομο των εμβολίων τις παρενέργειες των οποίων ακόμη δεν γνωρίζουμε. Θα πρέπει οι ηγέτες να φροντίσουν να απαλλαγούν από τις φοβίες τους και σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ειδικά τώρα που ο Βασιλιάς των Εμβολίων και ο Κυβερνήτης της Global Health Governance αποδεικνύεται γυμνός.

Εάν ο Πλανήτης τη γλιτώσει κι αυτή τη φορά από τον Ιμπεριαλισμό των Εμβολίων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας αυτό θα το οφείλει στη Μelinda Gates που απεκάλυψε ότι ο Βασιλιάς Βill Gates είναι γυμνός.




Κάτω από τη προσπάθεια να χαμογελάσουν μπορούμε να διακρίνουμε τον τρόμο στα μάτια τους. Καλούμε τον Κυριάκο και τον Αλέξη που δεν είναι παρά εργαλεία στο σατανικό παιγνίδι να φερθούν σαν ηγέτες. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν είναι να αποβάλουν το φόβο από μέσα τους.


Ειδικά για την Ελλάδα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ θα θέλαμε να λάβουν υπόψη τους το εξής. Ο σπουδαίος λαός του Ισραήλ που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά θα μπορούσε να χρησιμοποείται σαν επικοινωνιακός αντιπερισμασμός από την Global Health Governance η οποία προσπαθεί επικοινωνιακά να καλύψει τη γύμνια των Παιδόφιλων και των Φιλάνθρωπων-φίλων των Παιδόφιλων που εκτρέφει στους κόλπους της.

Το εάν πέτυχε ο εμβολιασμός στο Ισραήλ ή όχι δεν το γνωρίζουμε ακόμη γιατί το Ισραήλ από τις 20 Μαρτίου 202ο παραμένει ένα ερμητικά κλειστό κράτος που απαγορεύει την είσοδο στους τουρίστες και όσους δεν διαθέτουν Ισραηλινό Διαβατήριο. Μόνη εξαίρεση το τελευταίο μήνα αποτέλεσαν δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες όπως και ο δικός μας Βέρτης.




Tόσο ο Ισραηλινός λαός όσο και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου και οι ηγέτες του Ισραήλ θεωρούμε ότι υπήρξαν τα ιδανικά θύματα εργαλεία του Global Health Governance και μάλιστα δύο φορές. Τη πρώτη όταν εξαναγκάσθηκε ασθμαίνως ο Νετανιάχου να εμβολιάσει τους πολίτες του και τη δεύτερη τα τελευταία 24ωρα όταν οι Ισραηλινοί πολίτες δέχονται καταιγισμό ρουκετών και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ είναι το ιδανικό καμουφλάζ για τους Φιλανθρώπους φίλους των παιδόφιλων. Κι αυτό γιατί ότι συμβαίνει στο Ισραήλ γίνεται σχεδόν παντού αμέσως παγκόσμιο πρωτοσέλιδο


Israelis take cover under a bridge at the entrance of the central city of Tel Aviv, on May 11, 2021, after rockets were launched towards Israel from the Gaza Strip controlled by the Palestinian Hamas movement. (Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP)

Ο Νετανιάχου εξαναγκάσθηκε να κάνει τα εμβόλια σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές μια και βρισκόταν στο στόχαστρο της Ισραηλινής Δικαιοσύνης για ασήμαντες υποθέσεις υποτιθέμενης διαπλοκής με τις οποίες θα γελάγαμε εδώ στην Ελλάδα. Ο Νετανιάχου υπήρξε ένας σπουδαίος πρωθυπουργός για τη χώρα και είναι πολύ πιθανό να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της.

Πάμε παρακάτω. Το The Clockwork Orange Times που αυτές τις μέρες ετοιμάζει και την αγγλόφωνη έκδοσή του καλεί τους ηγέτες του κόσμου να γίνουν πραγματικοί ηγέτες για το καλό των λαών τους, να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υ.Γ> Για το πόσο χαοτική είναι η κατάσταση με τα εμβόλια ο προσεκτικός πολίτης και αναγνώστης το διαπιστώνει καθημερινά. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλο το κόσμο. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην επιστήμη να παράξει τα κατάλληλα φάρμακα και στη Δικαιοσύνη να οδηγήσει να διελευκάνει το πως προήλθε ο ιός. Πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες φαρμακευτικών εταιριών και ερευνητικών εργαστηρίων που δεν εξαρτώνται από πάσης φύσεως ύποπτες χορηγίες. Ο μονόδρομος της επιλογής των εμβολίων αποδεικνύεται καθημερινά προβληματικός καθώς η μία έρευνα διαψεύδει και ανατρέπει τη προηγούμενη. Δείτε τι κυκλοφόρησε μόλις σήμερα 15 Μαίου 2021.

Το εμβόλιο κατά του πανδημικού κορωνοϊού που παράγει η Pfizer προσφέρει 3,5 φορές υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων όταν η δεύτερη δόση χορηγείται 12 εβδομάδες (ούτε καν 9 1/2 Εβδομάδες με το Μικυ Ρουρκ) μετά την πρώτη αντί για τρεις, διαπιστώνει αδημοσίευτη μελέτη σε βρετανούς ηλικιωμένους.

Παραμένει ωστόσο ασαφές (όλα μία τρελή ασάφεια) αν η αναβολή της δεύτερης δόσης προσφέρει υψηλότερη προστασία έναντι της Covid-19, καθώς η λεγόμενη κυτταρική ανοσιακή απόκριση, η οποία συνδέεται με τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι μέγιστη όταν τηρείται το μεσοδιάστημα των 3 εβδομάδων που προτείνει η παρασκευάστρια εταιρεία.

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα δείχνουν να δικαιώνουν την απόφαση της Βρετανίας να αναβάλλει τις δεύτερες δόσεις όλων των εμβολίων προκειμένου να καλύψει με την πρώτη δόση περισσότερους πολίτες-ότι θέλει κάνει ο καθένας στα πειραματόζωα πολίτες του.

«Η προσέγγιση που ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης πραγματικά απέδωσε καρπούς» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Γκαγιάτρι Αμιρτάλινγκαμ, επιδημιολόγος και σύμβουλος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Η μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε επιστημονικό έλεγχο, εξέτασε 175 άτομα ηλικίας 80-99 ετών, ορισμένα από τα οποία είχαν λάβει τη δεύτερη δόση με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η βρετανική πολιτική της αναβολής.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η μέγιστη απόκριση αντισωμάτων μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer αυξάνεται σημαντικά στους ηλικιωμένους όταν αναβάλλεται για τη 12 εβδομάδα» δήλωσε η Χέλεν Πέρι του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη δεν επαρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα επίπεδα προστασίας έναντι του κορωνοϊού, καθώς η απόκριση των Τα-κυττάρων ήταν μέγιστη όταν τηρείται το χρονοδιάγραμμα που προτείνει η εταιρεία.

KAI TΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template