«Τίγκα» στην χλιδή: Αυτή είναι η νέα έπαυλη του Κάρλος Σαντάνα (φωτό)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ραγδαία η αύξηση των τιμών των ακινήτων στη Χαβάη - Τα μυθικά ποσά και η έπαυλη ενός θρυλικούς κιθαρίστα.

Η αγορά πολυτελών ακινήτων της Χαβάης έχει φτάσει σε ρεκόρ υψηλά, λόγω της αυξημένης ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, των χαμηλών επιτοκίων και της κερδοφορίας των χρηματιστηρίων.

Τα πρώτα τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους, η πώληση των ακινήτων αξίας από $3 εκατ και άνω επέδειξε αύξηση κατά 235% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Το σύνολο των συναλλαγών άγγιξε τα $3,7 δισ, σύμφωνα με έρευνα της Hawaii Life Luxury Market Report. Παρά τις εξαιρετικά υψηλές τιμές, τα ακίνητα αξίας $10 εκατ και άνω έχουν επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο.

«Πρόκειται για διαστημικό πύραυλο», ανέφερε ο CEO της Hawaii Life Real Estate, Matt Beall. «Είναι ένα εξαιρετικά απίστευτο γεγονός για την αγορά μας»
, τόνισε.

Ο Beall, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1998 υπογράμμισε πως δεν έχει ξαναδεί τέτοια κίνηση στην αγορά, ενώ η πλειονότητα των αγορών γίνεται με μετρητά. Έπαυλη στο Μάουι που πωλήθηκε σε τιμή $12,5 εκατ.

«Είχαμε πελάτες που μας προσέγγιζαν και προσέφεραν τεράστια ποσά για ακίνητα χωρίς καν να τα έχουν δει. Μέσα σε δύο εβδομάδες, τα είχαν αγοράσει και είχαν μετακομίσει».
Έπαυλη 540 τετραγωνικών που πωλήθηκε για $18 εκατ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετά deals ύψους $20 εκατ «έκλεισαν» μέσα σε ένα μόλις μήνα.


Το περίεργο είναι πως οι αγορές αυτές λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια περιόδου στην οποία οι αγοραστές δεν μπορούν να επισκεφτούν τη Χαβάη.Έπαυλη στη νήσο Καουάι που πωλήθηκε για $21 εκατ.

Όσο για τη Hawaii Life, απολαμβάνει -προφανώς- τη δική της χρονιά-ρεκόρ, με πωλήσεις ακινήτων συνολικής αξίας άνω των $3 δισ., κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2021. Οι πωλήσεις των πολυτελών ακινήτων αποτέλεσαν το $1,38 δισ του συνόλου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, η μέση τιμή ενός πολυτελούς ακινήτου κυμάνθυκε άνω των $6 εκατ, αύξηση κατά 12,4% σε σχέση με τη περσινή περίοδο.

Η αγορά υπερπολυτελείας

Η αγορά των υπερπολυτελών ακινήτων ήταν αυτή που ανέβασε τον στατιστικό πήχη. Συμπεριλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των $10 εκατ. Κατά το πρώτο 9μηνο έλαβαν χώρα 64 αγορές ύψους $1,06 δισ., μόνο στον τομέα υπερπολυτελών ακινήτων, αύξηση της τάξης του 603% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακίνητο στο Χάλε Μάκανα Όλα που πωλήθηκε για $12,5 εκατ.

Παρά τη ραγδαία αυτή αναπτυξιακή πορεία ο Beall δε βλέπει σταματημό: «δεν πιστεύω πως η αγορά κινδυνεύει με νέο κραχ».

Εκ των 64 αγορών υπερπολυτελών ακινήτων συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση του θρυλικού κιθαρίστα Carlos Santana ο οποίος αγόρασε μια τεράστια έπαυλη στο νησί Kauai για $20,5 εκατομμύρια. Έπαυλη στη Μεγάλη Νήσο με τιμή $18,5 εκατ.

Οι περισσότερες πωλήσεις υπερπολυτελών ακινήτων έλαβαν χώρα στη Μεγάλη Νήσο. Η ποσοστιαία αύξηση του όγκου πωλήσεων έφτασε το 1.582% σε σχέση με το 2020. Δεύτερο ήταν το νησί Maui με αύξηση όγκου πωλήσεων της τάξης του 644% και τρίτο το νησί Kauai με αύξηση της τάξης του 644%.
Τα ονόματα

Μερικά από τα γνωστά ονόματα των αγοραστών ακινήτων συμπεριλαμβάνουν την Claudia Huntington, διαχειριστή του χαρτοφυλακίου της Capital Group, τον Mark Zuckerberg και την Priscilla Chan και -προφανώς- τον Carlos Santana. To ζεύγος Zuckerberg αγόρασε 600 επιπλέον εκτάρια γης για $53 εκατ., ενώ συνολικά κατέχει περίπου 1.300 εκτάρια στο σύμπλεγμα των νήσων.

Η θέα από το εσωτερικό της έπαυλης των $18,5 εκατ.
Η έπαυλη Santana

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πώλησης, η έπαυλη του Santana αποτελείται από τρία ακίνητα τα οποία μοιράζονται κοινό εξωτερικό χώρο.

Το ακίνητο έχει θέα τα καταπράσινα βουνά του νησιού και την ακτή Hanalei Bay.

Ο κεντρικός χώρος έχει αναδιπλούμενο γυάλινο σκέπαστρο, ενώ εμπεριέχει μπαρ, lounge και μπάρμπεκιου.

To κύριο ακίνητο έχει μέγεθος 350 τετραγωνικά συμπεριλαμβάνει κουζίνα ενώ το δεύτερο έχει μέγεθος 120 τετραγωνικά. Tα δωμάτια του τρίτου ακινήτου φιλοξενούν δύο από τα τέσσερα συνολικά υπνοδωμάτια, με πρόσβαση σε πισίνα.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template